Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Etnografisch Museum

Leer meer over de geschiedenis van het Poolse volk in dit indrukwekkende museum, dat is gevestigd in een voormalig gemeentehuis.

In het Etnografisch Museum wordt de cultuur van heden en verleden gedocumenteerd. Hier kun je een kijkje nemen in de zorgvuldig gereconstrueerde slaapkamers en keukens om een beeld te krijgen van hoe het leven op het Poolse platteland er heeft uitgezien. Je kunt het gereedschap dat werd gebruikt door de meubelmaker in het dorp van dichtbij bekijken en een enorme collectie van religieuze en volkskunst bewonderen.

Het Etnografisch Museum werd in 1911 opgericht door een onderwijzer en enthousiast volkshistoricus. Het museum is ondergebracht in een gebouw uit de renaissance dat ooit fungeerde als het raadhuis van Kazimierz. Het bezit een van de grootste collecties van alle musea in Polen.

Hier kun je zien hoe de woning van een doorsnee Poolse dorpeling 100 jaar geleden eruit zou hebben gezien door middel van twee volledig gereconstrueerde kamers, Izba Podhalańska en Izba Krakowska. Originele meubels, kunstwerken en decoraties zijn opgesteld zoals ze er in het verleden zouden hebben uitgezien. Verder kun je je een beeld vormen van hoe werd gekookt op een traditioneel met hout gestookt fornuis, en de gereedschappen bekijken die werden gebruikt voor het maken van meubels in een meubelmakerswerkplaats.

Op de grote afdeling met kleding en traditionele klederdracht kun je zien hoe de historische kledingstukken verschillen van je eigen kleding. Op de bovenste etage is de enorme volkskunstcollectie van het museum te bewonderen. Hier worden religieuze schilderijen en taferelen uit het dagelijkse leven tentoongesteld. Let ook op de kast die volledig is gevuld met beschilderde eieren, een traditionele Poolse kunstvorm.

Bij binnenkomst kun je bij de receptie een Poolse of Engelse gids krijgen waarin je meer kunt lezen over wat er in het museum te zien is. De gids plaatst de kunstvoorwerpen in hun historische perspectief en biedt algemene achtergrondinformatie over de geschiedenis van het Poolse volk.

Het Etnografisch Museum bevindt zich ten zuiden van de historische binnenstad, in het district Kazimierz. Het is te bereiken per bus of tram. Het museum is op maandag gesloten. Er wordt een bescheiden toegangsprijs in rekening gebracht, maar op zondag is de toegang tot permanente exposities gratis. In de kleinere museumuitbreiding om de hoek, in ul. Krakowska, zijn tijdelijke exposities te zien waarvoor een aparte toegangsprijs geldt.


Etnografisch Museum Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Etnografisch Museum

Alle 1.535 accommodaties in de buurt van Etnografisch Museum bekijken
Hotel Legend € 64
Hotel Legend

Hotel Legend

ul. Sw. Gertrudy 12, Krakow
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kasteel Wawel, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Smocza Jama liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

  Sheraton Grand Krakow € 114
  Sheraton Grand Krakow

  Sheraton Grand Krakow

  Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

   Radisson Blu Hotel, Krakow € 71
   Radisson Blu Hotel, Krakow

   Radisson Blu Hotel, Krakow

   17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Rynek Główny en Kasteel Wawel. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Mariakerk liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

    Aparthotel Stare Miasto € 61
    Aparthotel Stare Miasto

    Aparthotel Stare Miasto

    Ul. Golebia 2, Krakow, Lesser Poland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte aparthotel ligt in Oude Stad, vlak bij Kerk en klooster van St. Franciscus van Assisi, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

     Privilege Suites € 71
     Privilege Suites

     Privilege Suites

     Kupa 6, Krakow
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt in Kazimierz, binnen 2 km afstand van Nieuwe Plein, Kasteel Wawel en Rynek Główny. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Smocza Jama liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 21 minuten lopen.

      David Boutique Hotel € 41
      David Boutique Hotel

      David Boutique Hotel

      Ul. Ciemna 13, Krakow, Lesser Poland
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 2 km afstand van Oude synagoge, Kasteel Wawel en Fabryka Oskara Schindlera. Ook Rynek Główny en Smocza Jama liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 22 minuten lopen.

       Parkside Apartments Old Town € 55
       Parkside Apartments Old Town

       Parkside Apartments Old Town

       ul. Kopernika 8, Krakow
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit aparthotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Planty-park, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 8 minuten lopen.

        Metropolitan Boutique Hotel € 53
        Metropolitan Boutique Hotel

        Metropolitan Boutique Hotel

        ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.