Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Avenue des Champs-Élysées

Sublieme architectuur en een van de beste winkelervaringen die Parijs te bieden heeft, zorgen ervoor dat je je zeker een dag of twee kunt vermaken op deze beroemde straat.

Loop over de Avenue des Champs-Élysées en werp je blik op de indrukwekkende Arc de Triomphe. Ontdek de geschiedenis achter de verfijnde versieringen van dit bouwwerk. Geniet van een wandeling over de boulevard en neem een kijkje bij de designerwinkels die er te vinden zijn.

Met een lengte van twee km en een breedte van zeventig meter is de Champs-Élysées een belangrijke weg die van oost naar west door het centrum van Parijs loopt. De boulevard werd aangelegd in de zeventiende eeuw en de naam verwijst naar de Elysese velden; de hemelse rustplaats van de Griekse goden.

Neem eerst een kijkje bij de iconische Arc de Triomphe als je naar de Champs-Élysées gaat. Napoleon gaf opdracht tot de bouw van deze vijftig meter hoge triomfboog in 1806, maar hij werd pas dertig jaar later voltooid, na het overlijden van Napoleon. De Arc staat op een rotonde-eiland en is gemakkelijk te bereiken via een ondergrondse tunnel. Bekijk de versieringen op de Arc, die de militaire uitspattingen van de keizer bezingen, van dichtbij. Klim vervolgens naar de top van het bouwwerk voor een schitterend uitzicht.

Wandel daarna in oostelijke richting en kijk onderweg bij de modeboetieks om kleding en sieraden te kopen van enkele grote merken. Pauzeer even met een kop koffie en kijk hoe de mensen aan je voorbijtrekken. Als je wat meer trek hebt, bestel dan een lekkere Franse maaltijd of een ander westers gerecht bij een van de vele restaurants die vanaf de lunch tot in de avond geopend zijn.

Loop in een half uur naar het Place de la Concorde of pak de metro naar het oostelijke uiteinde van de Champs-Élysées. Op dit grote plein zijn duizenden mensen onthoofd tijdens de Franse Revolutie.

De Champs-Élysées ligt vlak bij het centrum van Parijs. Langs de straat zijn verschillende metrostations te vinden met verbindingen naar andere delen van de stad. De Parijzenaren verzamelen zich graag op deze lange boulevard tijdens belangrijke evenementen. Of het nu Oudjaar is of er een belangrijke voetbalwedstrijd speelt, kom naar deze plek en snuif de geweldige sfeer op.


Champs-Élysées Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Champs-Élysées

Beste hotelaanbiedingen in Champs-Élysées

Alle 10.485 accommodaties in de buurt van Champs-Élysées bekijken
Hotel Le Cardinal € 71
Hotel Le Cardinal

Hotel Le Cardinal

3 rue du Cardinal Mercier, Parijs
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge en Théâtre Mogador. Ook Galéries Lafayette en Boulevard Haussmann liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Liège en Metrostation Place de Clichy liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Monceau Wagram € 68
  Hotel Monceau Wagram

  Hotel Monceau Wagram

  7 Rue Rennequin, Parijs, Paris
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in 17e arrondissement, binnen 15 minuten lopen van Rue du Faubourg Saint-Honoré, Champs-Élysées en Parc Monceau. Ook Arc de Triomphe en Lido liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Ternes ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Courcelles is het 5 minuten lopen.

   Maison Albar Hotels Le Diamond € 170
   Maison Albar Hotels Le Diamond

   Maison Albar Hotels Le Diamond

   4 Rue de la Pepiniere, Parijs, Paris
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Boulevard Haussmann, Rue du Faubourg Saint-Honoré en Grands Boulevards. Ook Avenue Montaigne en Théâtre Mogador liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Lazare ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Augustin is het 3 minuten lopen.

    Hotel Europe Saint Severin Paris € 71
    Hotel Europe Saint Severin Paris

    Hotel Europe Saint Severin Paris

    38-40 Rue Saint Séverin, Parijs, Paris
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Île de la Cité en Sainte Chapelle. Ook Notre-Dame en Université de la Sorbonne liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

     Hotel Eiffel Turenne € 67
     Hotel Eiffel Turenne

     Hotel Eiffel Turenne

     20 Avenue De Tourville, Parijs, Paris
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Rue Cler en Les Invalides. Ook Champ de Mars en Eiffeltoren liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation École Militaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Tour-Maubourg is het 6 minuten lopen.

      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées € 303
      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

      Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

      74 avenue des Champs-Elysées, Parijs
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Deze luxe residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées, Lido en Avenue Montaigne. Ook Arc de Triomphe en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation George V ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 5 minuten lopen.

       Hotel Marignan Champs-Elysées € 449
       Hotel Marignan Champs-Elysées

       Hotel Marignan Champs-Elysées

       12 Rue De Marignan, Parijs, Paris
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in het zakendistrict, vlak bij Avenue Montaigne en Champs-Élysées. Ook Lido en Rue du Faubourg Saint-Honoré liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Franklin D. Roosevelt ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 7 minuten lopen.

        Hotel de Sevigne € 68
        Hotel de Sevigne

        Hotel de Sevigne

        6 rue De Belloy, Parijs, Paris
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Champs-Élysées, Arc de Triomphe en Lido. Ook Avenue Montaigne en Place du Trocadéro liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Boissière en Metrostation Kleber liggen op 5 minuten lopen.