Op een bijzonder schilderachtig plekje aan de voet van de Monte San Salvatore en de oevers van het Meer van Lugano ligt het charmante plaatsje Paradiso, niet ver van de grens met Italië. Het prachtige meer biedt volop activiteiten voor watersportliefhebbers en de oevers lenen zich uitermate goed voor heerlijke wandel- en fietstochten. De nabijgelegen stad Lugano is een geweldige plek om te shoppen en talloze musea en kerken te bezoeken, waaronder de imposante dertiende-eeuwse kathedraal.

Met het vliegtuig naar Paradiso

Als je geen zin hebt uren in de auto te zitten en graag snel op de plaats van bestemming wilt zijn, kun je overwegen om het vliegtuig richting Paradiso te reizen. De Internationale Luchthaven Milano Malpensa (MXP) biedt goede opties voor rechtstreekse vluchten en vanuit daar is Paradiso over de weg goed te bereiken. De regionale luchthaven Aeroporto di Lugano is vanuit Nederland alleen via een overstap te bereiken en daarom voor de meeste reizigers geen aantrekkelijke optie. Milaan-Malpensa is zowel vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS), Brussels Airport (BRU) en Flughafen Düsseldorf (DUS) rechtstreeks te bereiken. Bij het selecteren van je vlucht kun je kiezen uit talloze maatschappijen, waaronder prijsvechters. Er zit vast wel een goede deal voor je tussen.

Voorzieningen op Milaan-Malpensa

Milaan-Malpensa biedt alle voorzieningen die je van een grote internationale luchthaven mag verwachten. Met de vele winkels, bars en restaurants, is het op deze luchthaven bepaald geen straf om op je vlucht te wachten. Er is een geldwisselkantoor en er zijn ook verschillende banken en autoverhuurbedrijven gevestigd, evenals reisbureaus. Voor reizigers met een fysieke beperking zijn er speciale gratis voorzieningen, zoals aangepaste toiletten. Komt je vlucht laat in de avond aan of moet je 's ochtends juist vroeg uit de veren om je vlucht te halen, overweeg dan eens om een van onze comfortabele hotels in de buurt van de luchthaven te boeken zodat je ontspannen en uitgerust aan je reis kunt beginnen.

Vervoer van en naar de luchthaven

Een huurauto is een eenvoudige manier om na aankomst op de internationale luchthaven van Milaan door te reizen naar je eindbestemming in Zwitserland. Als je de auto vooraf hebt geboekt, kun je na het afhalen van je bagage zo instappen en aan je vakantie beginnen. Het is slechts een uurtje rijden en met een huurauto ben je er ook zeker van dat je de schitterende omgeving in je eigen tempo kunt verkennen. Houd er bij het boeken van je huurauto wel rekening mee dat de voorwaarden toestaan dat je met de auto de grens oversteekt. Als je met de trein wilt reizen, houd dan rekening met een reistijd van zo'n 2,5 uur. Je moet dan namelijk eerst naar Milaan reizen en vandaar naar Lugano. Er rijden wel rechtstreekse shuttlebussen tussen Malpensa en Lugano. De kaartjes ervoor zijn niet duur en kun je vaak al vooraf reserveren. Je bent dan ongeveer een uur onderweg.

Informatie over vluchten naar Paradiso

Luchthaven van aankomst Paradiso
IATA-code aankomstluchthaven LUG