Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Barbakan van Krakau

Neem een rondleiding van dit gebouw, dat ooit zorgde voor de veiligheid van Krakau en vandaag de best bewaarde wachttoren in Europa is.

Probeer je, terwijl je voor het indrukwekkende gotische gebouw van de Barbakan van Krakau staat, de pijlenregen voor te stellen die neerkwam op vijandige indringers vanuit de 130 ramen rondom het gebouw. Een klein stukje verderop zie je de overblijfselen van de oude stadsmuren. Op de grote binnenplaats kun je misschien een openluchtconcert of een middeleeuws steekspel bijwonen.

De Barbakan van Krakau is gebouwd in 1498 en was ooit de hoofdpoort van de stad. Deze bestond uit zeven torentjes en een sobere gotische façade, aan beide zijden verbonden met de stadsmuur. Ooit lag er een 30 meter brede slotgracht. De Barbakan vormde een sterke basis voor het afschrikken van vijandige indringers. Met zijn muren van 10 meter hoog en 3 meter dik was hij uiterst effectief. Tegenwoordig resteren nog slechts drie van deze bouwwerken in Europa, en dit is de best bewaarde.

Tijdens een van de dagelijkse rondleidingen kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de stadsmuren en over de soldaten die er woonden en vanuit de toren zorgden voor de verdediging van Krakau. Beklim de muren, kijk door de ramen en probeer jezelf voor te stellen als een van dappere soldaten die het vaderland beschermden.

Het museum is geopend van april tot oktober. Als je komt tijdens de warme periode kun je een van de vele openluchtevenementen bijwonen die er worden gehouden. Woon een openluchtconcert bij in een gedenkwaardige omgeving, of woon een van de middeleeuwse evenementen bij, met zwaardgevechten, tentoonstellingen van martelwerktuigen en een nagespeelde executie. Raadpleeg de officiële website van de Barbakan voor een overzicht van de evenementen.

De Barbakan van Krakau bevindt zich in het stadspark Planty, aan de noordzijde van de historische binnenstad (Stare Miasto). Het gebouw is dagelijks geopend en er wordt een bescheiden entreeprijs gevraagd. Hierin is een rondleiding inbegrepen. Als je niet wilt lopen, kun je ook de bus of tram nemen. Diverse bussen en trams stoppen in de buurt. Een bezoek, inclusief rondleiding, duurt doorgaans ongeveer een uur.


Barbacane Krakau Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Barbacane Krakau

Alle 1.532 accommodaties in de buurt van Barbacane Krakau bekijken
Betmanowska Main Square Residence € 77
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

  Antique Apartments Old Town € 39
  Antique Apartments Old Town

  Antique Apartments Old Town

  Plac Szczepanski 2/9, Krakow, Lesser Poland
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke appartement in Krakow ligt aan de Strip, binnen 5 minuten lopen van Paleis voor Beeldende Kunst, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 13 minuten lopen.

   Hotel Wentzl € 97
   Hotel Wentzl

   Hotel Wentzl

   Rynek Glowny 19, Krakow, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Sint Wojciechkerk, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 13 minuten lopen.

    Galaxy Hotel € 65
    Galaxy Hotel

    Galaxy Hotel

    ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats. Ook Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

     Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town) € 79
     Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town)

     Mercure Krakow Stare Miasto (Old Town)

     Pawia 18 B, Krakow
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Barbacane Krakau, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op maar 5 minuten lopen.

      ibis budget Krakow Stare Miasto € 28
      ibis budget Krakow Stare Miasto

      ibis budget Krakow Stare Miasto

      ul Pawia 11, Krakow
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Galeria Krakowska en Barbacane Krakau. Ook Rynek Główny en Mariakerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op maar 4 minuten lopen.

       Hotel Unicus € 75
       Hotel Unicus

       Hotel Unicus

       ul. Sw. Marka 20, Krakow, Lesser Poland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 5 minuten lopen van Barbacane Krakau, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 8 minuten lopen.

        Aparthotel Stare Miasto € 71
        Aparthotel Stare Miasto

        Aparthotel Stare Miasto

        Ul. Golebia 2, Krakow, Lesser Poland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte aparthotel ligt in Oude Stad, vlak bij Kerk en klooster van St. Franciscus van Assisi, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.