Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Joods Museum van Galicië

Leer in dit interessante fotomuseum meer over 800 jaar aan Joodse aanwezigheid in Krakau. Het museum doet ook dienst als een levendig cultureel centrum. 

In het Joods museum van Galicië zijn onthullende foto's te zien van Joodse culturele bezienswaardigheden, Holocaust-locaties en moderne interpretaties van wat het betekent om Joods te zijn in Krakau. Tijdens een van de regelmatige culturele evenementen die hier worden gehouden, kun je een traditionele Joodse dans leren of genieten van een klezmerconcert.

Dit moderne museum is sinds 2004 geopend. Het is gevestigd in een oude Joodse fabriek en was het geesteskind van fotojournalist Chris Schwartz, ter nagedachtenis aan het Joodse leven in de stad Krakau. In plaats van oude foto's en historische voorwerpen worden in het museum selecties uit meer dan 1000 foto's tentoongesteld die zijn genomen over een periode van 12 jaar, beginnend in de jaren 1990. De nadruk ligt op moderne perspectieven op historische evenementen en Joodse cultuur in de stad. Je kunt een bezoek aan dit museum combineren met een rondleiding langs de andere Joodse bezienswaardigheden in Krakau om een ander perspectief te krijgen.

De uitgezette route leidt je langs vijf chronologisch ingedeelde opstellingen. In de eerste reeks foto's wordt de Joodse cultuur uit het verleden in beeld gebracht door middel van afbeeldingen van historische voorwerpen en taferelen. Vervolgens krijg je een reeks afbeeldingen te zien die betrekking hebben op plaatsen die iets te maken hebben met de Holocaust. In de laatste twee opstellingen kun je afbeeldingen bekijken met als thema de Joodse cultuur zoals deze tegenwoordig wordt uitgedrukt.

Bezoek het Joods Museum van Galicië ook eens op een van de culturele avonden. Regelmatig worden concerten, educatieve avonden, lezingen en filmavonden georganiseerd. Het programma is te vinden op de website van het museum.

Er is een boekwinkel die is gespecialiseerd in werken over Joodse cultuur en de Holocaust. Als je trek krijgt, kun je terecht in het café, waar de schappen vol liggen met koosjere etenswaren.

Het Joods Museum van Galicië ligt op korte afstand van de oude Joodse begraafplaats, ten zuiden van de historische binnenstad (Stare Miasto). Bussen en trams stoppen in de buurt. Het museum is gesloten op de Grote Verzoendag en Eerste Kerstdag. Er wordt een entreeprijs gevraagd.


Galicia Joods museum Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Galicia Joods museum

Alle 1.218 accommodaties in de buurt van Galicia Joods museum bekijken
PURO Kraków Kazimierz € 68
PURO Kraków Kazimierz

PURO Kraków Kazimierz

ul. Halicka 14a, Krakow
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Mariakerk liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

  Betmanowska Main Square Residence € 94
  Betmanowska Main Square Residence

  Betmanowska Main Square Residence

  Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

   Galaxy Hotel € 82
   Galaxy Hotel

   Galaxy Hotel

   ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

    Metropolitan Boutique Hotel € 62
    Metropolitan Boutique Hotel

    Metropolitan Boutique Hotel

    ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

     Radisson Blu Hotel, Krakow € 73
     Radisson Blu Hotel, Krakow

     Radisson Blu Hotel, Krakow

     17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Rynek Główny. Ook Stadhuistoren en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

      INX Design Hotel € 69
      INX Design Hotel

      INX Design Hotel

      Ul. Starowislna 91, Krakow
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Kazimierz, vlak bij Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

       Sheraton Grand Krakow € 90
       Sheraton Grand Krakow

       Sheraton Grand Krakow

       Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

        Privilege Suites € 68
        Privilege Suites

        Privilege Suites

        Kupa 6, Krakow
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Kazimierz, vlak bij Izaak-synagoge, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Galicia Joods museum en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 21 minuten lopen.