Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

IerlandEuropa

Wandel over rotskliffen terwijl de golven onder je op de kust inslaan, bezoek een neolithische graftombe of breng tijd door met de inwoners van Ierland.

Het eiland wordt al sinds 8000 voor Christus bewoond en het landschap wordt getekend door zeer oude ruïnes en middeleeuwse kastelen. Ondanks het feit dat het eiland al eeuwenlang door mensen is bewoond, bevat veel van Ierland nog altijd ongerepte natuur, zoals verlaten eilanden en de hoogste kustelijke kliffen van Europa. Bezoek de eeuwenoude overblijfselen en natuurlijk de rotskust voordat je in Dublin van een glas romig bier geniet.

Een van de oudste plekken van Ierland is Brú na Bóinne, een reeks begraafplaatsen ten noorden van Dublin van ruim 5000 jaar oud. Kies voor een rondleiding met gids van Newgrange, een van de meest fascinerende plekken. Verken de nauwe gangen van deze enorme, met gras bedekte begraafplaats.

Bezoek de mooie kastelen van Ierland! Ze liggen verspreid over het hele land en hoewel er van sommige nog slechts ruïnes over zijn, bevinden andere zich nog in prima staat. Een voorbeeld van een goed bewaard gebleven vesting uit de 12e eeuw is het Cahir Castle in het zuidelijke binnenland van Ierland. Het fort is een van de grootste van het land. Slenter door de gangen en kijk uit over zijn kantelen. In het goed bewaard gebleven Ashford Castle in Galway is tegenwoordig een vijfsterrenhotel gevestigd. Blijf hier een nachtje of twee slapen als je altijd al eens in een 13e-eeuws kasteel hebt willen overnachten.

De ruige Atlantische kustlijn van Ierland kun je het beste per huurauto verkennen. De kust bestaat voornamelijk uit steile rotskliffen die recht in de woeste oceaanbranding storten. Het meest verlaten en dramatische landschap aan de kust vind je bij de Araneilanden, net buiten de westkust van Ierland. Inishmor is de grootste van deze drie eilanden. Wandel hier door een vrijwel onbewoond gebied vol grijs gesteente met de oceaan net onder je.

Sluit je tijd in Ierland af met een bezoek aan het hartelijke Dublin. Bezoek overdag bouwkundige trekpleisters zoals Trinity College en de St. Patrick's Cathedral. 's Avonds is het tijd voor de belangrijkste culturele stadsattractie: de pub. Bestel een Guinness en geniet samen met de lokale Dubliners van een leuke avond uit.

Vlieg naar Dublin vanuit Amsterdam of neem een veerboot vanuit het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk om Ierland te bereiken. Het noordoosten van het eiland, waaronder ook Belfast, hoort bij het Verenigd Koninkrijk, maar je kunt de grens vrij oversteken.

Populaire steden in Ierland

Dublin inclusief een stad, nachtleven en een brug
Dublin
Staat bekend om Bars, Tours en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Guinness Storehouse
  Guinness Storehouse
 • Trinity College
  Trinity College
 • Bord Gáis Energy Theatre
  Bord Gáis Energy Theatre
Cork inclusief een kuststadje, rotsachtige kustlijn en landschappen
Cork
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Winkelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Blackrock Castle
  Blackrock Castle
 • Fitzgeraldpark
  Fitzgeraldpark
 • English Market
  English Market
Dunguaire Castle inclusief kasteel of paleis, historisch erfgoed en een rivier of beek
Galway
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Bars en Tours

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Eyre Square
  Eyre Square
 • Galway Cathedral
  Galway Cathedral
 • Galway Harbour
  Galway Harbour
Muckross House inclusief bloemen, een park en historisch erfgoed
Killarney
Staat bekend om Natuur, Historische gebouwen en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Killarney National Park
  Killarney National Park
 • Ross Castle
  Ross Castle
 • Muckross House
  Muckross House
Limerick bevat een rivier of beek, een stad en nachtleven
Limerick
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Bars

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Kasteel van koning Jan
  Kasteel van koning Jan
 • Thomond Park
  Thomond Park
 • Kathedraal van St. Mary's
  Kathedraal van St. Mary's
Inistioge bevat bossen, vredige uitzichten en een rivier of beek
Kilkenny
Staat bekend om Bars, Historische gebouwen en Kasteel

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Kilkenny Castle
  Kilkenny Castle

Populaire plekken om te bezoeken in Ierland

Kliffen van Moher
Afbeelding van Kliffen van Moher

Kliffen van Moher

Fluweelgroene velden gaan abrupt over in steile oceaankliffen te midden van de fascinerende ecosystemen en geologie van de meest bezochte natuurattractie van Ierland.

Dingle Peninsula
Afbeelding van Dingle Peninsula

Dingle Peninsula

Verken Dingle Peninsula, een wandelvriendelijk gebied met livemuziek, entertainment en bezienswaardigheden, zoals Haven van Dingle en Dingle Oceanworld Aquarium.

Ring of Kerry
Afbeelding van Ring of Kerry

Ring of Kerry

Al honderden jaren hebben toeristen deze route gereden die door donkere bossen en langs de ruige Atlantische kust gaat.

Guinness Storehouse
Afbeelding van Guinness Storehouse

Guinness Storehouse

Doe mee aan een rondleiding door dit pintvormige gebouw, voor een bedwelmende reis door de ontstaansgeschiedenis van het beroemdste drankje van Ierland.

Blarney Castle
Afbeelding van Blarney Castle

Blarney Castle

Treed in de voetsporen van oude koningen, wandel rond door mystieke tuinen en kus de vereerde Blarney Stone in dit eeuwenoude kasteel.

Killarney National Park
Afbeelding van Killarney National Park

Killarney National Park

In Killarney National Park vind je de hoogste bergtoppen van Ierland, oude bossen, glinsterende meren en enorm veel verschillende diersoorten.