By Expedia Team, on February 9, 2017

Victoria’s tips voor Londen – Aflevering 6: Mooiste uitzichten in Londen

De Londense skyline, geschiedenis, architectuur en de groene parken zorgen voor een aantal geweldige uitkijkpunten over de hoofdstad. Vanaf grote hoogte tot aan plekjes langs de rivier, ik neem je mee op een tripje langs de beste plekjes.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=Jn8A2qAXJBU']<br /><br />1">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=Jn8A2qAXJBU

1. Duck and Waffle

Begin je dag met het bewonderen van de zonsopgang bij Duck and Waffle, op de veertigste verdieping van de Salesforce Tower. Dit restaurant is 24 uur per dag geopend en is een geweldige plek om onder het genot van een goed ontbijt de zon boven de hoofdstad te zien opkomen. De wafels zijn hier overheerlijk en bezoekers zijn lyrisch over hun specialiteit: een gerecht met wafels en eend.

2. The Shard

The Shard torent hoog boven de skyline van Londen uit en is een van de hoogste uitkijkpunten in de hoofdstad. Dit is de enige plek waar je in één oogopslag de hele stad kunt zien liggen en je kunt tot wel 64 kilometer ver kijken. Op de wat lagere verdiepingen vind je bars en restaurants, maar voor het hoogste uitzicht ga je naar de View from the Shard op de bovenste verdieping. Je vindt hier handige interactieve uitkijkpunten zodat je precies weet waar je naar kijkt en er worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals yogasessies of een silent disco.

3. Greenwich Park

Enkele van de parken in Londen bieden een gratis mogelijkheid om de stad vanaf een hoog punt te bekijken. Vanuit Greenwich Park in het zuidelijk deel van Londen heb je een geweldig uitzicht over de stad, van Canary Wharf tot aan Westminster. Als je daar toch bent, kun je gelijk een kijkje nemen in de Royal Observatory en boven de nulmeridiaan plaatsnemen, met aan beide kanten van de meridiaan één voet. Als je de andere kant van de stad wilt bekijken, ga je naar Parliament Hill in Hampstead Heath.

Greenwich.jpg

Greenwich door Victoria Watts

4. King Henry’s Mound

Voor een bijzonder uitzicht op Londen ga je naar King Henry’s Mound in Richmond Park, waar je door een omlijsting van bladeren een schitterend zicht hebt op St. Paul’s Cathedral. Wanneer je de andere kant opkijkt, zie je in de verte Windsor Castle liggen.

5. South Bank

Je hoeft je echt niet op grote hoogte te bevinden om van een mooi uitzicht te kunnen genieten. Een wandeling langs de South Bank is een geweldige manier om enkele van de mooiste bezienswaardigheden te bekijken, waaronder St. Paul’s, Big Ben, The Globe en nog veel meer. Dit is een fantastische manier om Londen te leren kennen.

6. Cruise over de Theems

Een tocht over de Theems is een goede manier om de stad te verkennen en een afternoon tea-cruise met Bateaux London is hier een luxevariant op. Je stapt aan boord bij Westminster en volgt de rivier tot aan Greenwich in de ene richting en tot aan de Tower Bridge in de andere richting. Neem ook een kijkje op het bovenste dek om vanuit het comfort van een ligstoel met een glas champagne in je hand het uitzicht te bewonderen.

Bateaux Cruise view.jpg

Bateaux Cruise door Victoria Watts

7. ArcelorMittal Orbit Slide

Een uitstapje naar de ArcelorMittal Orbit Slide in Stratford is een leuke manier om de stad beter te leren kennen. Boven op dit kunstwerk dat in 2012 werd gebouwd voor de Olympische Spelen, vind je een uitkijkplatform waarvandaan je uitzicht hebt over het Olympisch Park en de omgeving. Maar het leukste van dit uitje is de glijbaan die hier in 2016 aan werd toegevoegd. De glijbaan draait helemaal om het kunstwerk heen. Het is de langste tunnelglijbaan ter wereld en ontzettend leuk om vanaf te glijden!

8. Frank’s Cafe in Peckham

Je kunt je dag in het teken van mooie uitzichten eindigen met een bezoek aan Frank’s Cafe in Peckham. Dit café ligt boven op een parkeergarage van meerdere verdiepingen en maakt onderdeel uit van Bold Tendencies, een projectgroep die verantwoordelijk is voor de organisatie van allerlei activiteiten. In de zomer worden er in de parkeergarage kunstvoorstellingen en concerten gehouden. Je kunt hier geweldige cocktails drinken en het is ook een goede plek om een lekker hapje te eten.

<a href="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1DBdrEnHZZN3nPywqKjvz3uoNj1I">https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1DBdrEnHZZN3nPywqKjvz3uoNj1I</a>