Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Keizerlijk Paleis (Hofburg)

Dit sierlijke gotische paleis was meer dan 450 jaar lang het eigendom van de voormalige Habsburg-familie en blijft een van de drie belangrijkste gebouwen van Oostenrijk.

Trakteer jezelf op een visueel festijn van rococoversieringen en neem een kijkje in het leven van de Oostenrijkse keizerlijke familie in het Hofburg. Dit gerestaureerde koninklijk paleis vol 18e-eeuwse glorie wordt omgeven door de spectaculaire bergen van Tirol.

De bouw van het paleis werd in 1463 door Aartshertog Sigmund de Rijke voltooid. Het merendeel van de inrichting en het ontwerp waarvoor het paleis vandaag bekend staat, is het werk van de Habsburgse familie, die het paleis als koninklijke vakantiewoning gebruikte. Na een lang aanslepend 15-jarig restauratieproces zien de kamers, hun inrichting en de vele kunstvoorwerpen er nog even levendig uit als tijdens de periode van beroemde familieleden zoals Maria Theresa en Keizerin Elizabeth.

Sta in het midden van de Riesensaal (Reuzenzaal) om een idee te krijgen van de rijkdom en de ambitie van de toenmalige heersers van Oostenrijk. Vergulde kroonluchters, sierlijke fresco's en de schitterende marmeren vloertegels zijn een mooie aanvulling op de portretten van Maria Theresa's kinderen en kleinkinderen.

Aan de muren langs de grote trap hangen nog meer portretten. Kijk vanaf de sierlijke leuning naar beneden en loop langs de generaties van de Habsburgers.

Leer in de keizerlijke appartementen meer over het dagelijkse leven van de Oostenrijkse heersers. Loop langs zijden wandtapijten, onschatbare meubelstukken, bankettafels en schitterende kroonluchters. Neem een rondleiding om toegang te krijgen tot zalen die meestal afgesloten zijn voor het grote publiek. Rondleidingen worden dagelijks georganiseerd tegen een toeslag. Vraag bij de ingang om details.

Een wandeling door de zalen van het paleis duurt ongeveer 1,5 uur. Bij mooi weer kun je extra tijd nemen om door de zorgvuldig aangelegde tuinen te wandelen. Het plaatselijke Café Sacher is een filiaal van het gelijknamige beroemde café in Wenen.

Het Hofburg ligt op loopafstand van Innsbrucks centrum. Het paleis is dagelijks geopend met langere openingsuren op zondag. Bij de toegangsprijs is een audiorondleiding inbegrepen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Hofburg

Alle 457 accommodaties in de buurt van Hofburg bekijken
AC Hotel by Marriott Innsbruck € 79
AC Hotel by Marriott Innsbruck

AC Hotel by Marriott Innsbruck

Salurner Strasse 15, Innsbruck, Tirol
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Innsbruck ligt vlak bij de luchthaven, vlak bij Casino Innsbruck en Galerie im Taxispalais. Ook Tiroler Landesmuseum en Gouden Dak liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 14 minuten lopen.

  Grand Hotel Europa - Since 1869 € 103
  Grand Hotel Europa - Since 1869

  Grand Hotel Europa - Since 1869

  Suedtiroler Platz 2, Innsbruck, Tirol
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 10 minuten lopen van Winkelcentrum Sillpark, Tiroler Landesmuseum en Galerie im Taxispalais. Ook Hofkirche en Hofburg liggen binnen 15 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 17 minuten lopen.

   ADLERS Hotel € 135
   ADLERS Hotel

   ADLERS Hotel

   Bruneckerstraße 1, Innsbruck, Tirol
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 10 minuten lopen van Winkelcentrum Sillpark, Tiroler Landesmuseum en Galerie im Taxispalais. Ook Hofkirche en Hofburg liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 19 minuten lopen.

    Hotel Innsbruck € 101
    Hotel Innsbruck

    Hotel Innsbruck

    Innrain 3, Innsbruck, Tirol
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, vlak bij Gouden Dak en Stadstoren. Ook Hofburg en Hofkirche liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op 13 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 19 minuten lopen.

     Stage 12 Hotel by Penz € 103
     Stage 12 Hotel by Penz

     Stage 12 Hotel by Penz

     Maria Theresien Straße 12, Innsbruck, Tirol
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 5 minuten lopen van Maria-Theresien-Strasse, Galerie im Taxispalais en Gouden Dak. Ook Hofburg en Hofkirche liggen binnen 5 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op 9 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 16 minuten lopen.

      Austria Trend Hotel Congress Innsbruck € 72
      Austria Trend Hotel Congress Innsbruck

      Austria Trend Hotel Congress Innsbruck

      Rennweg 12a, Innsbruck, Tirol
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 10 minuten lopen van Hofgarten, Hofburg en Sint-Jacobskathedraal. Ook Hofkirche en Gouden Dak liggen binnen 15 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op 20 minuten lopen.

       Grauer Bär € 145
       Grauer Bär

       Grauer Bär

       Universitaetsstrasse 5-7, Innsbruck, Tirol
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, vlak bij Jezuïtenkerk, Hofkirche en Hofburg. Ook Tiroler Landesmuseum en Sint-Jacobskathedraal liggen binnen 10 minuten lopen. Centraal Station Innsbruck ligt op 11 minuten lopen en naar Station Innsbruck West is het 23 minuten lopen.

        Hotel Mondschein € 95
        Hotel Mondschein

        Hotel Mondschein

        Mariahilfstraße 6, Zentrum Nähe Altstadt, Innsbruck, Tirol
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Altstadt von Innsbruck, binnen 5 minuten lopen van Gouden Dak en Stadstoren. Hofburg ligt op 0,4 km. Centraal Station Innsbruck ligt op 16 minuten lopen en naar Station Innsbruck Hötting is het 20 minuten lopen.