Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Castell de Bellver

Vanuit dit goed bewaard gebleven 14e-eeuwse kasteel heb je fantastisch uitzicht op de stad en het rijke erfgoed van Mallorca. 

Bezoek de torentjes en hallen van Castell de Bellver. Hier loop je op dezelfde plek als een aantal van de belangrijkste historische leiders op het eiland in het verleden hebben gedaan. Leer over hun levens binnen deze stenen muren tijdens een bezoek aan het museum van uitstekende kwaliteit. Vanaf boven in de toren kun je over hun oude koninkrijk uitkijken.  

Omdat het 14e-eeuwse Castell de Bellver boven op een heuvel staat, heb je hier uitzicht op de stad Palma. Bij aankomst zal de ronde vorm van het kasteel gelijk opvallen. Architect Pere Salva begaf zich met dit ontwerp op nieuw terrein, want het was, en is nog steeds, het eerste ronde kasteel in Spanje. 

Als je van plan bent naar het kasteel te lopen, kun je bij aankomst even uitrusten en op je gemak de torentjes, kantelen en hoge toren van het kasteel bewonderen. Ook heb je hier uitzicht op de haven en de stad. 

De kasteelvertrekken en hallen bieden inzicht in de levens van de adel die hier ooit woonde. Koning Jaume de II, die het kasteel liet bouwen, werd in 1310 de eerste koninklijke bewoner. Vervolgens werd het echter nog maar door twee andere vorsten als permanente woning gebruikt: door koning Sanc in 1314 en Joan I in 1395. Bezoek de vertrekken van deze koningen en van hun personeel. Vergeet niet het deel van het kasteel te bezoeker dat vroeger als gevangenis diende. De meest noemenswaardige bewoners waren de weduwe en twee kinderen van koning Jaume III. Als je de muren bekijkt, zie je de markeringen die door gevangen in de stenen zijn gekerfd.  

Het rijke stadsverleden komt aan bod in het Museo de Historia de la Ciudad. Dit museum bevindt zich op de begane grond. Panelen illustreren de gebeurtenissen die het eiland door de eeuwen heen hebben helpen vormen. Bestudeer de tentoonstelling van aardewerk, met stukken uit de Romeinse, Arabische en Spaanse periodes. Bezoek het uit twee delen bestaande binnenhof met goed bewaard gebleven gotische bogen en pilaren.

Castell de Bellver ligt een aantal kilometers buiten de stad. Je bereikt de voet van de heuvel door een van de lijnbussen te nemen. Wil je liever naar de ingang van het kasteel worden gebracht? Kies dan voor een tourbus. Het kasteel is dagelijks tegen een bescheiden entreeprijs te bezoeken. Houd in gedachte dat de kamers op de bovenverdieping op maandag gesloten kunnen zijn.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel Bellver

Alle 2.000 accommodaties in de buurt van Kasteel Bellver bekijken
Melia Palma Marina € 125
Melia Palma Marina

Melia Palma Marina

Avinguda Gabriel Roca, 29, Palma de Mallorca, Mallorca
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Son Armadams, vlak bij Paseo Marítimo en Paseo Marítime. Ook Haven van Palma de Mallorca en Kasteel Bellver liggen binnen 2 km afstand.

  Hotel Isla Mallorca & Spa € 105
  Hotel Isla Mallorca & Spa

  Hotel Isla Mallorca & Spa

  Pilar Juncosa, 7, Palma de Mallorca, Mallorca
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Son Armadams, binnen 2 km afstand van Pueblo Español, Paseo Marítime en Kasteel Bellver. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Haven van Palma de Mallorca liggen binnen 3 km afstand.

   Hotel Victoria Gran Meliá
   Hotel Victoria Gran Meliá

   Hotel Victoria Gran Meliá

   Avenida Joan Miro 21, Palma de Mallorca, Mallorca
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 10 minuten lopen van Paseo Marítime en Kasteel Bellver. Ook Mercat de Santa Catalina en Feixina Park liggen binnen 2 km afstand.

    INNSiDE by Melia Palma Bosque € 116
    INNSiDE by Melia Palma Bosque

    INNSiDE by Melia Palma Bosque

    Camilo Jose Cela 5, Palma de Mallorca, Mallorca
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Palma de Mallorca ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Paseo Marítime en Kasteel Bellver. Ook Haven van Palma de Mallorca en Catedral de Santa María de Palma de Mallorca liggen binnen 3 km afstand.

     Hotel Palma Bellver, managed by Melia € 110
     Hotel Palma Bellver, managed by Melia

     Hotel Palma Bellver, managed by Melia

     Paseo Maritimo 11, Palma de Mallorca, Mallorca
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Son Armadams, binnen 15 minuten lopen van Auditorium de Palma de Mallorca en Es Baluard Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Ook Kasteel Bellver en Lonja de Palma de Mallorca liggen binnen 2 km afstand.

      Hostal Bonany
      Hostal Bonany

      Hostal Bonany

      C/ Almirante Cervera, 5, Palma de Mallorca, Balearen
        
       1.0 van 5.0 Sterren

       Dit hostal ligt in Son Armadams, binnen 15 minuten lopen van Paseo Marítime en Kasteel Bellver. Ook Haven van Palma de Mallorca en Catedral de Santa María de Palma de Mallorca liggen binnen 3 km afstand.

       Hotel Costa Azul
       Hotel Costa Azul

       Hotel Costa Azul

       Avenida Gabriel Roca, 7, Palma de Mallorca, Mallorca
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 2 km afstand van Auditorium de Palma de Mallorca, Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Paseo Marítime. Ook Parc de la Mar en Kasteel Bellver liggen binnen 2 km afstand.

        Hotel Zurbarán € 109
        Hotel Zurbarán

        Hotel Zurbarán

        Carrer de Josep Villalonga, 16, Palma de Mallorca, Mallorca
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 2 km afstand van Paseo Marítime, Centro Comercial Porto Pi en Haven van Palma de Mallorca. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Playa Cala Mayor liggen binnen 3 km afstand.