China

Reisgids
Beihai Park bevat een vijver, historische architectuur en een tempel of gebedshuis
Laat je verleiden door het gouden en rode hart van Azië, een land van ruige berglandschappen, hypermoderne steden en adembenemende monumenten uit antieke culturen.

China's enorme en gevarieerde landschap varieert van het vruchtbare bekken van de Gele Rivier tot de spectaculaire toppen van de Himalaya. De bescheiden charme van plattelandsdorpen staat in schril contrast met het hectische leven in Beijing. Verken de drukke stadscentra van Shanghai, Hongkong en Xi’an. Ontdek China’s antieke platteland in de provincie Henan en ervaar de ontzagwekkend mooie natuur rondom de Yangtse-rivier en in het wondermooie Yunnan.

Beleef de vitaliteit en diversiteit van de Chinese metropolen. Shanghai Beijing, de hoofdstad van China, is een stad met een fascinerende geschiedenis en beschikt over interessante architectuur, musea, paleizen, tempels en parken. Ontdek het historisch belangrijke Tiananmenplein, de Verboden Stad uit de Ming- en Qing-dynastieën en de iconische Tempel van de Hemel.

Breng een bezoek aan de oude stad Xi'an om het begin van de historische Zijderoute en een leger van terracottastrijders te vinden. Verken het centrum van elke stad en ontdek een ruime keuze aan restaurants, clubs en karaokebars.

Zie de spectaculaire Chinese Muur wanneer je in een van de vele provincies bent die de muur doorkruist. Ga in het zuidwesten van China naar Tibet en zijn adembenemend mooie landschap en beleef er de oude cultuur. Bewonder het indrukwekkende Himalayagebergte en het mooie landschap van de bosrijke provincies Guizhou en Sichuan. Ga naar het zuidoosten en bereik de kust van de Zuid-Chinese Zee. Breng een bezoek aan Hainan, een paradijselijk eiland met een tropisch klimaat en fantastische stranden.

Het meeste van China's fascinerende cultureel erfgoed is gelinkt aan de drie grote religies van China: het Confucianisme, Taoïsme en het Boeddhisme. Zie wonderbaarlijke heilige bergen, tempels en bedevaartsoorden. Ontdek China's wondermooie traditionele kunstvormen, zoals kaligrafie en tai-chi. Proef van de geurende Chinese theesoorten en doe je tegoed aan dim sum, Pekingeend, Szechuan stoverijen en zoete gebakjes.

China heeft verschillende internationale luchthavens en de steden zijn goed met elkaar verbonden via supersnelle intercity-treinen. Verken dit enorme land met behulp van binnenlandse vluchten, de bus, trein, chartertour of auto. Het klimaat van China varieert enorm van provincie tot provincie, met lange winters in het noorden en tropisch weer in het zuiden. Breng een bezoek aan China in het voorjaar om het Chinese Nieuwjaar mee te maken en de veelkleurige tinten van het Lantaarnfeest te bewonderen.

Populaire steden in China

Forbidden City toont een fontein
Beijing
Staat bekend om Winkelen, Culturele activiteiten en Tempels
In de drukke hoofdstad van China vind je tempels, tuinen en andere waardevolle relikwieën uit oude dynastieën naast moderne architectuur en hedendaags amusement.

Redenen voor een bezoekje

 • Wangfujing Street
 • Sanlitun
 • CCTV Headquarters
Shanghai inclusief een tuin
Shanghai
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums
Shanghai ligt op je te wachten. Geniet hier van de musea, de tempels, het historische erfgoed en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Oriental Pearl Tower
 • Jin Mao-toren
 • Yuyuan-tuinen
Oriental Pearl Tower bevat skyline, nachtleven en een stad
Shanghai
Staat bekend om Winkelen, Business en Museums
Een van de grootste steden ter wereld is een mix van oude Chinese cultuur, koloniale architectuur en futuristische constructies.

Redenen voor een bezoekje

 • Oriental Pearl Tower
 • Jin Mao-toren
 • Yuyuan-tuinen
Guangzhou inclusief een plein, moderne architectuur en een stad
Guangzhou
Staat bekend om Winkelen, Festivals en Business
Geniet van moderne architectuur en enorme winkelcentra tussen oude tempels en groene parken in een eeuwenoude stad: Guangzhou.

Redenen voor een bezoekje

 • Canton Fair Complex
 • Beijing voetgangerszone
 • Canton Tower
Shenzhen
Shenzhen
Staat bekend om Winkelen, Business en Spa's
Als je vanuit Hong Kong met de veerboot in Shenzhen aankomt, lijkt het net alsof je in een compleet nieuwe wereld terecht bent gekomen door de parken en stranden, drukke 'eetstraten', uitgaansgelegenheden en attractieparken.
Chongqing
Chongqing
Staat bekend om Rivieren, Warmwaterbronnen en Bergen
Zet het gezellige Chongqing op je lijstje! Ontdek de bezienswaardigheden, de rivier, de tempels en meer.

China

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: