Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Etnografisch Museum

Leer meer over de geschiedenis van het Poolse volk in dit indrukwekkende museum, dat is gevestigd in een voormalig gemeentehuis.

In het Etnografisch Museum wordt de cultuur van heden en verleden gedocumenteerd. Hier kun je een kijkje nemen in de zorgvuldig gereconstrueerde slaapkamers en keukens om een beeld te krijgen van hoe het leven op het Poolse platteland er heeft uitgezien. Je kunt het gereedschap dat werd gebruikt door de meubelmaker in het dorp van dichtbij bekijken en een enorme collectie van religieuze en volkskunst bewonderen.

Het Etnografisch Museum werd in 1911 opgericht door een onderwijzer en enthousiast volkshistoricus. Het museum is ondergebracht in een gebouw uit de renaissance dat ooit fungeerde als het raadhuis van Kazimierz. Het bezit een van de grootste collecties van alle musea in Polen.

Hier kun je zien hoe de woning van een doorsnee Poolse dorpeling 100 jaar geleden eruit zou hebben gezien door middel van twee volledig gereconstrueerde kamers, Izba Podhalańska en Izba Krakowska. Originele meubels, kunstwerken en decoraties zijn opgesteld zoals ze er in het verleden zouden hebben uitgezien. Verder kun je je een beeld vormen van hoe werd gekookt op een traditioneel met hout gestookt fornuis, en de gereedschappen bekijken die werden gebruikt voor het maken van meubels in een meubelmakerswerkplaats.

Op de grote afdeling met kleding en traditionele klederdracht kun je zien hoe de historische kledingstukken verschillen van je eigen kleding. Op de bovenste etage is de enorme volkskunstcollectie van het museum te bewonderen. Hier worden religieuze schilderijen en taferelen uit het dagelijkse leven tentoongesteld. Let ook op de kast die volledig is gevuld met beschilderde eieren, een traditionele Poolse kunstvorm.

Bij binnenkomst kun je bij de receptie een Poolse of Engelse gids krijgen waarin je meer kunt lezen over wat er in het museum te zien is. De gids plaatst de kunstvoorwerpen in hun historische perspectief en biedt algemene achtergrondinformatie over de geschiedenis van het Poolse volk.

Het Etnografisch Museum bevindt zich ten zuiden van de historische binnenstad, in het district Kazimierz. Het is te bereiken per bus of tram. Het museum is op maandag gesloten. Er wordt een bescheiden toegangsprijs in rekening gebracht, maar op zondag is de toegang tot permanente exposities gratis. In de kleinere museumuitbreiding om de hoek, in ul. Krakowska, zijn tijdelijke exposities te zien waarvoor een aparte toegangsprijs geldt.


Etnografisch Museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Etnografisch Museum

Alle 1.253 accommodaties in de buurt van Etnografisch Museum bekijken
Galaxy Hotel € 60
Galaxy Hotel

Galaxy Hotel

ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

  PURO Kraków Kazimierz € 60
  PURO Kraków Kazimierz

  PURO Kraków Kazimierz

  ul. Halicka 14a, Krakow
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Mariakerk liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

   Betmanowska Main Square Residence € 94
   Betmanowska Main Square Residence

   Betmanowska Main Square Residence

   Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

    Privilege Suites € 64
    Privilege Suites

    Privilege Suites

    Kupa 6, Krakow
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Kazimierz, vlak bij Izaak-synagoge, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Galicia Joods museum en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 21 minuten lopen.

     Metropolitan Boutique Hotel € 61
     Metropolitan Boutique Hotel

     Metropolitan Boutique Hotel

     ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

      Radisson Blu Hotel, Krakow € 73
      Radisson Blu Hotel, Krakow

      Radisson Blu Hotel, Krakow

      17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Rynek Główny. Ook Stadhuistoren en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

       Hotel Legend € 75
       Hotel Legend

       Hotel Legend

       ul. Sw. Gertrudy 12, Krakow
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kasteel Wawel, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Smocza Jama liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

        Sheraton Grand Krakow € 79
        Sheraton Grand Krakow

        Sheraton Grand Krakow

        Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.