Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Dolmabahçepaleis

Dit monument herinnert aan de decadentie en statige grandeur van de hoogtijdagen van het Ottomaanse Rijk, met zijn klokkentoren, tuinen en moskee.

Bekijk de schitterende kamers in het Dolmabahçepaleis waar werd beraadslaagd over Ottomaanse staatszaken, wandel door de tuinen en betreed de kamer waar de “Vader der Turken” stierf.

Het Dolmabahçepaleis was van 1856 tot 1922 de hoofdzetel van het Ottomaanse Rijk en werd gebouwd in opdracht van sultan Abdülmecid I. De bouw begon in 1843 en de kosten ervan bedroegen het equivalent van 35 ton goud. De koninklijke familie liet het middeleeuwse Topkapipaleis achter om het nog weelderige Dolmabahçepaleis te betrekken.

De grootte van het Dolmabahçepaleis, met zijn 285 vertrekken en meer dan 40 zalen, is indrukwekkend. Bewonder het kristallen trappenhuis en de reusachtige Boheemse kroonluchter met 75 lampen, een geschenk van de Engelse koningin Victoria. Bezoek de rode kamer, met zijn Hereke-tapijten, waar de sultan zijn gasten ontving, en bewonder de hamam (bad).

Het Dolmabahçepaleis was de plek waar de eerste president van de Republiek Turkije, Mustafa Kemal Atatürk, in 1938 stierf. Hij overleed in zijn slaapkamer om vijf over negen 's ochtends en de klok in de kamer geeft die tijd nog steeds aan. De regeringszetel bevond zich in de hoofdstad Ankara, maar Atatürk gebruikte het paleis als residentie wanneer hij Istanboel bezocht. Tijdens de onontkoombare museumrondleiding betreed je vele statige vertrekken van het paleis. De vertrekken voor de mannen bevatten schitterende kamers die ooit het toneel voor belangrijke staatsbesluiten vormden. Ga vervolgens naar de Haremlik, waar zich de slaapkamer van Atatürk en de privévertrekken van de koninklijke familie bevonden.

Loop naar buiten en bewonder de neobarokke stijl van de laat 19e eeuwse klokkentoren. Loop onder de schatkamerpoort door aan de voorzijde van de toren en je betreedt een plein aan de oevers van de Bosporus waar zich de Dolmabahçemoskee bevindt.

Het paleis is dagelijks geopend, behalve op maandag en dinsdag. Het ticketbureau accepteert alleen contant geld. Je kunt het Dolmabahçepaleis het beste per tram bereiken. Vanaf de tramhalte Kabatas is het langs het water 10 minuten lopen tot aan het paleis.


Gids voor Dolmabahçe-paleis


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.033 hotels in de buurt van Dolmabahçe-paleis weergeven
€ 104
Grand Hyatt Istanbul

Grand Hyatt Istanbul

Harbiye Mah. Taskisla Caddesi No.1, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 445 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Harbiye, binnen 10 minuten lopen Cultureel Centrum Atatürk, Ziekenhuis Taksim Hastanesi en Taksimplein. Ook Macka-park en Museum van moderne Kunst van Istanbul liggen binnen 2 km afstand.

€ 169
Swissotel The Bosphorus Istanbul

Swissotel The Bosphorus Istanbul

Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 651 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Macka-park, Dolmabahçe-paleis en Taksimplein. Ook Dot en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 5 km afstand.

€ 190
Shangri-La Bosphorus, Istanbul

Shangri-La Bosphorus, Istanbul

Sinanpasa Mah, Hayrettin Iskelesi Sok, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 108 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beşiktaş, binnen 10 minuten lopen van Scheepvaartmuseum en Dolmabahçe-paleis. Ook Taksimplein en Bosporusbrug liggen binnen 3 km afstand.

€ 106
Rixos Pera Istanbul

Rixos Pera Istanbul

Kamerhatun Mah.Mesrutiyet Cad.No 44, Istanbul
4,5
/ 5, op basis van 431 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Museum Pera, Museum van de onschuld en Taksimplein. Ziekenhuis Taksim Hastanesi ligt op 1,6 km.

€ 272
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus

Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus

Ciragan Cad. No. 28, Istanbul
4,8
/ 5, op basis van 145 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan het water, binnen 2 km afstand van Scheepvaartmuseum, Dolmabahçe-paleis en Bosporusbrug. Ook Taksimplein en Dot liggen binnen 5 km afstand.

€ 86
InterContinental Istanbul

InterContinental Istanbul

Asker Ocagi Cad No: 1 Taksim, Istanbul
4,4
/ 5, op basis van 418 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beyoğlu, binnen 15 minuten lopen van Taksimplein, Dolmabahçe-paleis en Dot. Ook Galatatoren en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 3 km afstand.

€ 115
W Istanbul - Special Class

W Istanbul - Special Class

Suleyman Seba Cad No. 22 - Akaretler, Istanbul
4,3
/ 5, op basis van 258 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Beşiktaş, binnen 5 minuten lopen van Scheepvaartmuseum en Sinan Pasha-moskee. Ook Beşiktaş-pier en Dolmabahçe-paleis liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 58
AC Hotel Istanbul Macka

AC Hotel Istanbul Macka

Visnezade Mah, Suleyman Seba Cad. No:75, Istanbul
4,4
/ 5, op basis van 145 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Beşiktaş, binnen 2 km afstand van Macka-park, Dolmabahçe-paleis en Taksimplein. Ook Dot en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 5 km afstand.