Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Hamburg Dungeon

Bezoek de duistere kant van het verleden van Hamburg, die tot leven wordt gebracht door deze attractie met voorstellingen, ritten en verhalen.

De Hamburg Dungeon neemt je mee op een 90 minuten durende reis door 600 jaar van de meest gruwelijke kanten van de geschiedenis. Door middel van theatervoorstellingen, verhalen en ritten word je ondergedompeld in het verleden van de stad.

De Dungeon is centraal gelegen in het midden van het pakhuisdistrict de Speicherstadt, dicht bij Miniatur Wunderland en verschillende andere populaire attracties. De ondergrondse kerkers zijn toegankelijk voor kinderen vanaf tien jaar. Houd er rekening mee dat de rondleiding eng kan zijn.

In een piepende en knarsende lift daal je af naar de kerkers. Daar word je verwelkomd door een griezelig persoon die je graag alles vertelt over de pest, martelingen en andere akelige gebeurtenissen uit het verleden van Hamburg. Laat je rondleiden van de martelkamer, een ronde ruimte zonder hoeken om je in te verschuilen, naar de inquisitieruimte, waar je voor elke denkbare misdaad kunt terechtstaan. De voorstellingen zijn interactief. Van het publiek wordt dus veel deelname verwacht.

Acteurs leiden je door beroemde hoofdstukken uit de Hamburgse geschiedenis. Kom alles te weten over de Grote Brand en minder bekende voorvallen, zoals de ongebruikelijke executie van de piraat Klaus Störtebeker. Zoek je weg uit het doolhof. Vergeet niet achterom te kijken, want er gebeuren allerlei angstaanjagende dingen onderweg.

Het verhaal van de overstromingen in 1717 wordt verteld door middel van een snelle watertocht. Wees er dus op voorbereid een nat pak te krijgen. Een paar van de engste delen van de tocht, zoals de vrije val aan het eind van de watertocht, zijn optioneel.

Plan je bezoek van tevoren, want rondleidingen in het Engels worden niet elke dag gegeven. Tenzij je goed Duits spreekt is dit wel belangrijk, aangezien een groot deel van de rondleiding bestaat uit verhalen. Wie vooraf online boekt, krijgt korting op de toegangsprijs.

Kom met het openbaar vervoer, want er is weinig parkeergelegenheid in de buurt. De Dungeon is maar een paar minuten lopen van S-Bahn- en U-Bahn-stations.


Hamburg Dungeon Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Hamburg Dungeon

Alle 646 accommodaties in de buurt van Hamburg Dungeon bekijken
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt € 112
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

Am Sandtorkai 4, Hamburg, HH
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in HafenCity, binnen 10 minuten lopen van Internationales Maritimes Museum, Miniatur Wunderland en Hamburg Dungeon. Ook Elbphilharmonie en Hamburg Cruise Center liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Messberg ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße is het 12 minuten lopen.

  25hours Hotel HafenCity € 107
  25hours Hotel HafenCity

  25hours Hotel HafenCity

  Überseeallee 5, Hamburg, HH
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in HafenCity, binnen 10 minuten lopen Internationales Maritimes Museum, Automuseum Prototyp en Deutsches Zollmuseum. Ook Sandtorhafen en Miniatur Wunderland liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Messberg ligt op 11 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße is het 13 minuten lopen.

   25hours Hotel Altes Hafenamt € 134
   25hours Hotel Altes Hafenamt

   25hours Hotel Altes Hafenamt

   Osakaallee 12, Hamburg, HH
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in HafenCity, binnen 10 minuten lopen van Internationales Maritimes Museum, Deutsches Zollmuseum en Sandtorhafen. Ook Dialogue in the Dark (tentoonstelling en workshop) en Miniatur Wunderland liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Messberg ligt op 9 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße is het 12 minuten lopen.

    Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg € 91
    Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg

    Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg

    Am Sandtorkai 46, Hamburg, HH
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in HafenCity, binnen 10 minuten lopen van Internationales Maritimes Museum, Miniatur Wunderland en Hamburg Dungeon. Ook Elbphilharmonie en Hamburg Cruise Center liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Messberg ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Steinstraße is het 11 minuten lopen.

     Ruby Lotti Hotel Hamburg € 104
     Ruby Lotti Hotel Hamburg

     Ruby Lotti Hotel Hamburg

     Düsternstraße 1-3, Hamburg
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Neustadt, binnen 10 minuten lopen van Neuer Wall, St.-Michaelis-Kirche en Stadhuis van Hamburg. Ook Miniatur Wunderland en Hamburg Dungeon liggen binnen 15 minuten lopen. S-Bahnhalte Stadthausbrücke en Metrostation Rödingsmarkt liggen op 5 minuten lopen.

      The Westin Hamburg € 183
      The Westin Hamburg

      The Westin Hamburg

      Platz der Deutschen Einheit 2, Hamburg, HH
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in HafenCity, binnen 10 minuten lopen van Elbphilharmonie en Miniatur Wunderland. Ook St.-Michaelis-Kirche en Mönckebergstrasse liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Baumwall ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Rödingsmarkt is het 13 minuten lopen.

       Scandic Hamburg Emporio € 95
       Scandic Hamburg Emporio

       Scandic Hamburg Emporio

       Dammtorwall 19, Hamburg, HH
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Neustadt, binnen 15 minuten lopen van Hamburger Dom, Jungfernsteig en Hamburg Messe. Ook Congress Center Hamburg en Reeperbahn liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gänsemarkt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Stephansplatz is het 6 minuten lopen.

        Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt € 119
        Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt

        Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt

        Willy-Brandt-Strasse 25, Hamburg
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit aparthotel ligt in Altstadt, binnen 10 minuten lopen van Chilehaus, Mönckebergstrasse en Stadhuis van Hamburg. Ook Miniatur Wunderland en Hamburg Dungeon liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Messberg ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Rathaus is het 7 minuten lopen.