Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Casa Batlló

Gaudí ontwierp dit huis voor een gezin aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn hand is duidelijk te zien in de gebogen lijnen en felle kleuren.

Casa Batlló is nog een meesterwerk van Gaudí, een van de twee privéwoningen die voor publiek zijn opengesteld als musea. De modernistische gevel is versierd met ovale ramen, bot-achtige zuilen en kleurrijke mozaïeken. De binnenkant is gerestaureerd in de oorspronkelijke staat, met ingebouwde open haarden, gewelfde plafonds en glas in lood. Het huis staat in Eixample, een wijk even ten noorden van het centrum.

Casa Batlló is tussen 1904 en 1906 gebouwd voor een rijke aristocraat en zijn gezin. Het werd in 2002 na jarenlange restauratie opengesteld voor publiek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er staan geen meubels, maar de kamers zijn zo gelaten zoals ze waren toen de familie Batlló er woonde.

Vanaf de straat kun je de voorgevel bewonderen. Het surrealistische ontwerp en de lichtblauwe kleuren wekken de indruk van een rustige oceaan. Er valt geen enkele rechte lijn te bespeuren, wat typisch Gaudí's stijl is. Het kleurrijke dak lijkt op een drakenrug.

Het huis is een populaire attractie en de rij om naar binnen te komen is dan ook lang, op welk tijdstip je ook komt. Als je van tevoren een kaartje koopt via de website van Casa Batlló, kun je meteen naar binnen. De entree is vrij hoog, maar studenten en gepensioneerden krijgen korting. Kinderen onder de zes mogen gratis naar binnen.

Bij de prijs is een audiotour inbegrepen. Deze duurt ongeveer een uur. Verken de Noble-verdieping, waar de familie Batlló woonde. Ga via de lichte binnenplaats naar de trap, de zolder en het dakterras. Je eindigt in de geschenkwinkel, waar je Gaudí-souvenirs kunt kopen, zoals boeken en ansichtkaarten.

Het huis is 365 dagen per jaar geopend. Je komt hier per bus, metro of trein.


Casa Batlló Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Casa Batlló

Alle 3.337 accommodaties in de buurt van Casa Batlló bekijken
Barceló Raval € 153
Barceló Raval

Barceló Raval

Rambla del Raval, 17-21, Barcelona, Barcelona
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Ciutat Vella, binnen 5 minuten lopen van El Gato del Raval en La Rambla. Ook La Boquería en Museum voor Hedendaagse kunst van Barcelona (Museu d'Art Contemporani) liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Liceu ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Parc de Montjuic is het 7 minuten lopen.

  Hotel Colón Barcelona € 195
  Hotel Colón Barcelona

  Hotel Colón Barcelona

  Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

   Majestic Hotel & Spa Barcelona € 251
   Majestic Hotel & Spa Barcelona

   Majestic Hotel & Spa Barcelona

   Passeig De Gracia, 68, Barcelona, Barcelona
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Passeig de Gràcia, Casa Batlló en Casa Mila. Ook Plaça de Catalunya en La Rambla liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 7 minuten lopen.

    Ona Hotels Mosaic € 131
    Ona Hotels Mosaic

    Ona Hotels Mosaic

    Rambla de Catalunya, 84, Barcelona
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook Casa Mila en Casa Batlló liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Diagonal ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 6 minuten lopen.

     NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón € 207
     NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón

     NH Collection Barcelona Gran Hotel Calderón

     Rambla de Catalunya, 26, Barcelona, Barcelona
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Eixample, vlak bij Teatre Coliseum, Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook Plaça de Catalunya en Casa Batlló liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Passeig de Gracia en Station Barcelona Passeig de Gràcia liggen op 5 minuten lopen.

      Negresco Princess € 178
      Negresco Princess

      Negresco Princess

      Roger de Lluria, 16-18, Barcelona
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Eixample, binnen 5 minuten lopen van Casa Calvet, Teatre Museu El Rei de la Màgia en Teatro Tivoli. Ook Espai Volart en Jardines de la Torre de les Aigües liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Urquinaona ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Passeig de Gracia is het 6 minuten lopen.

       El Avenida Palace Hotel € 155
       El Avenida Palace Hotel

       El Avenida Palace Hotel

       Gran Via de les Corts Catalanes, 605, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Eixample, vlak bij Teatre Coliseum, Passeig de Gràcia en Rambla de Catalunya. Ook Plaça de Catalunya en Casa Batlló liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Passeig de Gracia en Station Barcelona Passeig de Gràcia liggen op 2 minuten lopen.

        H10 Madison € 216
        H10 Madison

        H10 Madison

        C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.