Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Het Binnenhof

Stap in de voetsporen van Nederlandse koningen en premiers die dit complex sinds de 15e eeuw als regeringscentrum hebben gebruikt. Het Nederlandse parlement is nog steeds gehuisvest in het complex.

Volg een rondleiding door de verschillende gebouwen en open ruimten die het Binnenhof worden genoemd en neem een kijkje in de officiële vertrekken van de Nederlandse regering. Bekijk voordat je naar binnengaat het complex vanaf de andere kant van de Hofvijver. Kijk of het zeshoekige kantoor, het Torentje, van de Nederlandse minister-president ziet. 

Het Binnenhof werd gebouwd in de 13e eeuw en was oorspronkelijk de residentie van de Hollandse graaf Floris IV en zijn zoon Willem II. In 1446 besloten de Nederlandse bestuurders dat het complex een perfecte plek was om het parlement te huisvesten. Met uitzondering van een korte periode in de 19e eeuw, zijn de gebouwen sindsdien het centrum van de Nederlandse politiek geweest. In het Binnenhof kun je misschien een minister op de fiets zien. Zelfs prominente politici gaan graag op de fiets naar het werk.

Zie hoe het grote standbeeld van koning Willem ll te paard de Stadhouderspoort, de hoofdingang, lijkt te bewaken. Wandel als je binnen bent, rond de neogotische fontein op de openbare binnenplaats. De centraal gelegen Ridderzaal, een voormalige danszaal, valt onmiddellijk op. Dit 13e-eeuwse gebouw heeft twee grote torens aan elke kant van het puntdak. Op Prinsjesdag, op de derde donderdag in september, houdt de Nederlandse koning vanuit de Ridderzaal zijn jaarlijkse toespraak aan het volk.

Als je bij gebouwen wilt binnengaan, dien je deel te nemen aan een van de dagelijkse rondleidingen die ondermeer bestaan uit een korte video over de geschiedenis van het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal. Op bepaalde dagen kun je tijdens de rondleiding ook de Eerste of Tweede Kamer bezoeken. Het wordt aanbevolen de rondleiding vooraf te boeken.

Het Binnenhof bevindt zich in het centrum van Den Haag en er stoppen regelmatig trams. De binnenplaats is altijd geopend voor het publiek, behalve tijdens speciale ceremoniële gebeurtenissen, wanneer het gehele complex is gesloten. Voor de rondleidingen wordt een toeslag berekend. Op zondag worden deze rondleidingen in het Engels gehouden. Er zijn ook audiorondleidingen en brochures in het Engels. Vraag de receptionist(e) bij het bezoekerscentrum ProDemos naar de tijden waarop de rondleiding wordt gehouden.


Binnenhof Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Binnenhof

Alle 389 accommodaties in de buurt van Binnenhof bekijken
Holiday Inn Express The Hague - Parliament € 69
Holiday Inn Express The Hague - Parliament

Holiday Inn Express The Hague - Parliament

Lange Houtstraat 5, Den Haag
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Het Plein en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 3 km afstand. Station Den Haag Centraal ligt op 15 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 18 minuten lopen.

  ibis Den Haag City Centre € 64
  ibis Den Haag City Centre

  ibis Den Haag City Centre

  Jan Hendrikstraat 10, Den Haag
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Grote Kerk Den Haag en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 18 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 23 minuten lopen.

   Novotel Suites Den Haag City Centre € 91
   Novotel Suites Den Haag City Centre

   Novotel Suites Den Haag City Centre

   Grote Marktstraat 46, Den Haag
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 15 minuten lopen van Binnenhof, Escher in Het Paleis en Panorama Mesdag. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 13 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 16 minuten lopen.

    Boutique Hotel Corona € 72
    Boutique Hotel Corona

    Boutique Hotel Corona

    Buitenhof 39-42, Den Haag, Zuid-Holland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 5 minuten lopen van Binnenhof en Mauritshuis. Ook Paleis Noordeinde en Vredespaleis liggen binnen 2 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 18 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 19 minuten lopen.

     The Collector Hotel € 81
     The Collector Hotel

     The Collector Hotel

     52 Haagsche Bluf, Den Haag, ZH
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Grote Kerk Den Haag en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 3 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 15 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 20 minuten lopen.

      Hilton The Hague € 117
      Hilton The Hague

      Hilton The Hague

      Zeestraat 35, Den Haag
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Panorama Mesdag en Museum voor Communicatie. Ook Paleistuin en Vredespaleis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag HS ligt op 25 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 29 minuten lopen.

       easyHotel Den Haag € 44
       easyHotel Den Haag

       easyHotel Den Haag

       Parkstraat 31, Den Haag
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en Lange Voorhout. Ook Escher in Het Paleis en Paleis Noordeinde liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag Centraal ligt op 22 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 23 minuten lopen.

        Babylon Hotel Den Haag € 93
        Babylon Hotel Den Haag

        Babylon Hotel Den Haag

        Bezuidenhoutseweg 53, Den Haag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Den Haag, binnen 15 minuten lopen van Escher in Het Paleis, Lange Voorhout en Binnenhof. Ook Paleis Noordeinde en Panorama Mesdag liggen binnen 2 km afstand. Station Den Haag Centraal ligt op 10 minuten lopen en naar Station Den Haag Laan van NOI is het 22 minuten lopen.