Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Jaden Boeddhatempel

Deze moderne tempel annex klooster vormt de thuisbasis van twee zeldzame, uit één stuk gehakte beelden van witte jade, en vormt een spirituele oase in het hart van modern Sjanghai. 

De Jaden Boeddhatempel is een van de grootste tempels in Sjanghai die actief wordt gebruikt, en is altijd gevuld met de geur van wierook en het geluid van constant zingende en biddende gelovigen. Hoewel het klassieke ontwerp ervan doet denken aan de Song-dynastie (960–1279) uit de Chinese oudheid, is het gebouw in zijn huidige vorm een relatief recente constructie. De tempel dankt zijn bekendheid aan de twee Boeddha's van jade, die aan het eind van de 19e eeuw door een Birmaanse priester zijn meegenomen naar Sjanghai. De tempel kan bogen op diverse andere spirituele schatten, en biedt bezoekers een inkijkje in de levens van plaatselijke gelovigen.

Het ommuurde tempelcomplex dat zich in het westen van de stad bevindt, bestaat uit zeven hallen en een toren. Bezoek de grote hal en aanschouw de drie gouden Boeddha's. In de Jaden Boeddhatempel sta je oog in oog met een van de grote trekpleisters van de tempel: de zittende Boeddha. Dit glanzende jaden beeld is bedekt met agaat en smaragden, en het verhaal gaat dat het Boeddha voorstelt op het moment dat hij de verlichting bereikt. Ga op ontdekkingsreis door de rest van de toren, waar meer dan 7000 Dazang-soetra's of manuscripten worden bewaard.

Vervolg je weg naar de hal met de liggende Boeddha waar zich de andere trekpleister bevindt: een wit jaden beeld van Boeddha in liggende houding op een mahoniesofa. Deze houding wordt de houding van de “gelukkige kalmte” genoemd. Je ziet de serene gelaatsuitdrukking die volgens de gangbare opvattingen toont hoe vredig de Boeddha was toen hij deze wereld verliet. Verwar deze jaden Boeddha niet met de andere, grotere, liggende Boeddha in de hal, die in 1988 door de boeddhisten van Singapore is geschonken.

De tempel biedt ook onderdak aan een cadeauwinkel met boeddhistische amuletten en souvenirs evenals een restaurant dat bekend is om zijn noedels met twee soorten paddenstoelen. Binnen de tempelmuren is het maken van foto's verboden, en wees op je hoede voor opdringerige handelaars die er niet voor terugdeinzen om misbruik te maken van je goedheid.

De tempel, waarvoor entree moet worden betaald, bevindt zich op een korte loopafstand van Changshou Park. Het dichtst bij de tempel gelegen metrostation is Changshou Lu.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.493 accommodaties in de buurt van Jade Boeddhatempel bekijken
Jing An Shangri-La, West Shanghai € 228
Jing An Shangri-La, West Shanghai

Jing An Shangri-La, West Shanghai

1218 Middle Yan'an Road, Jing An Kerry Centre, West Nanjing, Shanghai, Shanghai
   
  4,5
  / 5, op basis van 182 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Shanghai, binnen 10 minuten lopen van Jiuguang Department Store en Tempel van Jing'an. Ook Shanghai Exhibition Center en Voormalige Franse Concessie van Shanghai liggen binnen 3 km afstand. Station Jing'an Temple ligt op 6 minuten lopen en naar Station West Nanjing Road is het 16 minuten lopen.

  Swissotel Grand Shanghai € 118
  Swissotel Grand Shanghai

  Swissotel Grand Shanghai

  1 Yu Yuan Road, Shanghai, Shanghai
    
   4,3
   / 5, op basis van 781 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit luxe hotel ligt in Jing'an, binnen 15 minuten lopen van West Nanjing Road en Tempel van Jing'an. Ook Winkeldistrict Nanjing Road en Volksplein liggen binnen 5 km afstand. Station Jing'an Temple ligt op 6 minuten lopen en naar Station Changping Road is het 16 minuten lopen.

