By Expedia Team, on May 11, 2017

Insider tips voor Amsterdam: bier drinken met vrienden

Ben jij ook een liefhebber van een goed biertje? Dan is Amsterdam dé plek om je smaakpapillen eens flink te prikkelen. Van Amsterdams gebrouwen biertjes tot het grootste bierassortiment van het land: insider Bastiaan laat zien waar hij en zijn vrienden het liefst een biertje drinken. Proost!

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=qL0tH_QRqfU']<br /><br /><br /><br />">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=qL0tH_QRqfU

### Westergasfabriek

Brouwerij Troost brouwt de lekkerste biertjes op locatie midden op het terrein van de Westergasfabriek. De industriële fabriekshallen van de oude gasfabriek zijn het hele jaar door dé ontmoetingsplek voor Amsterdammers. Het is een cultureel walhalla dat bol staat van trendy restaurants, hippe winkels en creatieve galerieën.

### Westerpark

Aan de Westergasfabriek ligt het prachtige Westerpark. In de zomer komen locals hier samen om lekker te wandelen, skaten of gewoon te relaxen aan het water. Elke eerste zondag van de maand kun je hier naar de Sunday Market. Daar vind je kleding van lokale ontwerpers, keramiek, mode, vintage en heerlijke, biologische producten. Er is livemuziek en voor kinderen zijn er workshops en andere speelactiviteiten.

Westerpark_zomer (1).jpg

Foto: David van der Mark (origineel op Flickr als Westerpark) , [via Wikimedia Commons](https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AWesterpark_zomer.jpg))

### Kinkerbuurt

Midden in de Kinkerbuurt ligt de bekende De Clercqstraat. Ooit was het een doodgewone volksbuurt waar niemand van gehoord had. Nu is het een levendige wijk waar Amsterdammers en toeristen samenkomen. Nightshop Sterk is de favoriet onder bierliefhebbers. Maar er is meer. Van Marokkaanse eettentjes tot tropische, Surinaamse happen, de Kinkerbuurt is een smeltkroes van culturen en smaken.

### De Hallen

Leegstaande industriële gebouwen omtoveren tot hippe ontmoetingsplekken; daar zijn ze in Amsterdam goed in! In de voormalige remise werden ooit elektrische trams onderhouden. Nu is het een overdekte foodmarkt, filmhuis en verzamelplek voor kleine, lokale ondernemers. In De Hallen kun je zeven dagen per week genieten van Amsterdamse en exotische gerechten, lekkere biertjes en uitgebreid shoppen in de creatieve winkels.

Amsterdam-De Hallen_VisualHunt (1).jpg

Foto: Norio.NAKAYAMA via Visual hunt / CC BY-SA

### Rembrandtpark

Toeristen gaan naar het Vondelpark, locals gaan naar het Rembrandtpark. Het is een prachtige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is goed toeven op het grasveld tussen de vijvers en speelplaatsen. In de zomer is het een gezellige bedoening met picknickleedjes en rokende barbecues. Voor de kleintjes is er een kinderboerderij.

### Mercatormarkt

De producten op de Mercatormarkt zijn duurzaam en van lokale ondernemers. Wat dacht je van honing van een Amsterdamse imker, kaas van Noord-Hollandse koeien en biertjes van brouwerijen uit de omgeving. Hier komen buurtbewoners samen om de laatste nieuwtjes te bespreken terwijl ze proosten met een koud biertje van de markt.

### Over Bastiaan

Voor Bastiaan is er niets mooiers dan een goudgele pils die met liefde is gebrouwen. Hij woont al bijna tien jaar in Amsterdam en weet als geen ander waar je de lekkerste biertjes kunt proeven. In de video deelt hij zijn persoonlijke favorieten. De video is gemaakt door blogger en filmmaker Daisy Scholte.”