Goedkope vluchten naar Ottawa

Voordeligste vluchten naar Ottawa

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 430 voor enkele vluchten en € 505 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

TAP Portugal
British Airways
Lufthansa
Austrian Airlines
Swiss International Air Lines
TAP Portugal
KLM
LOT-Polish Airlines
KLM
Air France

Ottawa is de hoofdstad van Canada en ligt in het oosten van dit enorme land, net even ten westen en zuiden van andere bekende Canadese steden als Quebec en Montreal. Ottawa is een bruisend centrum voor cultuur en geschiedenis waar je in maar liefst zeven nationale musea meer over het kleurrijke verleden van deze stad en Canada te weten kunt komen. Ben je liever actief bezig? Geen probleem, er zijn in de stad volop mogelijkheden om creatieve workshops te volgen of te wandelen en fietsen in de zomer of skiën in de winter.

Vliegen naar Ottawa

Op slechts twintig minuten van het centrum van Ottawa ligt de Internationale Luchthaven Ottawa Macdonald-Cartier (YOW). Er vertrekken vanuit Nederland geen rechtstreeks vluchten naar Ottawa, maar dankzij de goede aansluitingen ben je met de bekende maatschappijen inclusief tussenstop vaak niet meer dan twaalf uur onderweg. De transfertijd ligt gemiddeld slechts tussen de 1,5 en 2,5 uur waardoor je alsnog snel op je eindbestemming bent. Ook bij vertrek vanaf de luchthavens van Brussel en Düsseldorf moet je rekenen op minstens 1 overstap. Vergeet na aankomst op de luchthaven niet om je horloge terug te zetten, want het is in Ottawa in zes uur vroeger dan in Nederland.

Voorzieningen op de internationale luchthaven van Ottawa

De luchthaven van Ottawa is een modern vliegveld dat jaarlijks ruim 4,5 miljoen passagiers verwerkt en het vliegveld biedt dan ook alle voorzieningen die je van een internationale luchthaven mag verwachten. Hierbij kun je denken aan faciliteiten als bars, restaurants lounges, stilteruimtes, pinautomaten, ruimtes om borstvoeding te geven en natuurlijk talloze winkels. Als je alleen op de luchthaven bent voor een tussenstop of je vlucht vertraagd is, heb je dus allerlei voorzieningen tot je beschikking om je wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken. In de directe omgeving van de luchthaven vind je verschillende hotels die zowel geschikt zijn voor zakelijke reizigers als reizigers die hier de tijd tot hun vlucht willen overbruggen.

Vervoer van de luchthaven naar je accommodatie

Als je na aankomst op de luchthaven niet kunt wachten om aan je verkenningstocht door Ottawa te beginnen, heb je de mogelijkheid om bij de terminal je vooraf gereserveerde huurauto af te halen bij de verhuurbedrijven tegenover de terminal of er ter plekke een te boeken. Ben je moe van de vlucht en waag je je liever niet gelijk in het verkeer? Geen enkel probleem! Je kunt ook met de taxi naar Ottawa reizen, een rit naar het centrum kost ongeveer CAD 30 en de rit duurt, afhankelijk van het verkeer, zo'n twintig minuten. Als je op zoek bent naar een wat budgetvriendelijkere optie, heb je de mogelijkheid om de bus te nemen. Lijn 97 stopt op alle belangrijke plekken in de stad en er zijn voldoende mogelijkheden om over te stappen. Een buskaartje kost je slechts CAD 3,30 en de meeste bussen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De rit van het vliegveld naar het centrum duurt ongeveer een half uur.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Ottawa

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 430 voor enkele vluchten en € 505 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

TAP Portugal
British Airways