Alcúdia

Reisgids
Alcudia inclusief historische architectuur, cafés en kasteel of paleis
Ga voor een kijkje in deze betoverende, ommuurde stad uit de middeleeuwen, waar je onder andere historische kerken, elegante villa's en Romeinse ruïnes aantreft.

Alcúdia is een charmant, eeuwenoude dorp met imposante stenen stadsmuren. Bezoek zijn schilderachtige pleinen, stenen huizen en de belangrijkste Romeinse nederzetting van het eiland voor een culturele kant van Mallorca die je niet in veel nabije badplaatsen aantreft.

De oorspronkelijke plaats dateert uit de periode tussen 2000 en 1300 voor Christus en bloeide op vanaf de tweede eeuw voor Christus. Na de val van het Romeinse Rijk in de derde eeuw na Christus, werd door de Vandalen verwoest. Hierna werd het tot de Spaanse verovering in de 13e eeuw door de Moren herbouwd en beheerd.

De middeleeuwse oude stadsmuren werden in de 14e eeuw door de Spanjaarden gebouwd. Bij de Porta Roja (rode poort), een van de twee stadsingangen, bevindt zich de 18e-eeuwse brug die toegang biedt tot boven op de muren. Wanneer je over de muren loopt, heb je prachtig uitzicht op de stad. Veel van de muren zijn moderne reconstructies, maar in het noorden is nog altijd een deel van de oorspronkelijke middeleeuwse stadswal te vinden.

Bezoek de 14e-eeuwse Parròquia de Sant Jaume d'Alcúdia. Er is een klein museum in gevestigd met historische gewaden en andere religieuze voorwerpen.

Net buiten de stadsmuren ligt de Romeinse stad Pollentia. Pollentia dateert uit rond 70 voor Christus en wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindingen op het eiland.

Casa dels Dos Tresors (huis van de twee schatten) is ook een absolute must. Dit typisch Romeinse huis dateert uit de eerste eeuw! Bezoek het Teatre Romà (Romeinse theater), dat dramatisch in de rotsachtige omgeving van het eiland is uitgehouwen.

De drukste dagen in Alcúdia zijn de dinsdag en zondag, als er een populaire markt in het oude centrum plaatsvindt. Bezoek de stalletjes met linnen, lederen producten en andere souvenirs, of bekijk alle drukte vanaf een terrasje van een nabij café.

Je vindt Alcúdia in het noordelijke deel van Mallorca. Bereik het met de bus vanuit de hoofdstad Palma.

Grupotel Maritimo
Grupotel Maritimo
4 out of 5
Arta 158, 07400, Alcúdia, Mallorca
De prijs is € 146 per nacht van 21 jun. tot 22 jun.
€ 146
per nacht
21 jun. - 22 jun.
Verblijf in Alcúdia bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel met een spa. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, 2 buitenzwembaden en een volledig uitgeruste ...
9/10 Wonderful! (321 beoordelingen)
"Alles was TOP: Verblijf personeel maaltijden animaties openbaar vervoer dicht bij mooie strand en winkels. Minpunten: zwembad handdoeken betalen bij wisseling. Niet erg leuk als je 10 dagen verblijft! Daar moeten ze zeker iets aan doen…"

Beoordeeld op 14 jun. 2023

Grupotel Maritimo
Hotel Condesa
Hotel Condesa