By Expedia Team, on May 15, 2017

Relaxen in mooi Murcia

Genieten van cultuur en lekker eten aan de zonovergoten Spaanse kust, maar dan zonder het massatoerisme? Dat kan in Ciudad de Murcia, een stad in het zuidoosten van Spanje. Maak een wandeling door het natuurpark, bekijk de prachtige overblijfselen van de Moorse invasie en geniet van de weldadige rust.

IN DE STAD
————–

### Komt dat zien

Het weidse plein Plaza del Cardenal Belluga is het kloppende, oude hart van Murcia. Aan de ene kant van het gezellige plein ligt het kleurrijke, achttiende-eeuwse Palacio Episcopal (1). Aan de andere kant werpt de indrukwekkende Catedral Cabildo De Murcia (2) zijn schaduw aan het eind van de dag over het plein. In de vijftiende-eeuwse kathedraal is een museum waar gebruiksvoorwerpen en kleding van de kardinalen door de eeuwen heen te zien zijn. Ook zijn er prachtige fresco’s en religieuze kunstvoorwerpen uitgestald. Slenter op je gemak door de oude straatjes rondom de kathedraal en zet de pittoreske, Spaanse balkonnetjes op de foto.

### Verkoeling in het klooster

Een stukje ten noorden van de kathedraal ligt het Santa Clara-Klooster (3), met daarin weer een prachtig museum. Het is fijn om in de koele, marmeren pracht van het klooster aan de hete zon te ontsnappen. In het museum vind je Moorse kunstvoorwerpen en schilderijen. De kloostertuin is een walhalla voor fotografieliefhebbers, met de statige, hoge cipressen rondom een jadekleurig zwembad. Een stukje verderop ligt het Teatro Circo Murcia (4), waar je terecht kunt voor een gezellig avondje uit.

Murcia Cathedral_VisualHunt.jpg

Foto: Supermac1961 via VisualHunt.com / CC BY

### Even uitpuffen

Aan de noordkant van de kathedraal, aan de andere kant van Calle Oliver, zijn veel gezellige bars en restaurantjes. Bij La Cocina de Vives (5) geniet je voor een kleine prijs van een heerlijke lunch met wijn. Restaurant Keki de Sergio Martínez (6) heeft Iberische varkenskotelet op het menu. Dit ras komt alleen in Spanje voor en het vlees kenmerkt zich door veel ‘gezond vet’. Heb je nog puf na een verrukkelijk diner, dan kun je aan de overkant, bij cocktailbar Pura Vida (7), tot in de late uurtjes borrelen.

IN DE NATUUR
—————-

### Ontspannen parken

In de stad zijn veel mooie, groene plekken voor een momentje relaxen. Jardin del Salitre (8) is een gezellig park, waar oude dametjes uit de buurt zich verzamelen rond de eendenvijver. Ook Jardin de Floridablanca (9) is een mooi, rustig park vlak bij de kerk Parroquia de Nuestra Señora de la Esperanza (10). Kinderen zijn dol op de dieren in dierentuin Terra Natura Murcia (11). In de kleine, maar mooi aangelegde dierentuin wordt een leuke zeeleeuwenshow opgevoerd. Na een hete dag mag je gratis afkoelen in het nabijgelegen waterpark.

### Uitwaaien op zee

Voor ongeveer 13 euro brengt een bus je vanuit Murcia naar het vissersdorp Águilas. Hier kun je heerlijk afkoelen in het heldere, ondiepe water van de zee en een tukje doen op het rustige strand. Nog dichter bij Murcia liggen de witte duinen van het El Mojón-strand. Maak hier een prachtige wandeling langs de kust om vervolgens een hapje te eten in de gezellige stad. Liefhebbers van watersporten vermaken zich ook goed in Murcia. De streek heeft veel fijne stranden om te zeilen, zwemmen, waterskiën, windsurfen of een tocht te maken op een catamaran.

