Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Groningen

In het uiterste noordoosten van ons land ligt Groningen, een compacte studentenstad te midden van een groene, dunbevolkte provincie. Dat wordt genieten!

Groningen is ideaal als je een stadbezoek wilt combineren met dagjes de natuur in. Bezoek de ene dag de culturele bezienswaardigheden van de stad en maak de andere dag een fietstocht in de omgeving, bezoek Leeuwarden of ga voor een dagje wadlopen.

Tot de 11e eeuw bestond er slechts een klein dorp op de plaats waar het huidige Groningen te vinden is. Nadat het echter stadswal kreeg, die in de 13e eeuw werd verstevigd, groeide het uit tot belangrijke handelsstad in het noorden van ons land. Tegenwoordig is er helaas nog maar weinig van de oorspronkelijke stadsmuur overgebleven.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van deze stad is natuurlijk de bijna 100 meter hoge Martinitoren. Beklim deze iconische aan de Grote Markt gelegen toren voor een fantastisch uitzicht over de stad en omgeving. Een andere aanrader in de binnenstad is het Noordelijk Scheepvaartmuseum, een echte must als je met de kids weg bent.


Voor een uitstapje is het aan de Duitse grens gelegen dorpje Bourtange leuk om te bezoeken. Het vormt een replica van de oorspronkelijke vesting uit de 18e eeuw en is nog altijd bewoond.


Wil je ook wat van de natuur zien? Bezoek naar het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer, met een dijk die het park afsluit van de Waddenzee. Hierdoor kun je de twee eenvoudig combineren tijdens een dagje uit.

Groningen kent een compact centrum waardoor je alles zo te voet kunt bezoeken. Voor tochtjes in de omgeving kun je het beste de bus nemen, je eigen auto pakken of natuurlijk fietsen huren. Voor lang parkeren in het centrum kun je alleen terecht in de parkeergarages in het centrum of een van de P+R-locaties daarbuiten. Het loont daarom zeker om na te gaan of je accommodatie wellicht parkeermogelijkheid heeft.

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 2 uur met de auto om Groningen te bereiken. Met de trein ben je ongeveer evenveel tijd kwijt, met één overstap in Lelystad.

Geniet van deze gezellige stad vol bezienswaardigheden en mogelijkheden voor leuke uitstapjes in de natuur.

Accommodatie in Groningen

Het kan zijn dat het aantal beschikbare hotels en andere accommodaties in Groningen zeer beperkt is. Bekijk het actuele aanbod op de eenvoudig te gebruiken site van Expedia.

Groningen is voorzien van accommodatieopties zoals Hotel Miss Blanche Suites & Apartments en Fletcher Family Hotel Paterswolde.


Beste hotelaanbiedingen in Groningen

Alle 227 accommodaties in Groningen bekijken
City Hotel Groningen € 73
City Hotel Groningen

City Hotel Groningen

Gedempte Kattendiep 25, Groningen
   
  4,0
  / 5, op basis van 493 beoordelingen
  3.0 van 5.0

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 10 minuten lopen van Grote Markt, Martinikerk en Vismarkt. Ook Universiteitsmuseum en Groninger Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Groningen ligt op 14 minuten lopen en naar Station Groningen Europapark is het 23 minuten lopen.

  The Student Hotel Groningen € 65
  The Student Hotel Groningen

  The Student Hotel Groningen

  Boterdiep 9, Groningen
    
   4,4
   / 5, op basis van 232 beoordelingen
   3.5 van 5.0

   Dit hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 10 minuten lopen van Prinsentuin en Grote Markt. Groninger Museum ligt op 1,5 km. Station Groningen Noord ligt op 13 minuten lopen en naar Station Groningen is het 22 minuten lopen.

   Mercure Hotel Groningen Martiniplaza € 62
   Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

   Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

   Expositielaan 7, Groningen
     
    4,2
    / 5, op basis van 454 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel in Groningen ligt binnen 2 km afstand van Grafisch Museum en Groninger Museum. Grote Markt ligt op 2,6 km. Station Groningen ligt op 22 minuten lopen.

    Bastion Hotel Groningen € 59
    Bastion Hotel Groningen

    Bastion Hotel Groningen

    Bornholmstraat 99, Groningen
      
     3,8
     / 5, op basis van 254 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit milieuvriendelijke hotel in Groningen ligt op 0,2 km van Hooghoudt-brouwerij en binnen 5 km afstand van Groninger Museum en Grote Markt. Ook Euroborg en De Oosterpoort liggen binnen 5 km afstand. Station Groningen Europapark ligt op 27 minuten lopen.

     Apollo Hotel Groningen € 58
     Apollo Hotel Groningen

     Apollo Hotel Groningen

     Laan Van De Vrijheid 91, Groningen
       
      4,1
      / 5, op basis van 277 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 3 km afstand van Grafisch Museum, Groninger Museum en Grote Markt. Ook Nederlands Stripmuseum en Noordelijk Scheepvaart Museum liggen binnen 3 km afstand. Station Groningen ligt op 25 minuten lopen.

      NH Groningen Hotel de Ville € 77
      NH Groningen Hotel de Ville

      NH Groningen Hotel de Ville

      Oude Boteringestraat 43, Groningen
        
       4,2
       / 5, op basis van 253 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 5 minuten lopen van Universiteit van Groningen, Universiteitsmuseum en Grote Markt. Ook Martinikerk en Vismarkt liggen binnen 10 minuten lopen. Station Groningen ligt op 16 minuten lopen en naar Station Groningen Noord is het 17 minuten lopen.

       Best Western Hotel Groningen Centre € 74
       Best Western Hotel Groningen Centre

       Best Western Hotel Groningen Centre

       Radesingel 50, Groningen
         
        4,0
        / 5, op basis van 330 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 10 minuten lopen van Centrum Beeldende Kunst en Grote Markt. Groninger Museum ligt op 0,8 km. Station Groningen ligt op 14 minuten lopen en naar Station Groningen Europapark is het 20 minuten lopen.

        Best Western Plus Hotel Groningen Plaza € 69
        Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

        Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

        Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen
          
         3,9
         / 5, op basis van 266 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Groningen, binnen 5 km afstand van Grafisch Museum, Groninger Museum en Grote Markt. Ook Nederlands Stripmuseum en Noordelijk Scheepvaart Museum liggen binnen 5 km afstand.