Beijing

Reisgids
Forbidden City toont een fontein

In de drukke hoofdstad van China vind je tempels, tuinen en andere waardevolle relikwieën uit oude dynastieën naast moderne architectuur en hedendaags amusement.

Dompel je onder in alles wat de historische, politieke en culturele hoofdstad van China biedt. Met meer dan 20 miljoen mensen is Peking na Sjanghai de dichtstbevolkte stad in China.

Peking is gesitueerd in het noordoosten van China en vormt cultureel en geografisch gezien een wereld van verschil met hoofdsteden in het westen, maar is met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken. Huur een fiets of maak gebruik van het uitstekende openbare vervoer om de stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden worden in het Engels aangegeven. Autorijden in Peking is nogal lastig, met name als je geen Mandarijn spreekt.

Voor een van de beste uitzichten in Peking beklim je de heuvel in Jingshanpark waar je over de Verboden Stad kunt uitkijken. Daal vervolgens af naar Tiananmenplein om de Voorste poort (Qianmen-poort) te aanschouwen voordat je een bezoek brengt aan het enorme paleiscomplex dat erachter ligt.

Terug op het plein kun je een van de grootste museums in de wereld bezoeken: het National Museum of China, tegenover Chairman Mao Memorial Hall (Mausoleum van Mao Zedong). Bezoek de keizerlijke tuinen in het Beihaipark waar je met de lokale bevolking mee kunt doen met dansen, spellen en gymnastiekoefeningen.

Bezoek buiten het drukke stadscentrum het Zomerpaleis en de Marco Polo-brug om meer van de pracht en praal te zien waarmee de machtige keizers van China zich omringden. Ga voor een rustige en vredige sfeer naar de boeddhistische Lama Temple (Yonghe-tempel).

In Peking vind je niet alleen keizerlijke historie, religie en communisme: hedendaagse architectuur, goede restaurants en hippe winkelcentra vertegenwoordigen het nieuwe China. De Olympische Zomerspelen van 2008 vormden het begin van een nieuwe ontwikkeling in Peking. Bekijk de stadions in het Olympische park of struin door de galerieën in gerenoveerde pakhuizen, zoals 798 Space. Neem voor souvenirs de metro naar Wangfujing, een populair winkelgebied.

Je mag Peking niet verlaten zonder pekingeend geprobeerd te hebben. Dit is namelijk het traditionele gerecht van de stad, dat wordt geserveerd met heerlijke Chinese noedel- en rijstgerechten. 's Avonds kun je je uitleven in de vele karaokebars of nachtclubs.

Peking is een onvergetelijke ervaring. Proef van traditioneel en communistisch China en maak tegelijkertijd kennis met de futuristische ontwerpen van het ondernemende Oosten.

In de drukke hoofdstad van China vind je tempels, tuinen en andere waardevolle relikwieën uit oude dynastieën naast moderne architectuur en hedendaags amusement.

Dompel je onder in alles wat de historische, politieke en culturele hoofdstad van China biedt. Met meer dan 20 miljoen mensen is Peking na Sjanghai de dichtstbevolkte stad in China.Peking is gesitueerd in het noordoosten van China en vormt cultureel en geografisch gezien een wereld van verschil met hoofdsteden in het westen, maar is met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken. Huur een fiets of maak gebruik van het uitstekende openbare vervoer om de stad te verkennen. De meeste bezienswaardigheden worden in het Engels aangegeven. Autorijden in Peking is nogal lastig, met name als je geen Mandarijn spreekt.Voor een van de beste uitzichten in Peking beklim je de heuvel in Jingshanpark waar je over de Verboden Stad kunt uitkijken. Daal vervolgens af naar Tiananmenplein om de Voorste poort (Qianmen-poort) te aanschouwen voordat je een bezoek brengt aan het enorme paleiscomplex dat erachter ligt. Terug op het plein kun je een van de grootste museums in de wereld bezoeken: het National Museum of China, tegenover Chairman Mao Memorial Hall (Mausoleum van Mao Zedong). Bezoek de keizerlijke tuinen in het Beihaipark waar je met de lokale bevolking mee kunt doen met dansen, spellen en gymnastiekoefeningen. Bezoek buiten het drukke stadscentrum het Zomerpaleis en de Marco Polo-brug om meer van de pracht en praal te zien waarmee de machtige keizers van China zich omringden. Ga voor een rustige en vredige sfeer naar de boeddhistische Lama Temple (Yonghe-tempel). In Peking vind je niet alleen keizerlijke historie, religie en communisme: hedendaagse architectuur, goede restaurants en hippe winkelcentra vertegenwoordigen het nieuwe China. De Olympische Zomerspelen van 2008 vormden het begin van een nieuwe ontwikkeling in Peking. Bekijk de stadions in het Olympische park of struin door de galerieën in gerenoveerde pakhuizen, zoals 798 Space. Neem voor souvenirs de metro naar Wangfujing, een populair winkelgebied. Je mag Peking niet verlaten zonder pekingeend geprobeerd te hebben. Dit is namelijk het traditionele gerecht van de stad, dat wordt geserveerd met heerlijke Chinese noedel- en rijstgerechten. 's Avonds kun je je uitleven in de vele karaokebars of nachtclubs.Peking is een onvergetelijke ervaring. Proef van traditioneel en communistisch China en maak tegelijkertijd kennis met de futuristische ontwerpen van het ondernemende Oosten.

