By Expedia Team, on September 19, 2014

Vijf van de beste pizzeria’s in Rome

“Wie in Rome is, gaat pizza eten! Echte Romeinse pizza’s zijn flinterdun met een krokante korst en zijn dus anders dan de bekendere Napolitaanse pizza’s. Pizzeria’s te over in de Italiaanse hoofdstad, maar wat zijn de echte aanraders? Hieronder vijf van de beste pizzeria’s in Rome. Over al deze pizzeria’s wordt overigens beweerd dat je er de ‘beste pizza’s van Rome’ kunt eten, dus dat zit wel goed.

Bij Pizzeria Il Leoncino vind je authentieke pizza’s in Romeinse stijl. Wil je een keer wat anders proberen? Ga dan voor de pizza met ui, bonen en worst. De bediening bij Il Leoncino is vriendelijk en de pizza’s zijn schappelijk geprijsd. De pizzeria is populair, ook bij locals, dus het is er vaak druk. Bij mooi weer kun je buiten op het terras eten.
(Via del Leoncino 28, vlakbij de Spaanse Trappen)

Ovale pizza’s
————-

Het eerste wat opvalt bij pizzeria La Pratolina: de pizza’s – hier ‘pinsa’ genoemd – zijn niet rond maar ovaal. Niet alleen de pizza’s maar ook de desserts en de wijnen zijn hier erg goed, net als de service en de sfeer. En niet onbelangrijk: het is er niet duur. Deze pizzeria is alleen ‘s avonds open, tot 1 uur ‘s nachts. Van tevoren reserveren wordt aanbevolen, want het is hier altijd druk en dan vooral met locals. Mocht je nog niet overtuigd zijn: La Pratolina kreeg van Tripadvisor het ‘Certificate of Excellence 2014’ toebedeeld.
(Via degli Scipioni 248)

### Italiaanse sfeer

Pizzeria La Gatta Mangiona (‘de gulzige kat’) ligt in Monteverde, buiten het historische centrum van Rome, maar is gemakkelijk te bereiken met tram 8. Hier komen vooral veel locals, dus als je op zoek bent naar echte Italiaanse sfeer dan zit je hier goed. Naast het uitgebreide menu met voorgerechten (probeer de fritti!), pizza’s (Napolitaanse stijl), wisselende dagschotels en desserts, is er een goede wijn-, bier- en zelfs whiskykaart. Reserveren wordt aangeraden.
(Via F. Ozanam 30-32)

Een piazza in Rome

Voor de ‘beste pizza’s van Rome’ en een authentieke Italiaanse sfeer moet je naar pizzeria Da Baffetto. Da Baffetto wordt in veel reisgidsen genoemd en is dus populair bij toeristen. Door de drukte laat de service soms wat te wensen over, het personeel heeft altijd haast. Er is bijna altijd een wachtrij voor deze pizzeria, maar de kwaliteit van de pizza’s en de sfeer maken dit meer dan goed. Als je een tafeltje krijgt toegewezen met zicht op de keuken hoef je je niet te vervelen; entertainment gegarandeerd. Een stukje verderop heeft de dochter van de eigenaar Da Baffetto 2 geopend. Hier is het meestal wat minder druk.
(Via del Governo Vecchio 114, nabij Piazza Navona; Baffetto 2, Piazza del Teatro di Pompeo)

Ook pizzeria Da Remo wordt vaak genoemd als het gaat om de beste pizza’s van Rome. De pizza’s zijn hier ultradun met een knapperige korst, zoals een echte Romeinse pizza hoort te zijn. Het eenvoudig ingerichte restaurant is altijd druk en rumoerig, de bediening is snel en efficiënt, en het is er niet duur. Da Remo is gevestigd in de wijk Testaccio, met uitzicht op een park. Reserveren is niet mogelijk, als je wat later bent moet je meestal even wachten tot er een tafeltje vrij komt. In de zomer kun je buiten zitten, tenminste… als er plek is.
(Piazza Santa Maria Liberatrice 44)

Heb jij tips voor andere goede pizzeria’s in Rome? Deel het in een reactie onderaan dit artikel!