Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Expedia autoverhuur op Mallorca

Vier de zomer met een heerlijke tijd op Mallorca. Op het eiland kun je terecht voor een heerlijk weekje aan het strand, maar er zijn ook andere attracties in en rondom de stad. Bezoek bijvoorbeeld de druipsteengrotten bij Porto Christo en ga daar ook heen voor een kijkje bij een ondergronds meer. Juist meer leren over de geschiedenis van het eiland? Rij richting Valldemossa en bezoek de plek waar Chopin ooit verbleef. In Palma, de hoofdstad van het eiland, is Catedral de Mallorca aan te raden.

Een auto huren op Mallorca

Door de grootte van Mallorca is het handig om tijdens je verblijf je eigen auto te hebben. Op het eiland zijn er verschillende locaties om een auto te huren. In het noorden kun je onder andere terecht bij Muro en Alcúdia. Ook kun je op het vliegveld en in Palma terecht voor autoverhuur. Ga bij het huren even na of je voldoende bent verzekerd, of dat er eventueel een verzekering bij de prijs zit inbegrepen. Verder heb je over het algemeen een creditcard nodig om een auto te huren en gelden er vaak regels zoals een minimum leeftijd, een aantal jaren rijervaring en een minimum huurtermijn. Of je nu kiest voor een gezinsauto of een sportief model, met een auto zul je het maximale uit je tijd op Mallorca halen.

Rijden op Mallorca

Over het algemeen gelden dezelfde regels als in Nederland, op een paar uitzonderingen na. Zo heeft het openbaar vervoer op gelijkwaardige wegen altijd voorrang, ook als dat van links komt. Verder zijn er overal op het eiland flitspalen te vinden, dus let op je snelheid. Bij het parkeren op straat geldt bij blauwe zones dat je er maar een beperkte tijd mag staan. Buiten de grote steden is parkeren vaak gratis en vind je over het algemeen snel een plek, maar in de grotere steden kan dit vooral in het hoogseizoen een opgave zijn. Wel hebben deze vaak parkeergarages buiten het centrum. Kies tijdens een dag Palma bijvoorbeeld voor parkeergarage Parc de Sa Riera, waar je zeer voordelig kunt staan en waar vandaan een bus je snel naar het centrum kan brengen.

Ontdek Mallorca

Ontdek Mallorca met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.