Hilton Beijing Wangfujing
Hilton Beijing Wangfujing
5 out of 5
8 Wangfujing East Street, Dongcheng, Beijing, Beijing, 100006
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 137 per nacht van 28 jun. tot 29 jun.
Verblijf in Beijing bij dit met 5 sterren beoordeelde hotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, een volledig uitgeruste spa en een dakterras. ...
4,5/5 Wonderful! (751 beoordelingen)
Fijn hotel
"Goed hotel"

Beoordeeld op 17 sep. 2018

Hilton Beijing Wangfujing
The Westin Beijing Chaoyang
The Westin Beijing Chaoyang
5 out of 5
7 North Dongsanhuan Road, Chaoyang District, Beijing, Beijing, 100027
De prijs is € 141 per nacht van 1 jul. tot 2 jul.
Verblijf in Beijing bij dit met 5 sterren beoordeelde hotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, 6 restaurants en een volledig uitgeruste ...
4,4/5 Excellent! (199 beoordelingen)
好酒店
"专业,细致"

Beoordeeld op 4 jan. 2022

The Westin Beijing Chaoyang
Grand Hyatt Beijing
Grand Hyatt Beijing
5 out of 5
1 East Chang An Avenue, Beijing, Beijing, 100738
Volledig restitueerbaarReserveer nu, betaal tijdens je verblijf
De prijs is € 141 per nacht van 28 jun. tot 29 jun.
Verblijf in Beijing bij dit met 5 sterren beoordeelde hotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en roomservice. Gasten zijn in onze ...
4,5/5 Wonderful! (693 beoordelingen)
Goed hotel, zonder meer.
"Gewoon goed. Niet bijzonder."

Beoordeeld op 17 apr. 2016

Grand Hyatt Beijing
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments
The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments
4.5 out of 5
North Gate, No. 1 Xiagongfu Street, Dongcheng District, Beijing, 100004
De prijs is € 132 per nacht van 28 jun. tot 29 jun.
Verblijf in Beijing bij dit met 4,5 sterren beoordeelde aparthotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, gratis parkeerplaatsen en ontbijt. ...
4,6/5 Wonderful! (346 beoordelingen)
"It is a very nice apartment with all the conveniences you need. The furniture could be better maintained. Further all very good."

Beoordeeld op 5 dec. 2018

The Imperial Mansion, Beijing Marriott Executive Apartments
Ascott Riverside Garden Beijing
Ascott Riverside Garden Beijing
4 out of 5
No. 33, Zhou Zhuang Jiayuan Dongli, Chaoyang District, Beijing, Beijing, 100122
De prijs is € 135 per nacht van 4 jul. tot 5 jul.
Verblijf in Beijing bij dit met 4 sterren beoordeelde aparthotel voor families. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en een gratis kinderclub. Uit ...
4,2/5 Excellent! (49 beoordelingen)
"Nice, clean & room is pretty big. Plenty of food around the apartment. Breakfast choices are pretty the same everyday. Nearest train station is about 20 mins walk. Overall, the room is pretty comfortable."

Beoordeeld op 24 nov. 2019

Ascott Riverside Garden Beijing
Ascott Raffles City Beijing
Ascott Raffles City Beijing
4.5 out of 5
No.1-2 Dongzhimen South Street, Dongchen Beijing, Beijing, Beijing, 100007
De prijs is € 168 per nacht van 28 jun. tot 29 jun.
Verblijf in Beijing bij dit met 4,5 sterren beoordeelde aparthotel in luxe stijl. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en roomservice. Uit onze ...
4,4/5 Excellent! (55 beoordelingen)
"It is fine for the facilities and the service provided by the staff. The location is perfect!"

Beoordeeld op 4 jan. 2020

Ascott Raffles City Beijing
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken in Beijing

Topactiviteiten die je kunt doen in Beijing

Beijing reisgids: tips & info

Steden in de buurt van Beijing