By Expedia Team, on January 18, 2017

Victoria’s tips voor Londen – Aflevering 4: De beste afternoon teas in Londen

Het nuttigen van een afternoon tea in Londen is een fantastische manier om iets te vieren of om jezelf te verwennen in de stad. De traditie stamt uit de negentiende eeuw, toen de dames uit de hogere klassen ‘s middags samenkwamen om hun honger te stillen. Tegenwoordig hebben hotels, cafés en restaurants in heel Londen de klassieke afternoon tea omgetoverd tot een buitengewone belevenis, met creatieve thema’s en voortreffelijke hapjes. Hier volgen negen van de beste plekken.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=BgwkHiMiZq4']<br /><br />1">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=BgwkHiMiZq4

1. The Ritz

Het koninklijke Ritz-hotel is de meest klassieke plek voor een afternoon tea in Londen. De thee wordt geserveerd in de weelderige Palm Court. Je kunt hier genieten van onberispelijke gastvrijheid en pianomuziek in een van de meest overvloedige omgevingen die je in de hoofdstad zult tegenkomen. Er zijn 18 soorten losse theebladeren, kleine sandwiches, verwarmde scones en een prachtige selectie van voortreffelijke gebakjes en taartjes. Het is een typisch Britse belevenis. Er geldt een strikt kledingvoorschrift: een jasje en stropdas zijn verplicht voor mannen. Spijkerbroeken en sportkleding zijn niet toegestaan voor mannen en vrouwen.

Prijs: £ 69

2. Bea’s

Ga naar Bea’s voor een meer informele afternoon tea. Er zijn vijf vestigingen in Londen, waarvan er drie een afternoon tea serveren. Deze vind je in Bloomsbury, Farringdon en Marylebone. De zoetigheden stelen de show, met sensationele cupcakes, meringues, fruitige marshmallows en een voortreffelijk trio van perfecte brownies. De scones zijn perfect gebakken. Er is geen kledingvoorschrift.

Prijs: £ 26,50 per persoon.

Beas-2.jpg

Bea’s door Victoria Watts

3. Mad Hatter’**s afternoon tea van The Sanderson

Veel van de afternoon teas in de hoofdstad hebben een thema. Een van de beste is de Mad Hatter’s afternoon tea van het trendy Sanderson-hotel. Er zijn leuke thematische accenten, zoals een muziekdoosje met suiker, cakejes in de vorm van lieveheersbeestjes en schattige, kleine flesjes met de tekst ‘drink me’ erop. Alles wordt geheel volgens thema geserveerd in mooi Mad Hatter-serviesgoed van Luna & Curious. Verkleden is niet toegestaan.

Prijs: £ 48 – 65 voor volwassen, £ 35 voor kinderen onder de 12 jaar.

4. Prêt-à-Portea van The Berkeley

De Prêt-à-Portea van het fraaie Berkeley-hotel is een van de indrukwekkendste afternoon teas in Londen. Een keer in het halfjaar heeft de chef-kok hier de taak om de laatste mode te vertalen naar prachtige taartjes en gebakjes. Het oog voor detail is ongelofelijk. Als je de gebakjes niet op krijgt, krijg je de restjes mee in een leuk handtasje. Dit is absoluut de meest stijlvolle afternoon tea die je in Londen kunt vinden. Het kledingvoorschrift is casual chic. Korte broeken, hemden, sportkleding, slippers, gescheurde spijkerbroeken en baseballcaps zijn niet toegestaan.

Prijs: £ 52 – 70

Sanderson.jpg

Mad Hatter’s afternoon tea van The Sanderson door Victoria Watts

5. Science Tea van** The Ampersand

Een andere leuke optie is The Ampersand Hotel, tegenover het Science Museum. Je kunt hier van een klassieke afternoon tea genieten, maar ze serveren ook thee in wetenschapthema met cakejes in de vorm van planeten, een astronaut van chocolade en cacaofossielen die je kunt opgraven. Het is een van de meest buitengewone afternoon teas in Londen en een ideale aanvulling op je bezoek aan het Science Museum. Er is geen streng kledingvoorschrift, maar aangezien het een stijlvol hotel is, is nette, casual kleding aanbevolen.

Prijs: £ 32,50 – 45,50

6. Charlie and the Chocolate Factory Tea van One Aldwych

Voor kinderen is de afternoon tea met Charlie and the Chocolate Factory-thema van One Aldwych een geweldige keuze. Ze serveren er kleine suikerspinwolken, cheesecake in een gouden ei en heerlijke cakepops. De Charlie-cocktail, geserveerd in een theepot met dampend droogijs, is een lust voor het oog. Voor kinderen is er een non-alcoholische versie. Zowel kinderen als volwassenen zullen deze afternoon tea geweldig vinden.

Prijs: £ 39 voor volwassenen (of £ 49/52 met cocktails/champagne), £ 29 voor kinderen onder de 12 jaar.

Science-tea-3.jpg

Science Tea van The Ampersand door Victoria Watts

7. B Bakery Bus

Ook de B Bakery Bus is leuk voor gezinnen. Het startpunt is Victoria Coach Station of Trafalgar Square. Vanaf daar neemt de bus je mee voor een tochtje langs belangrijke bezienswaardigheden. Ondertussen kun je genieten van de thee en gebakjes in speciale zitplaatsen. Deze afternoon tea is ideaal voor tieners of als je voor het eerst in Londen bent. De prijs is afhankelijk van je zitplaats (boven of beneden).

Prijs: £ 45 – 50 voor volwassen, £ 35 voor kinderen.

8. Ting in het Shangri-La at The Shard

Groot-Brittannië is niet de enige plek die bekend staat om thee. Bij het elegante Ting in het Shangri-La at the Shard kun je terecht voor een afternoon tea met een Aziatisch tintje. Je hebt een prachtig uitzicht terwijl je geniet van deze luxe afternoon tea met speciale hapjes zoals loempia’s en tapiocapudding. Ze serveren hier ook een klassieke afternoon tea met een prachtige selectie gebakjes.

Prijs: £ 54 – 70

9. Glam Rock tea van K West

Niet alle afternoon teas hoeven ‘s middags plaats te vinden. Bij K West kun je ‘s avonds genieten van een evening tea met glamrockthema. Je krijgt er ook miniatuur cocktails bij. De thee wordt geserveerd op vintage platenhoezen in felblauw en -roze serviesgoed. Je kunt er ook voor kiezen om deze afternoon tea in de middag te plannen. K West is dicht bij het winkelcentrum Westfield London en de afternoon tea is dus goed te combineren met een dagje shoppen.

Prijs: £ 24,50 – 36,50

Ting.jpg

Ting in het Shangri-La at The Shard door Victoria Watts

<a href="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Y-mydSZtAxMMlj7bLcvFp2q9ZIk">https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1Y-mydSZtAxMMlj7bLcvFp2q9ZIk</a>