Topactiviteiten in Beijing

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Forbidden City toont een fontein

De leukste activiteiten in het exotische Beijing

Beijing, ook wel bekend als Peking, is al sinds 1264 de hoofdstad van China. Gedurende deze kleine achthonderd jaar zijn er een boel indrukwekkende bouwwerken verrezen in en rondom de stad. De Chinese Muur even buiten het centrum is hiervan wellicht het bekendste voorbeeld, maar ook de immense paleizen van de Verboden Stad en de Hemeltempel zijn populaire bezienswaardigheden in Beijing. Op culinair gebied heeft Beijing de reiziger eveneens een hoop te bieden. Probeer bijvoorbeeld de wereldberoemde Pekingeend, of waag je aan een portie gefrituurde schorpioenen.

Geniet van de lekkerste Chinese gerechten

Eén van de leukste dingen om te doen in Beijing is uit eten gaan. Als hoofdstad van China trekt Beijing migranten uit het hele land, die allemaal de lekkerste gerechten uit hun regio hebben meegebracht. Zo kun je onder meer in de Wangfujing-straat en de Guijie-straat proeven van het beste wat de Chinese keuken te bieden heeft. Zet bijvoorbeeld je tanden in een portie 'chuan'r' (een licht pittige saté), of probeer 'baozi' (een soort brood gevuld met vlees). Uiteraard zijn bekendere gerechten zoals loempia's ook volop verkrijgbaar. Wanneer je ervan verzekerd wilt zijn dat je de lekkerste en meest authentieke gerechten proeft tijdens je reis, kun je meegaan met een gastronomische wandeling in een kleine groep.

Ontdek de historische attracties van Beijing

De nabijgelegen Chinese Muur is voor veel reizigers een reden om een vlucht naar Beijing te boeken. De dichtstbijzijnde sectie van dit ontzagwekkende bouwwerk ligt bij Badaling, op zo'n anderhalf uur rijden van je hotel in Beijing. De muur is op deze plek prachtig gerestaureerd en daardoor het meest toegankelijk voor bezoekers. Wanneer je liever een blik werpt op een ander, oorspronkelijk gedeelte van de Chinese Muur, is het nabijgelegen Jiankou misschien interessanter. Je kunt ook een excursie in Beijing maken naar de nabijgelegen Ming-tombes, waar de keizers van de Ming-dynastie hun laatste rustplaats hebben. Wil je een bezoek aan de Chinese Muur en de Ming-tombes combineren, dan kun je een speciale georganiseerde activiteit in Beijing boeken, de klassieker: de Heilige Weg, de Ming-tombes en de Chinese Muur bij Badaling.

Maak kennis met de eeuwenoude Chinese gevechtskunst kungfu

Wie aan China denkt, denkt bijvoorbeeld al snel aan kungfu. Om een meester te worden in deze mysterieuze vechtsport moet je jarenlang hard trainen. Het hebben van geduld en doorzettingsvermogen zijn dan ook essentieel om een hoge graad te behalen in kungfu. Wie meer te weten wil komen over kungfu kan een bezoek brengen aan één van de talloze kungfu-studios en theaters in Beijing. Hier hoor je niet alleen meer over de geschiedenis van deze vechtkunst, maar kun je de volleerde sporters ook in actie zien tijdens spectaculaire shows. Veel mensen kijken vol verbazing naar de bliksemsnelle trappen, stoten en sprongen die de kungfu-sporters tijdens het optreden maken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Lees reisgidsen en handige tips voor Beijing


Populaire plekken om te bezoeken in Beijing

Buurten van Beijing

Steden in de buurt van Beijing