Balearen

Spanje
Playa d\'en Bossa bevat zwemmen, een kuststadje en een luxueus hotel of resort
Bezoek verschillende eilanden in de westelijke Middellandse Zee om wereldberoemde badplaatsen, afwisselende landschappen en historische schatten te zien.

De Balearen zijn de thuis van bruisende stranden en afgelegen inhammen, badplaatsen waar de hele nacht door gefeest wordt en rustige dorpjes en historische gebouwen in moderne plaatsen. Ervaar een mix van het ongecompliceerde leven en luxe toerisme in plaatsen die veel door Europeanen op zoek naar de zon bezocht worden. Zwem in de azuurblauwe zee, neem een rondleiding van gotische monumenten, bewonder megalithische gebouwen en dans op de muziek van enkele van de beste dj's ter wereld midden in de Middellandse Zee.

De archipel bestaat uit de vier hoofdeilanden Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, naast enkele kleinere eilandjes. Deze eilanden hebben een typisch mediterraans klimaat, met aangename temperaturen en ruim 300 dagen zon per jaar. Hoewel de stranden de grootste trekpleister van de regio zijn, vind je er ook cultuur, culinaire hoogtepunten en geschiedenis.

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Bezoek de hoofdstad Palma om zijn winkels, tapasbars, restaurants en historische attracties. Bewonder zijn enorme gotische kathedraal, La Seu, en het 14e-eeuwse Castle Bellver, op slechts 3 kilometer van het stadscentrum. Rij naar de westkant van het eiland voor een wandeltocht in de bergen van de Serra de Tramuntana.

Ibiza staat bekend als feesteiland, met talloze jongeren die hier jaarlijks naartoe komen om in de vele badplaatsen te feesten. Enkele voorbeelden hiervan zijn Playa d'en Bossa aan de oostkust en San Antonio aan de westkust. Dans tot de zon opkomt en bezoek enkele bezienswaardigheden op het eiland. Slenter door de geplaveide straten van Dalt Villa, de historische wijk van de stad Ibiza. Reis af naar de ondergrondse wereld van de Can Marça-grot en ga paardrijden in Noord-Ibiza bij de El Valle de los Caballos (paardenvallei).

Op Menorca zijn juist megalithische monumenten te zien, zoals het Navetes en de Taules. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden op Formentera zijn het Parque Natural de Ses Salines en de vuurtoren van La Mola, gelegen op het hoogste punt van het eiland.

Geniet van de stranden, feesten, geschiedenis en natuurschoon van de Balearen, vlieg naar de luchthavens op Mallorca, Ibiza en Menorca. Je kunt ook de veerboot vanuit verschillende plaatsen op het Spaanse vasteland nemen. Reis per vliegveld of veerboot tussen de eilanden.

Populaire steden in Balearen

Palma de Mallorca bevat een strand en ook een grote groep mensen
Palma de Mallorca
Staat bekend om Dineren, Stranden en Kathedralen
Schilderachtige stranden, historische kastelen, musea en een aquarium zijn bepalend voor deze pittoreske stad op het mediterrane eiland Mallorca.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Mayor de Palma
  • Plaça d'Espanya
  • Haven van Palma de Mallorca
Strand Benirras bevat tropische uitzichten, landschappen en zwemmen
Ibiza-stad
Staat bekend om Stranden, Bars en Jachthavens
Bezoek de hoofdstad van Ibiza en ontdek zijn eeuwenoude centrum, ontspan aan fijne stranden en dans tot in de late uurtjes in zijn nachtclubs.

Redenen voor een bezoekje

  • Haven van Ibiza
  • Dalt Vila
  • Kathedraal van Ibiza
Ciutadella de Menorca