Alberta

Canada
Johnston Canyon toont een tuin, landschappen en sneeuw
Treed in de voetsporen van dinosauriërs, bewonder het noorderlicht, ga wintersporten in de Canadian Rockies en vang op historische locaties en in musea een glimp op van het pioniersleven.

Alberta is een provincie van uitersten. De Canadian Rockies staan bekend om de skiresorts, de wilde dieren en de winteractiviteiten, terwijl de dorre Badlands prehistorische geologie en fossielen van dinosauriërs bieden. Alberta is wild en opwindend. Spot grizzlyberen en wolven, ga op zoek naar dinosaurusbotten en wandel langs reusachtige aardpiramiden.

De toegangspoorten tot Alberta zijn Edmonton en Calgary. Verdiep je in de geschiedenis van de provincie in het Royal Alberta Museum in Edmonton. Kom meer te weten over de geologie van edelstenen, lokale dinosaurusfossielen en de oude culturen van de oorspronkelijke inwoners van Alberta. In welke periode je de 'City of Festivals' ook bezoekt, je kunt er altijd terecht voor speciale festiviteiten, muziek, films en lekker eten.

Het bekendste festival van Alberta vind je echter in Calgary. Tijdens de tiendaagse Calgary Stampede, die al sinds de jaren 90 van de 19e eeuw wordt gehouden, worden oude rodeokunsten getoond en worden er huifkarraces gehouden. Kijk uit op de stad terwijl je ontspant tussen de begroeiing van het Prince's Island Park bij de Bow River. Smul vervolgens van heerlijk lokaal rundvlees of kaas uit Alberta met wijnen uit de Rockies.

Rijd naar de Badlands en bekijk het woestijnlandschap met her en der mysterieuze zandstenen paddenstoelvormen die 'hoodoos' worden genoemd. Graaf in het Royal Tyrell Museum in Drumheller naar dinosaurusbotten en kom meer te weten over de fossielen die hier zijn gevonden. Ervaar het leven van een pionier in het Pioneer Village and Museum in Hanna. Als je fan bent van Star Trek, kun je je in Vulcan in een modelversie van de Enterprise op de foto laten zetten in een Trekkie-uniform bij het Vulcan Tourism and Trek Station.

In de winter zijn de populairste attracties van Alberta de hellingen met poedersneeuw, het indrukwekkende berglandschap en de skiresorts met hun bruisende uitgaansgelegenheden. De bekendste hellingen zijn die van Lake Louise, Banff en Sunshine, maar er zijn er nog veel meer in de provincie. Probeer eens te rijden in een hondenslee of laat je vervoeren in een slee die door paarden wordt getrokken. In de warmere maanden kun je in het Banff National Park gaan wandelen in de bergen, die dan zijn bedekt met alpenbloemen. Of ga op safari en spot wilde grizzlyberen, enorme wapiti's, wolven, dikhoornschapen, poema's en lynxen.

Populaire steden in Alberta

Calgary bevat hoogbouw en een stad
Calgary
Staat bekend om Rivieren, Theaters en Stedelijk
Deze stad bruist van de kunst en festivals, is bekend om zijn pioniersgeschiedenis, rodeo en wintersport, en is de toegangspoort tot de Canadese Rocky Mountains.

Redenen voor een bezoekje

 • Dierentuin van Calgary
 • BMO Centre
 • Scotiabank Saddledome
Old Strathcona inclusief straten, een zonsondergang en nachtleven
Edmonton
Staat bekend om Theaters, Entertainment en Rivieren
De festivalstad van Canada ligt aan de rivier North Saskatchewan en is beroemd om haar enorme uitgaanscentrum, riante parken en bruisende kunstwereld.

Redenen voor een bezoekje

 • Winkelcentrum West Edmonton
 • Rogers Place
 • TELUS World of Science-Edmonton
Banff bevat bergen
Banff
Staat bekend om Bergen, Langlaufen en Wandelen
Bezoek het hoogste dorp van Canada en verken de ongerepte wildernis in de buurt.

Redenen voor een bezoekje

 • Upper Hot Springs
 • Banff Gondola
 • Tunnel Mountain
Drumheller bevat landschappen, vredige uitzichten en een kloof of ravijn
Drumheller
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Gezinsvriendelijk en Museums
Bizarre landschappen, fossielen en mijndorpen: een schat voor paleontologen, geologen en filmmakers.

Redenen voor een bezoekje

 • Royal Tyrrell Museum
 • Drumheller Hoodoos
 • Midland Provincial Park
Moraine Lake bevat bergen, sneeuw en landschappen
Lake Louise
Staat bekend om Meren, Langlaufen en Bergen
Dit kleine en afgelegen dorp dankt zijn naam aan het nabijgelegen gletsjermeer, dat zodanig schilderachtig en vredig is dat je je ogen niet zult geloven.

Redenen voor een bezoekje

 • Bergresort Lake Louise
 • Lake Louise Gondola
 • Herbert Lake
Lethbridge
Lethbridge
Staat bekend om Tuinen, Universiteiten en Hockey
Deze groene stad in het zuiden van Canada staat bekend om zijn mooie wandelpaden, erfgoed, kunstgalerijen en glooiend landschap.