Mallorca

Reisgids
Kathedraal van Mallorca toont historische architectuur, religieuze aspecten en een kerk of kathedraal
Het prachtige Mallorca staat vooral bekend om zijn stranden, die de minstens even mooie kloosters, middeleeuwse plaatsen en traditionele markten vaak overschaduwen.

Mallorca is een van de populairste bestemmingen van het Spaanse Middellandse Zeegebied en biedt een verleidelijke mix van heuveldorpjes, zandige kustlijnen en weelderige olijfboomgaarden. Hoewel de idyllische stranden van het eiland terecht populair zijn, biedt het eiland nog zo veel meer. Begeef je naar het midden van het eiland om zijn diverse landschappen te ontdekken.

De cultureel rijke hoofdstad van het eiland, Palma, is het bezoeken waard door zijn opvallende gotische Catedral de Palma. Ga op zoek naar een surrealistische baldakijn door Antoni Gaudí en een bizar geschilderd tableau van keramiek, gemaakt door beeldhouwer Miquel Barceló. Rond de kathedraal vind je een charmante wirwar aan steegjes met historische gebouwen en uitstekende restaurants.

Ten noorden van Palma ligt het mooie plaatsje Valldemossa, vooral bekend om zijn 14e-eeuwse Real Cartuja de Valldemossa. Door de jaren heen is dit fascinerende klooster bewoond geweest door onder andere koningen, monniken, de componist Frédéric Chopin en schrijver George Sand.

Bezoek zeker Sóller, een heerlijke plaats vol grootse 19e- en vroeg 20e-eeuwse gebouwen. Ga op zoek naar interessante modernistische gebouwen ontworpen door tijdgenoten van Antoni Gaudí. En neem een kijkje op de traditionele zaterdagsmarkt.

Slenter door de sfeervolle straatjes van Alcudia, met mooie stenen huisjes en vredige kerken. Bezoek de ruïnes van de eeuwenoude Romeinse plaats Pollentia, daterend uit 70 voor Christus.

Je bezoek aan Mallorca is niet compleet zonder een kijkje bij het strand. El Arenal is een van de populairste van het eiland, bekend om zijn gouden zand en feesten tot in de vroege uurtjes. Bezoek Cala Mesquida aan de noordoostelijke kust voor uitstekende surfmogelijkheden of Cala Comtessa aan de westkust voor een gezinsvriendelijkere sfeer.

Mallorca ligt 210 kilometer verwijderd van Barcelona. Bereik het eiland per vliegtuig of met de boot. De meeste delen van het eiland bereik je per bus vanuit Palma. Vermijd het hoogseizoen in de maanden juli en augustus als je de drukte wilt vermijden. Het water is tot begin oktober vaak aangenaam genoeg om in te zwemmen. Ook is de lente een leuk seizoen voor een bezoek, als de geurige amandelbloesems op het eiland in bloei staan.

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies op Mallorca!

Waar overnachten in Mallorca

Plaza Mayor de Palma bevat buiten eten, een plein en historische architectuur

Oude stad van Palma de Mallorca

5/5(1 beoordeling over de buurt)

De kerken, de kunstgalerijen en de architectuur zijn slechts enkele zaken die populair zijn bij reizigers van Oude stad van Palma de Mallorca. Ontdek bezienswaardigheden zoals Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Plaza de Mercat. Neem de metro bij Station Intermodal om Palma de Mallorca en omstreken te verkennen.

Oude stad van Palma de Mallorca
Default Image

Magaluf

Magaluf staat bekend om zijn prachtige stranden. Maak tijdens je bezoek zeker wat tijd vrij voor Pirates Adventure Show en Magaluf Beach.

Magaluf
Default Image