Topactiviteiten in Den Haag

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Den Haag inclusief straten, een rivier of beek en een klein stadje of dorpje

Boeiende activiteiten in koninklijk Den Haag

Er is veel te zien en te bewonderen in Den Haag. Deze stad is niet alleen de traditionele woonplaats van de Oranjes, in Den Haag zetelt ook de Nederlandse regering. Het centrum van Den Haag is gezellig. Er zijn comfortabele terrassen, een uitgebreid winkelcentrum en prachtige lanen en pleinen. Je vindt er statige paleizen, regeringsgebouwen met een rijke historie en deftige panden waarvan sommige toegankelijk zijn voor het publiek. Scheveningen en Kijkduin zijn wijken van Den Haag waar je genieten kunt van prachtige stranden en heerlijk kunt flaneren over gezellige boulevards.

Maak een stadswandeling door Den Haag

Het Haagse centrum is bij uitstek geschikt voor een uitgebreide stadswandeling. Veel bezienswaardigheden in Den Haag liggen vrij dicht bij elkaar. De centraal gelegen hotels in Den Haag liggen altijd wel op loopafstand van een paar leuke attracties. Je kunt Den Haag ook verkennen met een stadsgids. Een wandeling voert je meestal over het historische Binnenhof en via de statige Hofvijver naar het Lange Voorhout. Langs deze laan zie je prachtige panden uit de vorige eeuwen. De stijlvolle gevels stralen luxe en rijkdom uit. Uiteraard dien je op het Noordeinde een blik te werpen op het gelijknamige paleis, dat dienst doet als het werkpaleis van de vorst. Als je ook twee dichtbijgelegen steden wilt zien, kun je bijvoorbeeld een dagexcursie boeken naar Rotterdam, Delft en Den Haag, inclusief Madurodam. Een wandeling door het oude Scheveningen is ook de moeite waard. In de gezellige vissershaven is altijd bedrijvigheid en in het midden van de boulevard steekt de pier met al zijn attracties 372 meter de zee in.

Dingen om te doen in Den Haag

Er zijn veel leuke dingen om te doen. Met de pas voor gratis toegang en korting tot activiteiten in Amsterdam, Rotterdam en Nederland heb je ook in Den Haag veel voordeel. Met deze Holland-pas kan je in talrijke Haagse musea terecht. In het Mauritshuis bijvoorbeeld worden schilderijen uit de Gouden Eeuw getoond, het Museon is een museum voor cultuur en wetenschap en het Muzee Scheveningen is een cultuur- en natuurhistorisch museum. Madurodam vormt een leuke activiteit in Den Haag. Dit park geeft in miniaturen een indrukwekkend overzicht van Nederland in vele facetten weer. Dit is vooral leuk om te zien met de kinderen. Neem ook alvast even een kijkje bij de vluchten naar Den Haag.

Volop restaurants in Den Haag

Een excursie in Den Haag is niet compleet als je er niet genoten hebt van de Haagse gastronomie. Terrassen op bijvoorbeeld het Buitenhof, Plein en Dagelijkse Groenmarkt worden druk bezocht. Sommige terrassen zijn verwarmd, waardoor je al snel buiten kunt zitten. In Scheveningen en Kijkduin kun je heerlijk lunchen met uitzicht op zee terwijl de restaurants in de Scheveningse haven heerlijke visgerechten serveren. Maar ook in het centrum is er een fantastisch aanbod, waaronder enkele legendarische Indische restaurants. Den Haag is een sfeervolle stad met koninklijke allure.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.