Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Escher Museum

Tijdens een bezoek aan dit koninklijk paleis word je uitgedaagd door de bijzondere en slimme optische illusies van kunstenaar M.C. Escher.

Het Escher Museum vormt een absolute must tijdens je bezoek aan Den Haag. Het biedt namelijk niet alleen de hersenkrakers van kunstenaar M.C. Escher, maar het museum is ook nog eens gevestigd in het 18e-eeuwse Winterpaleis van een voormalige Nederlandse koningin. 

De grafische kunstenaar Escher werd vooral bekend door de optische illusies in zijn werk. Het museum viert zijn technische en wiskundige genialiteit, en toont zijn houtsneden naast vroegere werken, zoals zijn Italiaanse landschappen.

Voor een introductie over de kunstenaar en zijn oeuvre kun je het museumfilmpje bekijken. Bezoek hierna de tentoonstellingsruimtes.  

Bestudeer de ruim 150 opvallende prenten in het museum. Een voorbeeld is het kunstwerk Dag en nacht, waarbij het net lijkt alsof een vogelzwerm in een Nederlands landschap verandert. Een ander bijzonder werk is Metamorphose III, een houtsnede met een uitzonderlijke lengte van maar liefst 7 meter.

Op de tweede verdieping bezoek je de wereld van optische illusies! De verdieping staat in het teken van Eschers fascinatie voor perspectief. Slenter door de interactieve ruimtes en kom erachter hoe de hypnotiserende stukken veranderen met elke stap die je zet. Daarnaast is je bezoek niet compleet zonder de kamer van Escher te hebben gezien, waar niets is wat het lijkt. 

Kijk omhoog wanneer je de kamers van het paleis ingaat. Elk plafond is versierd met een schitterende kroonluchter, geïnspireerd door het werk van Escher.

De kroonluchters zijn weliswaar modern, maar verder heeft het gebouw veel van zijn elegante details uit begin 20e eeuw behouden. Bestudeer bijvoorbeeld de weelderige trap. Via informatiepanelen in de kamers op de 1e en 2e verdieping leer je over hoe mensen van adel in dit prachtige paleis leefden en werkten. 

Je vindt het Escher Museum ligt op een kleine 3,2 kilometer afstand van het centraal station in Den Haag. Nabij de culturele trekpleister zijn zowel tram- als bushaltes te vinden. Ook vind je een aantal parkeerplaatsen in de buurt. Trek een paar uur uit voor je bezoek aan het museum, dat behalve op maandag elke dag open is. Er gelden entreeprijzen, met korting voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis naar binnen.


Escher in Het Paleis Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Escher in Het Paleis

Alle 463 accommodaties in de buurt van Escher in Het Paleis bekijken
Hotel Des Indes € 149
Hotel Des Indes

Hotel Des Indes

Lange Voorhout 54-56, Den Haag, Zuid-Holland
   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Lange Voorhout en Escher in Het Paleis. Ook Binnenhof en Paleis Noordeinde liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag Centraal ligt op 18 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 23 minuten lopen.

  Hilton The Hague € 125
  Hilton The Hague

  Hilton The Hague

  Zeestraat 35, Den Haag
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Panorama Mesdag en Museum voor Communicatie. Ook Paleistuin en Vredespaleis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag HS ligt op 25 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 29 minuten lopen.

   ibis Den Haag City Centre € 64
   ibis Den Haag City Centre

   ibis Den Haag City Centre

   Jan Hendrikstraat 10, Den Haag
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Grote Kerk Den Haag, Paleis Noordeinde en Binnenhof. Ook Escher in Het Paleis en Panorama Mesdag liggen binnen 15 minuten lopen. Station Den Haag HS ligt op 18 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 23 minuten lopen.

    Park Hotel Den Haag € 111
    Park Hotel Den Haag

    Park Hotel Den Haag

    Molenstraat 53, Den Haag
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Paleis Noordeinde, Binnenhof en Escher in Het Paleis. Ook Panorama Mesdag en Mauritshuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag HS ligt op 20 minuten lopen en naar Station Den Haag Centraal is het 25 minuten lopen.

     easyHotel Den Haag € 47
     easyHotel Den Haag

     easyHotel Den Haag

     Parkstraat 31, Den Haag
       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, binnen 10 minuten lopen van Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V en Lange Voorhout. Ook Escher in Het Paleis en Paleis Noordeinde liggen binnen 10 minuten lopen. Station Den Haag Centraal ligt op 22 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 23 minuten lopen.

      Holiday Inn Express The Hague - Parliament € 80
      Holiday Inn Express The Hague - Parliament

      Holiday Inn Express The Hague - Parliament

      Lange Houtstraat 5, Den Haag
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Den Haag, vlak bij Het Plein en Mauritshuis. Ook Escher in Het Paleis en Binnenhof liggen binnen 5 minuten lopen. Station Den Haag Centraal ligt op 15 minuten lopen en naar Station Den Haag HS is het 18 minuten lopen.

       Novotel Den Haag World Forum € 87
       Novotel Den Haag World Forum

       Novotel Den Haag World Forum

       Johan De Wittlaan 42-44, Den Haag
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Scheveningen, binnen 2 km afstand van World Forum Convention Centre, Madurodam en Vredespaleis. Ook Panorama Mesdag en Strand van Scheveningen liggen binnen 3 km afstand.

        Babylon Hotel Den Haag € 112
        Babylon Hotel Den Haag

        Babylon Hotel Den Haag

        Bezuidenhoutseweg 53, Den Haag
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Den Haag, binnen 15 minuten lopen van Kinderboekenmuseum, Escher in Het Paleis en Binnenhof. Ook Paleis Noordeinde en Panorama Mesdag liggen binnen 2 km afstand. Station Den Haag Centraal ligt op 10 minuten lopen en naar Station Den Haag Laan van NOI is het 22 minuten lopen.