Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Avenue des Champs-Élysées

Sublieme architectuur en een van de beste winkelervaringen die Parijs te bieden heeft, zorgen ervoor dat je je zeker een dag of twee kunt vermaken op deze beroemde straat.

Loop over de Avenue des Champs-Élysées en werp je blik op de indrukwekkende Arc de Triomphe. Ontdek de geschiedenis achter de verfijnde versieringen van dit bouwwerk. Geniet van een wandeling over de boulevard en neem een kijkje bij de designerwinkels die er te vinden zijn.

Met een lengte van twee km en een breedte van zeventig meter is de Champs-Élysées een belangrijke weg die van oost naar west door het centrum van Parijs loopt. De boulevard werd aangelegd in de zeventiende eeuw en de naam verwijst naar de Elysese velden; de hemelse rustplaats van de Griekse goden.

Neem eerst een kijkje bij de iconische Arc de Triomphe als je naar de Champs-Élysées gaat. Napoleon gaf opdracht tot de bouw van deze vijftig meter hoge triomfboog in 1806, maar hij werd pas dertig jaar later voltooid, na het overlijden van Napoleon. De Arc staat op een rotonde-eiland en is gemakkelijk te bereiken via een ondergrondse tunnel. Bekijk de versieringen op de Arc, die de militaire uitspattingen van de keizer bezingen, van dichtbij. Klim vervolgens naar de top van het bouwwerk voor een schitterend uitzicht.

Wandel daarna in oostelijke richting en kijk onderweg bij de modeboetieks om kleding en sieraden te kopen van enkele grote merken. Pauzeer even met een kop koffie en kijk hoe de mensen aan je voorbijtrekken. Als je wat meer trek hebt, bestel dan een lekkere Franse maaltijd of een ander westers gerecht bij een van de vele restaurants die vanaf de lunch tot in de avond geopend zijn.

Loop in een half uur naar het Place de la Concorde of pak de metro naar het oostelijke uiteinde van de Champs-Élysées. Op dit grote plein zijn duizenden mensen onthoofd tijdens de Franse Revolutie.

De Champs-Élysées ligt vlak bij het centrum van Parijs. Langs de straat zijn verschillende metrostations te vinden met verbindingen naar andere delen van de stad. De Parijzenaren verzamelen zich graag op deze lange boulevard tijdens belangrijke evenementen. Of het nu Oudjaar is of er een belangrijke voetbalwedstrijd speelt, kom naar deze plek en snuif de geweldige sfeer op.


Gids voor Champs-Élysées


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.877 accommodaties in de buurt van Champs-Élysées bekijken
Hotel Beauchamps € 90
Hotel Beauchamps

Hotel Beauchamps

24 Rue De Ponthieu, Paris
   
  4,1
  / 5, op basis van 201 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Lido en Place de la Concorde. Ook Galéries Lafayette en Parc Monceau liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Philippe du Roule en Station de Métro Franklin D. Roosevelt liggen op 5 minuten lopen.

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 232
  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  51-57 rue de Courcelles, Paris
    
   4,2
   / 5, op basis van 2.061 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Parc Monceau en Musée Nissim de Camondo. Champs-Élysées ligt op 1 km. Metrostation Courcelles ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Monceau is het 7 minuten lopen.

   Paris Marriott Champs Elysees Hotel € 276
   Paris Marriott Champs Elysees Hotel

   Paris Marriott Champs Elysees Hotel

   70 avenue des Champs Elysees, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 300 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Lido, Eiffeltoren en Place de la Concorde. Ook Parc Monceau en Palais de Chaillot liggen binnen 2 km afstand. Metrostation George V ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station de Métro Franklin D. Roosevelt is het 5 minuten lopen.

    Hôtel Le Marianne € 139
    Hôtel Le Marianne

    Hôtel Le Marianne

    11 Rue Paul Baudry, Paris
      
     4,4
     / 5, op basis van 194 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Champs-Élysées en Parc Monceau. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Philippe du Roule ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Miromesnil is het 7 minuten lopen.

     Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées € 240
     Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

     Fraser Suites Le Claridge Champs-Elysées

     74 avenue des Champs-Elysées, Paris
       
      4,2
      / 5, op basis van 208 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Deze luxe residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Lido, Champs-Élysées en Palais de Chaillot. Ook Eiffeltoren en Galéries Lafayette liggen binnen 3 km afstand. Station de Métro Franklin D. Roosevelt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Philippe du Roule is het 6 minuten lopen.

      Hotel Des Champs Elysees € 115
      Hotel Des Champs Elysees

      Hotel Des Champs Elysees

      2 Rue D'Artois, Paris
        
       4,3
       / 5, op basis van 101 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée Jacquemart-André en Parc Monceau. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Philippe du Roule ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Miromesnil is het 5 minuten lopen.

       Hôtel San Régis € 291
       Hôtel San Régis

       Hôtel San Régis

       12 Rue Jean Goujon, Paris
         
        4,6
        / 5, op basis van 119 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Élysée-paleis, Eiffeltoren en Champs-Élysées. Ook Galéries Lafayette en Palais de Chaillot liggen binnen 3 km afstand. Station de Métro Franklin D. Roosevelt en Metrostation Champs-Élysées - Clemenceau liggen op 5 minuten lopen.

        Hotel Rochester Champs Elysées € 142
        Hotel Rochester Champs Elysées

        Hotel Rochester Champs Elysées

        92 Rue La Boétie, Paris
          
         4,4
         / 5, op basis van 171 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée Jacquemart-André en Parc Monceau. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Philippe du Roule ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Miromesnil is het 5 minuten lopen.