By Expedia Team, on October 10, 2016

Insider tips voor Amsterdam: origineel buitenlands eten

‘Wáár zullen we vanavond nou gaan eten?’ Dat is misschien wel de meest gestelde vraag tijdens een stedentrip. Amsterdam loopt over van de leuke, hippe, smaakvolle en gezellige restaurants. Moeilijk kiezen dus. Daarom neemt insider Sandra je mee naar haar drie favoriete restaurants in haar thuisstad Amsterdam. Geen Italiaan of Aziaat, maar origineel, buitenlands eten.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=0mQLteOZgLY']<br /><br /><br /><br />">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=0mQLteOZgLY

### Nieuwe Pijp

Het koffiecafé de Scandinavian Embassy bevindt zich midden in de Nieuwe Pijp. Deze rustige wijk staat bekend om haar bijzondere architectuur: de Amsterdamse School. In de brede straten van de Nieuwe Pijp ontdek je de mooiste, karakteristieke huizen uit de jaren dertig. Een wandeling door het Sarphatipark brengt je in een paar minuten naar de bekende Albert Cuypmarkt.

### Albert Cuypmarkt

De Albert Cuypmarkt is zonder twijfel de populairste markt van Nederland. Zes dagen per week staan hier meer dan 250 kramen waar van alles te koop is. Van schoenen tot koffers en vers fruit en vlees. Voor een typisch Hollandse traktatie ben je hier ook aan het juiste adres. Warme stroopwafels worden voor je neus gebakken en wie durft pakt een rauwe haring bij zijn staart en eet hem in twee happen op.

Albert_Cuyp Markt,_Amsterdam_WikimediaCommons.jpg

Foto: Alf van Beem (Eigen werk) , via [Wikimedia Commons](https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AAlbert_Cuyp_markt%2C_foto11.JPG))

### De Pijp

De Pijp is één van de oudste wijken van Amsterdam en een smeltkroes van verschillende culturen. Niet zo gek dat Sir Hummus zich hier gevestigd heeft. Hipsters eat your heart out, in de Pijp vind je trendy boetiekjes, gezonde lunchcafé’s en bruisende cocktailbars. In de oude volksbuurt is altijd wat te beleven.

### Museumplein

Na de lunch loop je van Sir Hummus in een kwartiertje naar het Museumplein. Het bekende plein is eigenlijk een groot grasveld, omringd door musea die je niet mag missen. Wat dacht je van het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum? In de zomer nodigt het grote grasveld uit tot een potje voetbal of een gezellige picknick in de zon. Wie geluk heeft belandt midden in een festival. Het plein wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor manifestaties en evenementen.

### Transvaalbuurt

Het Australische Drovers Dog ligt in de minder bekende wijk Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. De wijk is nog niet ontdekt door toeristen, maar populair onder hippe Amsterdammers. In de Wibautstraat vind je tientallen moderne en lokale restaurants. In twintig minuten wandel je door het Oosterpark naar het Tropenmuseum.

Amsterdam-Tropenmuseum_Wikimediacommons.jpg

Foto: [GerardM](//commons.wikimedia.org/wiki/User:GerardM “User:GerardM”) [CC BY-SA 3.0](http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0 “Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0”), [Link](https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7401221))

### Tropenmuseum

In het Tropenmuseum komen verre culturen en bijzondere verhalen uit de hele wereld bij elkaar. In het statige gebouw, omringd door typisch stadse loofbomen, vind je een enorme collectie exotische voorwerpen. Hele dorpen zijn nagebouwd, zodat je je als bezoeker daadwerkelijk in de tropen waant. De meeste artefacten komen uit de voormalig Nederlandse koloniën.

Opgegroeid in een horecafamilie leerde Sandra al vroeg uit eten gaan. Inmiddels woont ze al meer dan 10 jaar in Amsterdam en maakt ze er een hobby van om zoveel mogelijk originele eettentjes te bezoeken. In de video deelt ze een paar van haar internationale favorieten. De video is gemaakt door blogger en filmmaker Daisy Scholte.”