Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Bioparc Valencia

Breng een bezoek aan deze dierentuin om reconstructies van Afrikaanse ecosystemen te zien en wilde diersoorten te bekijken in een omgeving waar vrijwel geen omheiningen zijn.

In Bioparc Valencia kun je dicht bij wilde diersoorten komen en ze meemaken in reconstructies van Afrikaanse habitats. De 10 hectare grote dierentuin heeft drie hoofdgedeelten: Sabana Africana, Isla de Madagascar en África Ecuatorial. Alle gedeelten zijn met elkaar verbonden door paden en tunnels en leiden naar uitzichtpunten waar rivieren, vijvers, rotsen en glazen muren de enige afscheiding vormen tussen en de dieren en jezelf.

Het grootste gedeelte is de Sabana Africana, de savanne. Wandel rond in een acaciabos en graslandschap en let op of je zebra's, impala's, giraffen, neushoorns en ooievaars ziet. Loop door het hol van een aardvarken om het ondergrondse leven van molratten te ontdekken. Let ook op of je de leeuwen ziet die op rotsachtige uitzichtpunten zitten.

Ga vervolgens naar África Ecuatorial om de Cueva Kitum, de Kitum-grot, te bezoeken. Deze grot is een reconstructie van een berggrot in Kenia. Kijk door de spleten van de grot om een kudde grazende olifanten te zien. Vlak in de buurt is het tropische bos een ontmoetingsplaats voor talloze diersoorten. Bekijk hoe twee gorillafamilies met andere primaten communiceren terwijl buffels en boszwijnen dichtbij staan te grazen. Sla de draslanden niet over, waar nijlpaarden en krokodillen een habitat delen met kleurrijke kikkers en watervogels.

In het gedeelte Isla de Madagascar vind je zeven soorten maki's zoals de met uitsterven bedreigde grijze halfmaki. In het informatiecentrum kun je alles te weten komen over het uitstervingsproces dat zich in de 17e eeuw heeft voorgedaan op het eiland Madagaskar. Bekijk de replica's van de uitgestorven olifantsvogel (3 meter) en megaladapis.

Wat je zeker niet mag missen is de presentatie over de levenscyclus van vogels en zoogdieren. Bekijk hoe een visarend zijn klauwen gebruikt om vissen te vangen en aanschouw de interactie tussen jakhalzen en gieren. De presentatie vindt plaats in het amfitheater van de dierentuin, een openluchtarena die wordt omringd door acacia en baobabbomen.

Bioparc Valencia, dat is gelegen in het Parque de Cabecera aan de oostelijke kant van de Jardín del Turía, is vanaf het stadscentrum van Valencia 10 minuten rijden of 40 minuten lopen. Bussen stoppen dicht bij de ingang van de dierentuin. Op het terrein kun je tegen een toeslag parkeren. 

Bioparc Valencia is dagelijks geopend. De openingstijden wisselen gedurende het hele jaar. Voor meer informatie kun je dus het best de website raadplegen.


Bioparc Valencia Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Bioparc Valencia

Beste hotelaanbiedingen in Bioparc Valencia

Alle 1.592 accommodaties in de buurt van Bioparc Valencia bekijken
Hotel Kramer € 52
Hotel Kramer

Hotel Kramer

Avinguda de Campanar, 90, Valencia, Valencia
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, op 1,8 km van Valencia Conference Centre en op 2,3 km van Bioparc Valencia. Station Turia ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 6 minuten lopen.

  Melia Valencia
  Melia Valencia

  Melia Valencia

  Avenida Cortes Valencianas 52, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Benicalap, binnen 2 km afstand van Casino Cirsa Valencia en Valencia Conference Centre. Ook Bioparc Valencia en Central Market liggen binnen 5 km afstand. Station Beniferri ligt op 6 minuten lopen en naar Station Empalme is het 12 minuten lopen.

   Expo Hotel € 80
   Expo Hotel

   Expo Hotel

   Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

    Biopark View Apartment € 98
    Biopark View Apartment

    Biopark View Apartment

      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt vlak bij de luchthaven, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia en Bioparc Valencia. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 5 km afstand. Station Mislata ligt op 8 minuten lopen en naar Station Nou d´Octubre is het 13 minuten lopen.

     Bioparc View Apartment € 147
     Bioparc View Apartment

     Bioparc View Apartment

     Carrer de John Lennon 4 puerta 7, Mislata, Valencia
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement in Mislata ligt binnen 2 km afstand van Jardín del Turia en Bioparc Valencia. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 5 km afstand. Station Mislata ligt op 8 minuten lopen en naar Station Nou d´Octubre is het 13 minuten lopen.

      NH Valencia Center € 84
      NH Valencia Center

      NH Valencia Center

      Ricardo Mico, 1, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Central Market en Plaza de la Reina. Ook Zijdebeurs en Plaza de la Virgen liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op 6 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 13 minuten lopen.

       River Park Valencia
       River Park Valencia

       River Park Valencia

         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in een regionaal park, binnen 10 minuten lopen van Jardín del Turia en Bioparc Valencia. Ook Central Market en Zijdebeurs liggen binnen 3 km afstand. Station Nou d´Octubre ligt op 5 minuten lopen en naar Station Mislata is het 11 minuten lopen.

        Biofamilie Appartement
        Biofamilie Appartement

        Biofamilie Appartement

        calle san llopis de albero, Mislata, Valencia
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke vakantiehuis in Mislata bevindt zich in Soternes, binnen 15 minuten lopen van Jardín del Turia en Bioparc Valencia. Ook Central Market en Zijdebeurs liggen binnen 3 km afstand. Station Nou d´Octubre ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Mislata is het 10 minuten lopen.