Agaete

Reisgids
Agaete toont bergen, algemene kustgezichten en rotsachtige kustlijn
Tussen een aantal vulkanische bergtoppen ligt Agaete, een klein stadje met een traditionele kerk en een prachtige, vredige tuin.

Aan de smalle straatjes van Agaete staan talloze traditionele witgekalkte huizen met kleurrijke houten balkons. In het stadsmuseum leer je alles over de cultuur van Agaete en de Canarische Eilanden, waarna je in de vredige tuinen heerlijk tot rust kunt komen.

De kronkelweggetjes van de stad leiden je naar de Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción in het centrum van Agaete. Deze kerk dateert uit 1874. Het fris witgekalkte gebouw past perfect bij de gevels van de naastgelegen winkels en huizen. Boven in het gebouw zie je de bijzondere koepelvormige klokkentoren en de met houten luiken afgesloten boogramen. Binnen kun je de prachtige glazen kroonluchter bewonderen die midden in de kerk aan het gewelfde plafond hangt. Achter het altaar zie je kleurrijke figuren van Jezus en de Maagd Maria.

Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het kleine museum naast de kerk, dat geheel gewijd is aan de geschiedenis van Bajada de la Rama, een feest dat zijn oorsprong vindt in een regendans van de oude Guanchen. Een van de pronkstukken van het museum is een aantal heldergekleurde figuren van papier-maché die populaire personages uit de stad uitbeelden. Als je het geluk hebt hier tijdens het festival, begin augustus, te zijn, word je getrakteerd op meerdere dagen vol muziek en dans.

Even ontsnappen uit de drukte? Zoek dan eens de frisse lucht op in Huerto de las Flores. In deze 19e-eeuwse tuin staan ruim 300 tropische planten en allerlei soorten naald- en palmbomen. Op de schaduwrijke binnenplaatsen word je omringd door het vredige geklater van de stenen fonteinen en het gefluit van de vogels in de bomen. In het rustige café kun je te midden van de bloemen genieten van een verfrissend drankje.

Agaete ligt 1,6 kilometer landinwaarts aan de noordwestkust van Gran Canaria. Het is ongeveer een half uur rijden vanuit Las Palmas.

Alojamientos Charco Azul
Alojamientos Charco Azul
3 out of 5
El Risco, 1, Agaete, Las Palmas
De prijs is € 23 per nacht van 30 jun. tot 1 jul.
€ 23
per nacht
30 jun. - 1 jul.
Verblijf in Agaete bij deze bed & breakfast met 3 sterren. Geniet van voorzieningen als gratis ontbijt, gratis wifi en een gemeubileerd terras. In de buurt vind ...
9,4/10 Exceptional! (6 beoordelingen)
"Eine Unterkunft die bezogen auf Preis/Leistung in Ordnung ist. Das Frühstück ist gut und lässt keine Wünsche offen. Wir waren zum ersten Mal auf der Insel und für uns hat sich die Lage der Unterkunft als unpraktisch erwiesen. Es kommen viele Motorräder vorbei, die für eine entsprechende Lautstärke ..."

Beoordeeld op 6 mei 2024

Alojamientos Charco Azul