Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Barbakan van Krakau

Neem een rondleiding van dit gebouw, dat ooit zorgde voor de veiligheid van Krakau en vandaag de best bewaarde wachttoren in Europa is.

Probeer je, terwijl je voor het indrukwekkende gotische gebouw van de Barbakan van Krakau staat, de pijlenregen voor te stellen die neerkwam op vijandige indringers vanuit de 130 ramen rondom het gebouw. Een klein stukje verderop zie je de overblijfselen van de oude stadsmuren. Op de grote binnenplaats kun je misschien een openluchtconcert of een middeleeuws steekspel bijwonen.

De Barbakan van Krakau is gebouwd in 1498 en was ooit de hoofdpoort van de stad. Deze bestond uit zeven torentjes en een sobere gotische façade, aan beide zijden verbonden met de stadsmuur. Ooit lag er een 30 meter brede slotgracht. De Barbakan vormde een sterke basis voor het afschrikken van vijandige indringers. Met zijn muren van 10 meter hoog en 3 meter dik was hij uiterst effectief. Tegenwoordig resteren nog slechts drie van deze bouwwerken in Europa, en dit is de best bewaarde.

Tijdens een van de dagelijkse rondleidingen kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de stadsmuren en over de soldaten die er woonden en vanuit de toren zorgden voor de verdediging van Krakau. Beklim de muren, kijk door de ramen en probeer jezelf voor te stellen als een van dappere soldaten die het vaderland beschermden.

Het museum is geopend van april tot oktober. Als je komt tijdens de warme periode kun je een van de vele openluchtevenementen bijwonen die er worden gehouden. Woon een openluchtconcert bij in een gedenkwaardige omgeving, of woon een van de middeleeuwse evenementen bij, met zwaardgevechten, tentoonstellingen van martelwerktuigen en een nagespeelde executie. Raadpleeg de officiële website van de Barbakan voor een overzicht van de evenementen.

De Barbakan van Krakau bevindt zich in het stadspark Planty, aan de noordzijde van de historische binnenstad (Stare Miasto). Het gebouw is dagelijks geopend en er wordt een bescheiden entreeprijs gevraagd. Hierin is een rondleiding inbegrepen. Als je niet wilt lopen, kun je ook de bus of tram nemen. Diverse bussen en trams stoppen in de buurt. Een bezoek, inclusief rondleiding, duurt doorgaans ongeveer een uur.


Barbacane Krakau Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Barbacane Krakau

Alle 1.458 accommodaties in de buurt van Barbacane Krakau bekijken
Betmanowska Main Square Residence € 94
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

  Radisson Blu Hotel, Krakow € 73
  Radisson Blu Hotel, Krakow

  Radisson Blu Hotel, Krakow

  17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Rynek Główny. Ook Stadhuistoren en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

   Metropolitan Boutique Hotel € 62
   Metropolitan Boutique Hotel

   Metropolitan Boutique Hotel

   ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

    Sheraton Grand Krakow € 90
    Sheraton Grand Krakow

    Sheraton Grand Krakow

    Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

     Galaxy Hotel € 82
     Galaxy Hotel

     Galaxy Hotel

     ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

      PURO Kraków Kazimierz € 68
      PURO Kraków Kazimierz

      PURO Kraków Kazimierz

      ul. Halicka 14a, Krakow
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Mariakerk liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

       Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town) € 85
       Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town)

       Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town)

       Pawia 18 B, Krakow
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Barbacane Krakau, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op maar 5 minuten lopen.

        Venetian House Market Square Aparthotel € 64
        Venetian House Market Square Aparthotel

        Venetian House Market Square Aparthotel

        Rynek Glowny 11, Krakow, Lesser Poland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad, vlak bij Sint Wojciechkerk, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 13 minuten lopen.