Topsteden in Alberta

Vind een hotel in Alberta

Alberta is een provincie in Canada die aan de Amerikaanse staat Montana grenst. In deze provincie heerst een droog klimaat met warme zomers. Alberta staat bekend om de vele dinosaurusfossielen die hier zijn gevonden. Onder paleontologen en dinosaurusliefhebbers is deze streek dan ook zeer geliefd. Er leven in Alberta veel wilde dieren, waaronder dikhoornschapen, grizzlyberen, bizons en coyotes. Reizigers van over de hele wereld beschouwen deze provincie als de ideale vakantiebestemming. Nadat ze hebben gezocht naar de hotels met de beste aanbiedingen en tarieven, boeken ze vaak een hotel in Alberta. Het is echt de moeite waard om de hoteldeals voor Alberta te vergelijken, zodat je een kamer boekt tegen de best mogelijke prijs.

Edmonton is de hoofdstad en grootste stad van Alberta en heeft als bijnaam de 'festivalstad'. De stad staat bekend om de levendige culturele activiteiten die er worden georganiseerd. De voornaamste plaats voor festivals en activiteiten is Churchill Square, in het centrum van Edmonton. Een van de belangrijkste festivals in de stad is K-Days, dat ieder jaar in de zomer wordt gehouden. Je kunt tijdens dit festival genieten van vuurwerkshows, ritjes maken in kermisattracties en muzikale optredens bijwonen. Als het je leuk lijkt dit festival bij te wonen, kun je het beste op zoek gaan naar goedkope hotels in Alberta zodat je geld overhoudt om tijdens dit geweldige evenement te besteden. Je kunt in Edmonton enorm veel attracties bezoeken. Het Ford Edmonton Park is een gigantisch museum dat is gewijd aan de historie en ontwikkeling van de stad. Bezoekers krijgen hier de kans de vertrekken te bewonderen van historische huizen uit het verleden van de stad. Een andere leuke attractie is het West Edmonton Mall, een van de grootste winkelcentra ter wereld met wel een paar honderd winkels. Winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Veel van de hotels in Alberta liggen in de omgeving van Edmonton. Als je op zoek bent naar een hotel in de stad, ga je naar de website van Expedia om te profiteren van de voordelige hoteltarieven voor accommodaties in Alberta.

In Alberta liggen ook een aantal geweldige natuurlijke attracties. In Banff vind je warmwaterbronnen en je kunt er in het winterseizoen geweldig skiën. Jasper National Park en Sylvan Lake zijn andere populaire plekken. Wandelaars, bergbeklimmers en visliefhebbers zullen het geweldig vinden om in dit schilderachtige gebied hun vakantie door te brengen. Velen boeken een voordelig hotel in de buurt van hun favoriete attracties. Als je ook van plan bent dit gebied te bezoeken, boek dan snel je accommodatie, want dit is een enorm populaire bestemming.

false