Almere

Reisgids
Almere
Almere is een jonge stad in de provincie Flevoland met bijna 200.000 inwoners. De stad is gunstig gelegen: in de Noordoostpolder maar niet ver van Amsterdam.

Almere werd pas rond 1975 ontwikkeld en kent daarom slechts een korte geschiedenis. Maar in deze korte tijd is de plaats uitgegroeid naar een bruisende stad met bijna 200.000 inwoners en je zult je hier tijdens je vakantie beslist niet vervelen. Plan een uitje naar Stadslandgoed de Kemphaan. Je kunt hier schitterend wandelen door het bos en er worden verschillende boerderijdieren gehouden. Er is een restaurant en voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Van Pasen tot oktober wordt er iedere zondag een leuke activiteit georganiseerd.

Natuurliefhebbers kunnen een kijkje nemen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Vanaf een uitkijkpunt heb je hier een panoramisch uitzicht over een uitgestrekt natuurgebied. Neem je eigen verrekijker mee of maak gebruik van een van de telescopen die bij het uitkijkpunt staan en kijk of je bijzondere vogels kunt spotten. Er worden hier ook informatieve films over de Oostvaardersplassen vertoond. Vervolg je weg naar Schaapskooi Vroege Vogelbos. Nadat je de schaapskooi hebt bewonderd, kunnen de kinderen zich even uitleven in de speeltuin. Maak een wandeling door het bos en geniet bij de theeschenkerij van een lekkere kop thee.

Als je tijdens je vakantie wilt genieten van de mooie natuur, maar toch ook actief bezig wilt zijn, kun je in de omgeving van Almere schitterende fietstochten maken. Maak een tocht langs het Naardermeer. Dit gebied is zo uniek dat het internationaal beschermd is. Je kunt hier allerlei bijzondere vogels spotten. Fiets verder richting Eemland, waar je kunt genieten van het typisch weidse polderlandschap.

Omdat Almere niet ver van Amsterdam ligt, heb je tijdens je vakantie ook de bezienswaardigheden van de hoofdstad binnen handbereik. Neem eens een kijkje op het Forteiland Pampus, een eiland in het IJmeer. Verken het fort op eigen houtje of onder leiding van een deskundige gids en kom te weten hoe de soldaten hier honderd jaar geleden woonden en werkten.

Heb je al zin gekregen in een leuke vakantie in Almere? Neem dan nu snel een kijkje op de website van Expedia en boek gelijk je verblijf in deze bruisende stad in de Noordoostpolder.

Waar overnachten in Almere

Default Image

Centrum Almere Stad

4/5(19 beoordelingen over de buurt)

In Centrum Almere Stad zelf zijn er misschien niet veel topbezienswaardigheden, maar verken de nabije omgeving en ontdek plaatsen zoals Kunstlinie Almere Flevoland KAF en Almeerderstrand.

Centrum Almere Stad
Default Image

Eilandenbuurt

In Eilandenbuurt zelf valt misschien niet erg veel te beleven, maar in de omliggende omgeving vind je bezienswaardigheden zoals Oostvaardersplassen en De Kemphaan.

Eilandenbuurt