Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Joods Museum van Galicië

Leer in dit interessante fotomuseum meer over 800 jaar aan Joodse aanwezigheid in Krakau. Het museum doet ook dienst als een levendig cultureel centrum. 

In het Joods museum van Galicië zijn onthullende foto's te zien van Joodse culturele bezienswaardigheden, Holocaust-locaties en moderne interpretaties van wat het betekent om Joods te zijn in Krakau. Tijdens een van de regelmatige culturele evenementen die hier worden gehouden, kun je een traditionele Joodse dans leren of genieten van een klezmerconcert.

Dit moderne museum is sinds 2004 geopend. Het is gevestigd in een oude Joodse fabriek en was het geesteskind van fotojournalist Chris Schwartz, ter nagedachtenis aan het Joodse leven in de stad Krakau. In plaats van oude foto's en historische voorwerpen worden in het museum selecties uit meer dan 1000 foto's tentoongesteld die zijn genomen over een periode van 12 jaar, beginnend in de jaren 1990. De nadruk ligt op moderne perspectieven op historische evenementen en Joodse cultuur in de stad. Je kunt een bezoek aan dit museum combineren met een rondleiding langs de andere Joodse bezienswaardigheden in Krakau om een ander perspectief te krijgen.

De uitgezette route leidt je langs vijf chronologisch ingedeelde opstellingen. In de eerste reeks foto's wordt de Joodse cultuur uit het verleden in beeld gebracht door middel van afbeeldingen van historische voorwerpen en taferelen. Vervolgens krijg je een reeks afbeeldingen te zien die betrekking hebben op plaatsen die iets te maken hebben met de Holocaust. In de laatste twee opstellingen kun je afbeeldingen bekijken met als thema de Joodse cultuur zoals deze tegenwoordig wordt uitgedrukt.

Bezoek het Joods Museum van Galicië ook eens op een van de culturele avonden. Regelmatig worden concerten, educatieve avonden, lezingen en filmavonden georganiseerd. Het programma is te vinden op de website van het museum.

Er is een boekwinkel die is gespecialiseerd in werken over Joodse cultuur en de Holocaust. Als je trek krijgt, kun je terecht in het café, waar de schappen vol liggen met koosjere etenswaren.

Het Joods Museum van Galicië ligt op korte afstand van de oude Joodse begraafplaats, ten zuiden van de historische binnenstad (Stare Miasto). Bussen en trams stoppen in de buurt. Het museum is gesloten op de Grote Verzoendag en Eerste Kerstdag. Er wordt een entreeprijs gevraagd.


Galicia Joods museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Galicia Joods museum

Alle 1.535 accommodaties in de buurt van Galicia Joods museum bekijken
Hotel Eden € 63
Hotel Eden

Hotel Eden

Ciemna 15, Krakow, Lesser Poland
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Kazimierz, vlak bij Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Kasteel Wawel en Fabryka Oskara Schindlera liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 22 minuten lopen.

  Betmanowska Main Square Residence € 78
  Betmanowska Main Square Residence

  Betmanowska Main Square Residence

  Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

   Galaxy Hotel € 65
   Galaxy Hotel

   Galaxy Hotel

   ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats. Ook Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

    Old Town Premium Apartments
    Old Town Premium Apartments

    Old Town Premium Apartments

    24 Augustianska, Krakow, malopolskie
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Wolnica-plein en Joodse Begraafplaats. Ook Kasteel Wawel en Smocza Jama liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 26 minuten lopen.

     Columbus Hotel € 69
     Columbus Hotel

     Columbus Hotel

     ul. Starowislna 57, Krakow, Lesser Poland
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Kazimierz, vlak bij Remuh Synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Rynek Główny en Mariakerk liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 19 minuten lopen.

      Urban Lofts by Loft Affair € 83
      Urban Lofts by Loft Affair

      Urban Lofts by Loft Affair

      Swietego Wawrzynca 19, Krakow
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Kazimierz, binnen 5 minuten lopen van Galicia Joods museum en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

       Hotel Wentzl € 98
       Hotel Wentzl

       Hotel Wentzl

       Rynek Glowny 19, Krakow, Lesser Poland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Sint Wojciechkerk, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 13 minuten lopen.

        INX Design Hotel € 86
        INX Design Hotel

        INX Design Hotel

        Ul. Starowislna 91, Krakow
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.