Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Expedia autoverhuur op Ibiza

Een vakantie op Ibiza geeft je toegang tot zowel prachtige stranden als een schone natuur, en allemaal in een aangenaam klimaat. Met een auto is namelijk niets meer buiten bereik. Kies voor een middag bij Las Salinas, een strand waar veel vakantiegangers op af komen voor een gezellige tijd voordat de clubs opengaan. Doe je het liever rustig aan en wil je meer van de natuur van het Ibiza zien? Bezoek Cova de Can Marçà, een oud grottennetwerk op de noordelijke helft van het eiland. Als de avond valt, is een bezoek aan de gelijknamige stad van het eiland aan te raden om het gezellige nachtleven te ervaren. Een rustig alternatief is een lange strandwandeling bij zonsondergang.

Een auto huren op Ibiza

Je kunt op diverse plekken een auto huren op het eiland. Het eenvoudigste is natuurlijk als je je auto gelijk na het landen op het vliegveld op kunt halen, maar je kunt ook in de grotere plaatsen van het eiland terecht. Let erop dat je over het algemeen een creditcard nodig hebt, en er vaak regels gelden zoals een minimum leeftijd en een minimum aantal jaren rijervaring. Verder worden er auto’s van verschillende klassen en categorieën aangeboden. Ten slotte is het aan te raden om bij het huren van een auto even na te gaan of, en zo ja, welke verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen. Zo weet je zeker dat je zonder zorgen op Ibiza rond kunt rijden.

Rijden en parkeren op Ibiza

Het eiland is ongeveer 40 kilometer lang, dus een auto is erg handig op het eiland. Je komt er tijdens het rijden veel rotondes tegen. Hierbij gelden dezelfde regels als in Nederland; eenmaal op de rotonde heb je voorrang. In de stad Ibiza is het vrij lastig om op straat te parkeren, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden om je auto in een van de parkeergarages, of buiten het centrum te parkeren. Aan het strand en in de kleinere plaatsen op het eiland is parkeren vaak geen probleem. Let wel goed op de regels. Zo geldt er bijvoorbeeld betaald parkeren bij de gedeeltes die met een blauwe lijn zijn aangegeven.

Ontdek Ibiza

Ontdek Ibiza met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.