Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Het Binnenhof

Stap in de voetsporen van Nederlandse koningen en premiers die dit complex sinds de 15e eeuw als regeringscentrum hebben gebruikt. Het Nederlandse parlement is nog steeds gehuisvest in het complex.

Volg een rondleiding door de verschillende gebouwen en open ruimten die het Binnenhof worden genoemd en neem een kijkje in de officiële vertrekken van de Nederlandse regering. Bekijk voordat je naar binnengaat het complex vanaf de andere kant van de Hofvijver. Kijk of het zeshoekige kantoor, het Torentje, van de Nederlandse minister-president ziet. 

Het Binnenhof werd gebouwd in de 13e eeuw en was oorspronkelijk de residentie van de Hollandse graaf Floris IV en zijn zoon Willem II. In 1446 besloten de Nederlandse bestuurders dat het complex een perfecte plek was om het parlement te huisvesten. Met uitzondering van een korte periode in de 19e eeuw, zijn de gebouwen sindsdien het centrum van de Nederlandse politiek geweest. In het Binnenhof kun je misschien een minister op de fiets zien. Zelfs prominente politici gaan graag op de fiets naar het werk.

Zie hoe het grote standbeeld van koning Willem ll te paard de Stadhouderspoort, de hoofdingang, lijkt te bewaken. Wandel als je binnen bent, rond de neogotische fontein op de openbare binnenplaats. De centraal gelegen Ridderzaal, een voormalige danszaal, valt onmiddellijk op. Dit 13e-eeuwse gebouw heeft twee grote torens aan elke kant van het puntdak. Op Prinsjesdag, op de derde donderdag in september, houdt de Nederlandse koning vanuit de Ridderzaal zijn jaarlijkse toespraak aan het volk.

Als je bij gebouwen wilt binnengaan, dien je deel te nemen aan een van de dagelijkse rondleidingen die ondermeer bestaan uit een korte video over de geschiedenis van het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal. Op bepaalde dagen kun je tijdens de rondleiding ook de Eerste of Tweede Kamer bezoeken. Het wordt aanbevolen de rondleiding vooraf te boeken.

Het Binnenhof bevindt zich in het centrum van Den Haag en er stoppen regelmatig trams. De binnenplaats is altijd geopend voor het publiek, behalve tijdens speciale ceremoniële gebeurtenissen, wanneer het gehele complex is gesloten. Voor de rondleidingen wordt een toeslag berekend. Op zondag worden deze rondleidingen in het Engels gehouden. Er zijn ook audiorondleidingen en brochures in het Engels. Vraag de receptionist(e) bij het bezoekerscentrum ProDemos naar de tijden waarop de rondleiding wordt gehouden.


Binnenhof Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Binnenhof

Beste hotelaanbiedingen in Binnenhof

Alle 441 accommodaties in de buurt van Binnenhof bekijken
Novotel Den Haag World Forum € 99
Novotel Den Haag World Forum

Novotel Den Haag World Forum

Johan De Wittlaan 42-44, Den Haag
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Scheveningen, binnen 2 km afstand van World Forum Convention Centre, Madurodam en Vredespaleis. Ook Strand van Scheveningen en Scheveningse Pier liggen binnen 3 km afstand.

  Mercure City Den Haag Central Hotel € 78
  Mercure City Den Haag Central Hotel

  Mercure City Den Haag Central Hotel

  Spui 180, Den Haag
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Theater aan het Spui en Stadhuis. Ook Binnenhof en De Passage liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag HS ligt op 10 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 12 minuten lopen.

   Holiday Inn Express The Hague - Parliament € 65
   Holiday Inn Express The Hague - Parliament

   Holiday Inn Express The Hague - Parliament

   Lange Houtstraat 5, Den Haag
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Het Plein en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 3 km afstand. Station Den Haag Centraal ligt op 15 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 18 minuten lopen.

    Mövenpick Hotel The Hague (opened 1st of June 2020) € 98
    Mövenpick Hotel The Hague (opened 1st of June 2020)

    Mövenpick Hotel The Hague (opened 1st of June 2020)

    Paleisstraat 5, Den Haag
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 15 minuten lopen van Mauritshuis en Vredespaleis. Ook Madurodam en Sea Life Scheveningen liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 21 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 23 minuten lopen.

     Best Western Plus Plaza Den Haag City Center € 95
     Best Western Plus Plaza Den Haag City Center

     Best Western Plus Plaza Den Haag City Center

     Grote Marktstraat 36-40, Den Haag
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Paard van Troje en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag Centraal ligt op 17 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 20 minuten lopen.

      Novotel Den Haag City Centre € 83
      Novotel Den Haag City Centre

      Novotel Den Haag City Centre

      Hofweg 5-7, Den Haag
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 5 minuten lopen van Galerij Prins Willem V en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 3 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 16 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 17 minuten lopen.

       ibis Den Haag City Centre € 72
       ibis Den Haag City Centre

       ibis Den Haag City Centre

       Jan Hendrikstraat 10, Den Haag
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Grote Kerk Den Haag en Mauritshuis. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 18 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 23 minuten lopen.

        Novotel Suites Den Haag City Centre € 92
        Novotel Suites Den Haag City Centre

        Novotel Suites Den Haag City Centre

        Grote Marktstraat 46, Den Haag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 15 minuten lopen van Binnenhof, Escher in Het Paleis en Panorama Mesdag. Ook Vredespaleis en Madurodam liggen binnen 5 km afstand. Station Den Haag HS ligt op 13 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 16 minuten lopen.