By Expedia Team, on July 27, 2016

Victoria’s tips voor Londen – Aflevering 1: het dorpsgevoel in Londen

Londen heeft meer dan acht miljoen inwoners en dit gaat gepaard met de nodige chaos. Maar tussen alle drukte van de stad, vind je ook nog enkele rustige plekjes waar je je in een klein Engels dorp zou kunnen wanen. Dit zijn plekken die synoniem zijn voor gezellig, schattig, gemeenschapszin en karakter. En stiekem zijn deze plekjes eigenlijk de allerleukste van heel Londen.

Lees en zie alles over blogger Victoria’s favoriete ‘dorpen’ binnen de stad:

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=UySNayQcMpo']<br /><br /><br /><br />">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=UySNayQcMpo

### Hampstead

Hampstead Village was ooit een slaperig dorpje waar inwoners hun gewassen verbouwden en dieren lieten grazen. Rond de tijd dat in de zeventiende eeuw de pest uitbrak, verhuisden steeds meer mensen naar Hampstead om te ontsnappen aan het lawaai en het vuil van de stad. Tegenwoordig is Hampstead een van de meest welvarende gebieden in Londen. Hampstead Heath is een prachtige plek om een wandeling te maken en je hebt er een schitterend uitzicht over Parliament Hill. Er zijn zwemvijvers waar je een verkoelende duik kunt nemen. Voor mannen en vrouwen zijn er aparte vijvers, maar er is ook eentje waar gemengd kan worden gezwommen.

### Dulwich Village

Dulwich Village ligt in het zuiden van Londen. Het is een van de meest charmante plekken in de stad en deze omgeving is onder gezinnen met kinderen zeer geliefd. Er zijn gezellige cafés en een schitterend park met roeivijver. De Dulwich Picture Gallery is beslist een bezoekje waard. Dit was de eerste publieke kunstgalerie ter wereld en de architectuur van het gebouw is werkelijk schitterend. Hier worden regelmatig toonaangevende exposities gehouden.

Dulwich-Picture-Gallery.jpg

Dulwich Village door Victoria Watts

### Broadway Market

Op zaterdag komt Broadway Market dankzij een bruisende levensmiddelenmarkt helemaal tot leven. De markt is onder lokale hipsters bijzonder geliefd en als je ze ziet rondlopen, lijkt het soms net alsof je in een modeshow bent beland. Er wordt hier goed rekening gehouden met het milieu, want er worden op deze markt geen plastic tasjes gegeven. Na je bezoek aan de markt kun je de gekochte etenswaren meenemen naar het park om daar je maag te vullen. Er zijn in de buurt ook een paar markten waar geschenken, antiek en nog meer heerlijk eten wordt verkocht.

### Columbia Road Flower Market

De Columbia Road Flower Market is ontstaan rond 1830 en wordt iedere zondag gehouden van 08.00 – 15.00 uur. Dit is een van de meest kleurrijke markten in Londen en de uitgelezen plek om mensen met een echt cockneyaccent te horen spreken.

### Camden Passage

Weggestopt achter de hoofdstraat in Islington vind je de gezellige Camden Passage. Hier wordt sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw iedere woensdag en zaterdag een antiekmarkt gehouden. Je vindt hier ook leuke vintage boetieks, cafés en pubs waar je prima een middagje kunt vertoeven.

### Portobello

Portobello is de hele week door leuk om te bezoeken, maar de grote en bekende antiekmarkt wordt op zaterdag gehouden en dan bruist dit gebied van de activiteit. Een van de leukste dingen die je hier kunt doen, is om de omliggende straten op je gemak te verkennen en te genieten van de kleurrijke huizen. Vooral de stallen die zijn verbouwd tot woonhuis zijn bijzonder charmant.

Portobello-Road.jpg

Portobello Road door Victoria Watts

### Little Venice

Veel Londenaren wonen op een boot en een van de beste locaties voor een woonboot is het kleurrijke Little Venice. Bewonder de mooie boten terwijl je langs het kanaal loopt en geniet in een van de tot café omgedoopte woonboten van een lekker drankje. Er is zelfs een woonboot waar je een poppenkastvoorstelling kunt bekijken. En vanuit Little Venice kun je met de watertaxi weer helemaal naar Camden gaan. Dit is een leuke manier om door de stad te reizen.

### Primrose Hill

Net als de andere dorpen in Londen is Primrose Hill onder beroemdheden zeer geliefd. In de hoofdstraat zijn enkele uitstekende restaurants gevestigd , maar het echte hoogtepunt hier is gewoon Primrose Hill zelf, een schitterend park met uitzicht over Londen. Bij de eerste zonnestralen wordt het park massaal bezet door mensen die van een picknick willen genieten en het is een heerlijke plek om op een zaterdag of zondag wat te luieren.

Welke dorp je ook gaat bezoeken, vergeet niet om daar een lokale pub te zoeken en jezelf te trakteren op een heerlijke pint of een lekker kopje thee.

<a href="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1R2R_RuuFd8Rf4fP7kJHrcYJHwJY">https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1R2R_RuuFd8Rf4fP7kJHrcYJHwJY</a>