By Expedia Team, on January 18, 2017

Victoria’s tips voor Londen – Aflevering 5: Rond de wereld in zeven maaltijden in Londen

Een van de beste dingen aan Londen is de diversiteit, en al de verschillende internationale gerechten die je daardoor in de hoofdstad kunt eten. In deze nieuwste aflevering van Victoria’s Tips voor Londen neem ik je mee rond de wereld in zeven Londense maaltijden. Natuurlijk moest ik honderden landen en regio’s overslaan, maar hier is een selectie van een aantal van mijn favorieten in de hoofdstad.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xVXqP7O-fUU']<br /><br />**1">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=xVXqP7O-fUU

**1. Pix

Voor een hapje Spanje ga je naar Pix. Deze bar specialiseert zich in de Baskische versie van tapas, met een tandenstoker erin geprikt. Je hoeft niet te bestellen, je pakt gewoon een bord, kiest je eten en betaalt op basis van de hoeveelheid tandenstokers die je uiteindelijk hebt verzameld. Er zijn vier Pix-tapasbarren in Londen: in Soho, Notting Hill, Covent Garden en Carnaby. Pix Soho heeft ook een cocktailbar in de kelder, Rooms by the Hour genaamd.

2. Peckham Bazaar

De keuken van de Balkan bestrijkt een enorm terrein: van Griekenland tot Albanië en van Roemenië tot Servië. Peckham Bazaar in Zuidoost-Londen is gespecialiseerd in eten en drinken uit de hele regio, en elke maaltijd is verrukkelijk. De koks creëren de maaltijden met wat ze elke dag op de markt vinden, dus het menu wordt nooit saai en je hebt altijd reden om terug te komen. Het terras op de binnenplaats is in het bijzonder charmant.

Pix.jpg

Pix door Victoria Watts

1. Lalibela

Lalibela is een van de beste Ethiopische restaurants in Londen, vol met beelden, textiel en schilderijen uit Afrika. De sterspeler is de injera, een plat zuurdesembrood dat je gebruikt om de rest van je maaltijd op te pakken. Het is ideaal om te delen. En vergeet niet om Ethiopische koffie te bestellen nu je er toch bent.

2. Dishoom

Dishoom heeft al snel naam gemaakt als een van de spannendste Indiase restaurants in Londen. Elk restaurant, in de stijl van de oude Iraanse cafés in Bombay, is prachtig ontworpen en neemt je mee naar een andere wereld. Dishoom is de hele dag open, van ontbijt tot diner. ‘s Ochtends zijn de naanbroodjes heel populair en ‘s avonds mag je de dhal van het huis en de chole batura niet missen. Er zijn vier vestigingen in Londen: Kings Cross, Shoreditch, Covent Garden en Carnaby.

Dishoom-3.jpg

Dishoom door Victoria Watts

1. Bao

Bao heeft Londen stormenderhand veroverd en er staat bijna altijd een rij buiten de vestiging in Soho, vooral rond lunchtijd. Op zaterdag kun je Bao’s kraam proberen op de Netil Market in Hackney. Je zal meestal nog steeds in de rij moeten staan, maar het broodje is het wachten waard. Ze hebben een vegetarische optie met daikon, naast varken en kip. Als alternatief is Mr.Bao in Peckham ook geweldig.

2. Carioca

Brixton Village en Market Row zitten vol met internationale keukens: van Brits en Japans tot Frans en alles daartussenin. Carioca specialiseert zich in Braziliaans eten, geserveerd in een licht en kleurrijk restaurant. De açaibowl is heerlijk en neem de zwarte bonen bij wat je ook bestelt.

3. Street Feast**

Ga tot slot voor eten uit de hele wereld naar Street Feast, waar je een heel buffet aan keukens kunt vinden. Deze wekelijkse food market heeft in de zomer stalletjes waar eten van over de hele wereld wordt verkocht: van Caribisch tot Vietnamees. Je kunt voor elke gang een ander continent kiezen! Omdat we eindigen in Amerika, heb ik voor Hawaïaanse poke en Mexicaanse taco’s gekozen. Er zijn ook prima cafés aanwezig op Street Feast, dus je kunt er uitstekend een hele avond doorbrengen.

Poke-at-Street-Feast.jpg

Street Feast door Victoria Watts

<a href="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1nKRwcUFpbYt14ESKAt5w31SvGKA">https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1nKRwcUFpbYt14ESKAt5w31SvGKA</a>