   InterContinental Shanghai Jing’ An € 125
   InterContinental Shanghai Jing’ An

   InterContinental Shanghai Jing’ An

   500 Heng Feng Rd, Jing'an District, Shanghai, Shanghai
     
    4,4
    / 5, op basis van 203 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit luxe hotel ligt in Jing'an, op 1 km van Jade Boeddhatempel en binnen 5 km afstand van Winkeldistrict Nanjing Road en Tempel van Jing'an. Ook Volksplein en Shanghai Museum liggen binnen 5 km afstand. Station Hanzhong Road ligt op 21 minuten lopen en naar Station Shanghai is het 23 minuten lopen.

    Courtyard by Marriott Shanghai Central € 86
    Courtyard by Marriott Shanghai Central

    Courtyard by Marriott Shanghai Central

    338 Heng Feng Road, Shanghai, Shanghai
      
     4,4
     / 5, op basis van 504 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Jing'an, op 1,7 km van Natuurhistorisch museum van Shanghai en binnen 5 km afstand van Winkeldistrict Nanjing Road en Volksplein. Ook Tempel van Jing'an en Da Ning Ling Shi-park liggen binnen 5 km afstand. Station Hanzhong Road ligt op 7 minuten lopen en naar Station Shanghai is het 10 minuten lopen.

     Ascott Huai Hai Road Shanghai € 142
     Ascott Huai Hai Road Shanghai

     Ascott Huai Hai Road Shanghai

     No 282,Huai Hai Road Central, Huangpu District, Shanghai, Shanghai
       
      4,1
      / 5, op basis van 341 beoordelingen
      4.5 van 5.0

      Dit luxe aparthotel ligt in Downtown Shanghai, binnen 10 minuten lopen van Winkeldistrict Huai Hai Road, Volksplein en Shanghai Museum. Ook Winkeldistrict Nanjing Road en Winkelcentrum Xintiandi Style liggen binnen 2 km afstand. Station South Huangpi Road ligt op 5 minuten lopen en naar Station Dashijie is het 10 minuten lopen.

      Pullman Shanghai Jing An € 84
      Pullman Shanghai Jing An

      Pullman Shanghai Jing An

      330 Meiyuan Road, Jingan District, Shanghai, Shanghai
        
       4,3
       / 5, op basis van 1.333 beoordelingen
       4.5 van 5.0

       Dit luxe hotel ligt in Jing'an, op 1,5 km van Jade Boeddhatempel en binnen 5 km afstand van Winkeldistrict Nanjing Road en Volksplein. Ook Tempel van Jing'an en The Bund liggen binnen 5 km afstand. Station Hanzhong Road ligt op 9 minuten lopen en naar Station Shanghai is het 7 minuten lopen.

       The Portman Ritz-Carlton, Shanghai € 167
       The Portman Ritz-Carlton, Shanghai

       The Portman Ritz-Carlton, Shanghai

       Shanghai Centre, 1376 Nanjing Xi Lu, Shanghai, Shanghai
         
        4,4
        / 5, op basis van 333 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit luxe hotel ligt in Jing'an, binnen 10 minuten lopen van West Nanjing Road en Tempel van Jing'an. Ook Shanghai Museum en Voormalige Franse Concessie van Shanghai liggen binnen 3 km afstand. Station Jing'an Temple ligt op 8 minuten lopen en naar Station West Nanjing Road is het 14 minuten lopen.

        JW Marriott Hotel Shanghai Tomorrow Square € 154
        JW Marriott Hotel Shanghai Tomorrow Square

        JW Marriott Hotel Shanghai Tomorrow Square

        399 Nanjing West Road, Shanghai, Shanghai
          
         4,6
         / 5, op basis van 371 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Downtown Shanghai, binnen 10 minuten lopen Huanghe Road, Shanghai Grand Theatre en Renmin-park. Ook Natuurhistorisch museum van Shanghai en Shanghai Museum liggen binnen 15 minuten lopen. Station People's Square ligt op 9 minuten lopen en naar Station Xinzha Road is het 15 minuten lopen.