Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Avenue des Champs-Élysées

Sublieme architectuur en een van de beste winkelervaringen die Parijs te bieden heeft, zorgen ervoor dat je je zeker een dag of twee kunt vermaken op deze beroemde straat.

Loop over de Avenue des Champs-Élysées en werp je blik op de indrukwekkende Arc de Triomphe. Ontdek de geschiedenis achter de verfijnde versieringen van dit bouwwerk. Geniet van een wandeling over de boulevard en neem een kijkje bij de designerwinkels die er te vinden zijn.

Met een lengte van twee km en een breedte van zeventig meter is de Champs-Élysées een belangrijke weg die van oost naar west door het centrum van Parijs loopt. De boulevard werd aangelegd in de zeventiende eeuw en de naam verwijst naar de Elysese velden; de hemelse rustplaats van de Griekse goden.

Neem eerst een kijkje bij de iconische Arc de Triomphe als je naar de Champs-Élysées gaat. Napoleon gaf opdracht tot de bouw van deze vijftig meter hoge triomfboog in 1806, maar hij werd pas dertig jaar later voltooid, na het overlijden van Napoleon. De Arc staat op een rotonde-eiland en is gemakkelijk te bereiken via een ondergrondse tunnel. Bekijk de versieringen op de Arc, die de militaire uitspattingen van de keizer bezingen, van dichtbij. Klim vervolgens naar de top van het bouwwerk voor een schitterend uitzicht.

Wandel daarna in oostelijke richting en kijk onderweg bij de modeboetieks om kleding en sieraden te kopen van enkele grote merken. Pauzeer even met een kop koffie en kijk hoe de mensen aan je voorbijtrekken. Als je wat meer trek hebt, bestel dan een lekkere Franse maaltijd of een ander westers gerecht bij een van de vele restaurants die vanaf de lunch tot in de avond geopend zijn.

Loop in een half uur naar het Place de la Concorde of pak de metro naar het oostelijke uiteinde van de Champs-Élysées. Op dit grote plein zijn duizenden mensen onthoofd tijdens de Franse Revolutie.

De Champs-Élysées ligt vlak bij het centrum van Parijs. Langs de straat zijn verschillende metrostations te vinden met verbindingen naar andere delen van de stad. De Parijzenaren verzamelen zich graag op deze lange boulevard tijdens belangrijke evenementen. Of het nu Oudjaar is of er een belangrijke voetbalwedstrijd speelt, kom naar deze plek en snuif de geweldige sfeer op.


Gids voor Champs-Élysées


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 5.054 accommodaties in de buurt van Champs-Élysées bekijken
Paris Marriott Champs Elysees Hotel € 373
Paris Marriott Champs Elysees Hotel

Paris Marriott Champs Elysees Hotel

70 avenue des Champs Elysees, Parijs, Paris
   
  4,2
  / 5, op basis van 316 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées en Avenue Montaigne. Ook Lido en Arc de Triomphe liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation George V ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 5 minuten lopen.

  Hotel Beauchamps € 161
  Hotel Beauchamps

  Hotel Beauchamps

  24 Rue De Ponthieu, Champs Elysées, Parijs, Paris
    
   4,1
   / 5, op basis van 225 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Champs-Élysées en Avenue Montaigne. Ook Grand Palais en Lido liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Philippe du Roule en Station de Métro Franklin D. Roosevelt liggen op 5 minuten lopen.

   L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 249
   L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

   L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

   51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 2.094 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 km. Metrostation Courcelles ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

    Hotel Des Champs Elysees € 134
    Hotel Des Champs Elysees

    Hotel Des Champs Elysees

    2 Rue D'Artois, Parijs, Paris
      
     4,3
     / 5, op basis van 109 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré en Avenue Montaigne. Ook Champs-Élysées en Lido liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Philippe du Roule ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Miromesnil is het 5 minuten lopen.

     Hôtel Le Marianne € 153
     Hôtel Le Marianne

     Hôtel Le Marianne

     11 Rue Paul Baudry, Parijs, Paris
       
      4,5
      / 5, op basis van 198 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré en Avenue Montaigne. Ook Champs-Élysées en Lido liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Philippe du Roule ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Miromesnil is het 7 minuten lopen.

      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées € 288
      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

      74 avenue des Champs-Elysées, Parijs
        
       4,2
       / 5, op basis van 225 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Deze luxe residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées, Lido en Avenue Montaigne. Ook Arc de Triomphe en Grand Palais liggen binnen 15 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 6 minuten lopen.

       Best Western Plus Elysee Secret € 93
       Best Western Plus Elysee Secret

       Best Western Plus Elysee Secret

       5 rue de Ponthieu, Parijs, Paris
         
        3,7
        / 5, op basis van 292 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, vlak bij Champs-Élysées en Avenue Montaigne.

        Hôtel San Régis € 395
        Hôtel San Régis

        Hôtel San Régis

        12 Rue Jean Goujon, Parijs, Paris
          
         4,6
         / 5, op basis van 121 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Grand Palais en Petit Palais liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.