_Let op: prijzen kunnen wijzigen_

Murcia Sierra Espuna_VisualHunt.jpg

Foto: nesimo via Visual hunt / CC BY-SA

### De ruige Sierra

Liefhebbers van stevige wandelingen door ongerepte natuur, kunnen hun hart ophalen in Murcia. Op ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van de stad ligt het mooie natuurpark S**ierra Espuña. Het is genoemd naar zijn hoogste punt (1538 meter) en strekt zich uit tussen de gebieden Río Mula en Sierra Espuña. Door het park slingert de rivier de Segura. In 1992 is het park uitgeroepen tot beschermd gebied. Het landschap wordt gekenmerkt door hoge bergen, weelderige dichte bossen, ravijnen en meren. Behalve wandelen kun je er ook klimmen, raften, paragliden en mountainbiken.

### IJskelder in de felle zon

Wandelend in het park Sierra de Espuña kom je koepelvormige, stenen opslagplaatsen tegen. Ze dateren uit de zestiende eeuw en worden Posos de la Nieva genoemd. In deze ruimtes werd in de winter sneeuw opgeslagen, ze dienden als een soort ‘ijskelder’. Na de winter werd de sneeuw in de vorm van ijsstaven met muilezels naar de omliggende dorpen Murcia en Cartagena gebracht. Van de zesentwintig Posos zijn er nog maar twee in heel goede staat. In de omgeving van de wijndorpen Yecla en Jumilla zijn ook nog sneeuwputten te zien.

### Eten en drinken

Hoewel tapas en paella niet op de menukaart ontbreken, heeft Murcia haar eigen keuken en specialiteiten. Probeer bij restaurant López Muelas Abogados (13) de verrukkelijke pisto huertano (Spaanse ratatouille).

### Vliegen & overnachten

In Murcia-stad vind je fijne hotels op loopafstand van bezienswaardigheden en restaurants. Aan de zee slapen kan in Cartagena, niet ver van Murcia. Vanuit Nederland vlieg je in ca. 2,5 uur rechtstreeks naar Murcia.

### Top 3 spa’s in Murcia

Mar Menor Golf Resort & Spa (14). Helemaal bijkomen in super-de-luxe omgeving.

Balneario de Archena Thermalium (15). Zwemmen, stomen en chillen in de mooiste thermen van de omgeving.

Balneario de Leana (10). Heerlijke spa met veel fijne voorzieningen.

### Contacten

1. Palacio Episcopal: Plaza del Cardenal Belluga, 30001, Murcia
2.
Catedral Cabildo De Murcia: Plaza del Cardenal Belluga, 1, 30001, Murcia, +34 968218803
3.
Santa Clara Klooster: Alfonso X el Sabio, 1, Murcia, +34 968272398
4.
Teatro Circo Murcia: Calle Enrique Villar 11, 30008, Murcia, +34 968273460
5.
La Cocina de Vives: 7 Derb Magana, Talaa Kbira, Fez, +212 35637855
6.
Keki de Sergio Martínez: Calle Fuensanta, 4, 30001, Murcia, +34 968220798
7.
Pura Vida: Plaza Jaime Capmany, s/n, 30001, Murcia, +34 669481018
8.
Jardin del Salitre: Calle Francisco Rabal n 8, 30830, Murcia
9.
Jardin de Floridablanca: Barrio del Carmen, Murcia
10.
Parroquia de Nuestra Señora de la Esperanza: Plaza Juan XXIII, 5A, 30157, Murcia
11.
Terra Natura Murcia: C/Regidor Cayetano Gago s/n, Espinardo, 30100, Murcia, +34 968368200
12.
Sierra de Espuña: hoofdingang: 30177 Casas Nuevas, Murcia
13.
López Muelas Abogados: Plaza Raimundo González Frutos, 5, 30001, Murcia, +34 968213720
14.
Mar Menor Golf Resort & Spa: Calle Ceiba, s/n, 30700 Torre-Pacheco, Murcia, +34 968041840
15.
Balneario de Archena Thermalium: Carr. del Balneario, s/n, 30600 Archena, Murcia, +34 968688022
16.
Balneario de Leana**: C/ Balneario, s/n, 30630 Fortuna, Murcia, +34 968685011″