Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Botanische Tuin van Valencia

In deze luisterrijke tuinen van Valencia kun je plantensoorten zien van vijf continenten en de indrukwekkende 19e-eeuwse kassen bewonderen.

Kom meer te weten over de verscheidenheid aan planten aan de hand van een collectie van meer dan 4000 plantensoorten van vijf continenten in de Botanische Tuin van Valencia. De tuin is in 1567 begonnen voor de studie van medicinale planten en is in 1802 naar de huidige locatie verplaatst. De tuin hoort bij de universiteit van Valencia. 

Volg een aantal paden langs de planten die zijn onderverdeeld in 20 collecties en zowel binnen als buiten groeien. De verzameling palmbomen bestaat uit meer dan 120 soorten, sommige bomen zijn meer dan 200 jaar oud. Ga op zoek naar de dadelpalm die beroemd is vanwege zijn 35 takken. Ontdek de plantencollectie gewijd aan de belangrijkste ecosystemen van Valencia en een rotstuin met inheemse planten uit het Middellandse Zeegebied. 

Loop rond in het bosgedeelte van de tuin en ontdek enkele van de belangrijkste bomen ter wereld zoals de zwarte walnoot en Amerikaanse eik. In dit gedeelte zijn bankjes waar je kunt gaan zitten om te genieten van de natuurlijke omgeving van de tuin.

Je kunt niet alleen van de planten genieten, ook architectuurliefhebbers zullen de tuin waarderen vanwege de 19e-eeuwse kassen met het kenmerkende ijzer- en metselwerk. De indrukwekkendste kas is de tropische kas in het midden van de tuin. Het gewelf bevat meer dan 5000 stukken glas. 

Kom naar de tuin voor verschillende culturele evenementen, zoals kunst- en fototentoonstellingen en live-uitvoeringen van jazz en klassiek muziek. Je kunt ook plantencursussen volgen. Op de officiële website van de tuin kun je een overzicht vinden van de evenementen en prijzen.

De tuin is een korte wandeling vanuit de Oude Stad van Valencia. Bussen en de metro stoppen dicht bij de hoofdingang. Als je met de auto komt, kun je betaald parkeren in de straten rond de tuin.

De Botanische Tuin van Valencia is dagelijks geopend, behalve op sommige feestdagen. Ga naar de officiële website van de tuin voor gedetailleerde openingstijden en voor informatie over dagen waarop de toegang gratis is. Tegen betaling kun je een rondleiding van een uur in het Engels krijgen. Je kunt ook een audiogids huren om jezelf rond te leiden langs de collecties.


Botanische tuinen van Valencia Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Botanische tuinen van Valencia

Alle 1.167 accommodaties in de buurt van Botanische tuinen van Valencia bekijken
Expo Hotel € 55
Expo Hotel

Expo Hotel

Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

  Hotel Turia € 59
  Hotel Turia

  Hotel Turia

  Calle del Profesor Beltran Baguena, 2, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Torres de Serranos en Zijdebeurs. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 12 minuten lopen.

   One Shot Palacio Reina Victoria 04 € 98
   One Shot Palacio Reina Victoria 04

   One Shot Palacio Reina Victoria 04

   Calle Barcas 4, Valencia, Valencia
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 6 minuten lopen.

    Be Flats Turia € 45
    Be Flats Turia

    Be Flats Turia

      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement in Xirivella ligt op 1,9 km van Museo de Historia de Valencia en binnen 5 km afstand van Bioparc Valencia en Central Market. Ook Plaza Ayuntamiento (plein) en Zijdebeurs liggen binnen 5 km afstand. Station Nou d´Octubre ligt op 20 minuten lopen en naar Station Safranar is het 27 minuten lopen.

     NH Valencia Center € 89
     NH Valencia Center

     NH Valencia Center

     Ricardo Mico, 1, Valencia, Valencia
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 15 minuten lopen van Jardín del Turia en Torres de Serranos. Ook Zijdebeurs en Central Market liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op 6 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 13 minuten lopen.

      Casual Vintage Valencia € 82
      Casual Vintage Valencia

      Casual Vintage Valencia

      C/ Barcelonina 1, Valencia
        
       2.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 5 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 7 minuten lopen.

       Hotel San Lorenzo Boutique € 68
       Hotel San Lorenzo Boutique

       Hotel San Lorenzo Boutique

       San Lorenzo 2, Valencia, Valencia
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Jardín del Turia, Torres de Serranos en Plaza de la Virgen. Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op 14 minuten lopen en naar Station Alameda is het 16 minuten lopen.

        Hotel Kramer € 59
        Hotel Kramer

        Hotel Kramer

        Avinguda de Campanar, 90, Valencia, Valencia
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, op 1,8 km van Valencia Conference Centre en op 2,3 km van Bioparc Valencia. Station Turia ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 6 minuten lopen.