Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Het wonderschone Kreta spreekt al sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Kreta is niet alleen het grootste van de Griekse eilanden, maar ook een bijzonder afwisselende bestemming waar de meest schilderachtige stadjes en de fraaiste stranden, bergen en olijfgaarden een passende omlijsting vormen voor een geheel van historische locaties zonder weerga. Een auto huren op Kreta is met afstand de beste manier om al dit moois in je op te nemen.

Vind je huurauto op Kreta

Kreta is verdeeld in een viertal regio's, elk met een eigen karakter. Wat ze alle vier gemeen hebben, is dat er genoeg opties voor het huren van een auto voorhanden zijn. Kom je met het vliegtuig, dan is bijvoorbeeld het huren van een auto op de Luchthaven Iraklion een logische keuze. Kom je daarentegen met de veerboot vanaf Kreta, dan kun je ook een auto bij de haven van Chania huren.

Zoek op onze website naar huurauto's in Kreta en je krijgt een enorm aanbod te zien. Het kan dus geen kwaad om voor vertrek vast te bedenken bij welk type auto je voorkeur ligt. Ga je voor een romantisch en betaalbaar tochtje over het eiland, dan is een compact model een prima optie. Een bijkomend voordeel is dat je je met een kleiner formaat auto gemakkelijk door de stad verplaatst. Een groter model biedt je juist extra zekerheid als je van plan bent de wat ruigere natuurgebieden en bergen van Kreta te verkennen. Met onze zoekfilters kun je gemakkelijk je voorkeur aangeven voor accessoires als airco en gps. Zo vind je snel en koel je weg in het warme Griekse klimaat.

Rijden op Kreta

Kreta met de auto verkennen is een ervaring om nooit te vergeten. Veel van de mooiste wegen hebben bovendien plekjes waar je de auto even aan de kant kunt zetten om foto's te maken van al die schitterende locaties waar je anders nooit terecht zou zijn gekomen. De tekst op de verkeersborden langs grote wegen, en zelfs veel van de kleinere wegen, is doorgaans zowel in het Grieks als in het Engels geschreven. Kennis van het Grieks alfabet is hier dus geen absolute vereiste. Hoewel de controles niet altijd even streng zijn, kunnen de boetes voor te hard rijden of verkeerd parkeren wel degelijk hoog oplopen. Probeer je dus altijd aan de regels te houden en er staat je een geweldige vakantie te wachten.