Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Catedral de Mallorca

Bezoek Catedral de Mallorca, een van de bekendste gebouwen van Mallorca. Bij deze kathedraal vind je prachtige, gotische architectuur en de werken van enkele van de grootste Spaanse kunstenaars. 

Bewonder het metselwerk en de beelden die tot uit de 14e eeuw dateren. Ook vind je schilderijen van Barceló en ontwerpen door Gaudí tijdens je bezoek aan de fantastische Catedral de Mallorca.

Je zult zien dat de enorme, sierlijke voorkant van de Catedral de Mallorca naar Mecca wijst, een bijzonder kenmerk aangezien de meeste andere kathedralen uit die tijd juist in de richting van Jeruzalem wijzen. Het is gebouwd naar het ontwerp van een moskee die er al lang voor de aanvang van de bouw van de kathedraal in 1300 stond. 

Buiten heb je goed uitzicht op de enorme torenspitsen. De buitenkant is eigenlijk een late toevoeging, gebouwd nadat in 1851 een aardbeving veel schade aan de voorkant had veroorzaakt. Vervolgens kwam architect Juan Bautista Peyronnet met een nieuw, gotisch ontwerp van de kathedraal. Bij de restauratie werd veel van het oorspronkelijke gebouw uit de renaissance vervangen door de gotische kenmerken die je er tegenwoordig aantreft. 

Een van de meest opvallende kenmerken zijn de vier beelden boven de ingang. Zij vertegenwoordigen de heiligen Pieter, Paulus, Catalina Tomàs en het lokale historische figuur Ramon Llull. Net boven de mooie, gotische ingang bevinden zich beelden van de Eeuwige Vader en het Laatste Avondmaal.

Wandel rond de kathedraal om het enorme, centrale gewelf te zien. Het gewelf is 43 meter hoog en wordt gekenmerkt door torentjes en ronde glas-in-loodramen. 

Binnen tref je boven het altaar een enorme ijzeren baldakijn aan. Dit kenmerk werd in 1909 door de bekende architect Antoni Gaudí ontworpen. De hoofdmuren bevatten schilderijen van de moderne kunstenaar Miquel Barceló uit Mallorca. Bij het nader verkennen van de kathedraal kom je tegen wat volgens lokale bewoners een deel van het heilige kruis is. 

Bewonder de mooi versierde Koninklijke Kapel, met de graftombes van koningen Jaume II en III. Een bijzonder kenmerk is het glas-in-loodraam van 12 meter hoog, met kleurrijke bloemen en brandende kaarsen. Het raam is bevat 1236 aparte glasstukken. Als je er op een heldere dag onder staat, zie je waarom de kerk ook wel de 'kathedraal van het licht' genoemd wordt.

Je vindt Catedral de Mallorca in het oude stadsdeel. In de zomer is de kerk op zondag gesloten. In de winter geldt dit voor het hele weekend. Er wordt het hele jaar lang een lage toegangsprijs gevraagd.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Catedral de Santa María de Palma de Mallorca

Alle 2.087 accommodaties in de buurt van Catedral de Santa María de Palma de Mallorca bekijken
Melia Palma Bay
Melia Palma Bay

Melia Palma Bay

Calle Felicia Fuster 4, Palma de Mallorca, Balearen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 2 km afstand van Catedral de Santa María de Palma de Mallorca, Fundación Juan March en La Rambla. Ook Mercat de L'Olivar en Plaça d'Espanya liggen binnen 3 km afstand. Station Intermodal ligt op 25 minuten lopen.

  Protur Naisa Palma Hotel € 162
  Protur Naisa Palma Hotel

  Protur Naisa Palma Hotel

  Carrer de Simó Ballester 6, Palma de Mallorca, Illes Balears
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in El Camp d'en Serralta, binnen 10 minuten lopen van Es Baluard Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst en Paseo Marítime. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Parc de la Mar liggen binnen 15 minuten lopen. Station Intermodal ligt op 16 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 24 minuten lopen.

   Hotel Palma Bellver, managed by Melia € 134
   Hotel Palma Bellver, managed by Melia

   Hotel Palma Bellver, managed by Melia

   Paseo Maritimo 11, Palma de Mallorca, Mallorca
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Son Armadams, binnen 15 minuten lopen van Auditorium de Palma de Mallorca en Es Baluard Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Ook Kasteel Bellver en Lonja de Palma de Mallorca liggen binnen 2 km afstand.

    Melia Palma Marina € 147
    Melia Palma Marina

    Melia Palma Marina

    Avinguda Gabriel Roca, 29, Palma de Mallorca, Mallorca
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Son Armadams, vlak bij Paseo Marítimo en Paseo Marítime. Ook Haven van Palma de Mallorca en Kasteel Bellver liggen binnen 2 km afstand.

     Purohotel Palma € 162
     Purohotel Palma

     Purohotel Palma

     Carrer de Montenegro, 12, Palma de Mallorca, Mallorca
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in Old Town, vlak bij Paseo Marítime, Lonja de Palma de Mallorca en Paseo del Borne. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Haven van Palma de Mallorca liggen binnen 5 km afstand. Station Intermodal ligt op 16 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 24 minuten lopen.

      Hotel Basílica
      Hotel Basílica

      Hotel Basílica

      Carrer de Can Troncoso 3, Palma de Mallorca, Illes Balears
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Old Town, binnen 15 minuten lopen van Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Paseo Marítime. Ook Kasteel Bellver en Haven van Palma de Mallorca liggen binnen 5 km afstand. Station Intermodal ligt op 12 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 20 minuten lopen.

       Hotel El Llorenç Parc de la Mar € 390
       Hotel El Llorenç Parc de la Mar

       Hotel El Llorenç Parc de la Mar

       Plaça de Llorenç Villalonga 4, Palma de Mallorca, Illes Balears
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Old Town, binnen 10 minuten lopen van Paseo Marítimo, Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Basiliek van St. Franciscus. Ook Paseo Marítime en Parc de la Mar liggen binnen 15 minuten lopen. Station Intermodal ligt op 18 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 26 minuten lopen.

        Hotel Victoria Gran Meliá
        Hotel Victoria Gran Meliá

        Hotel Victoria Gran Meliá

        Avenida Joan Miro 21, Palma de Mallorca, Mallorca
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 10 minuten lopen van Paseo Marítime en Kasteel Bellver. Ook Mercat de Santa Catalina en Feixina Park liggen binnen 2 km afstand.