Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Nieuwe Joodse Begraafplaats

Breng hulde aan de Joodse families die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog of loop langs de grafstenen van beroemde inwoners van Krakau in de enige joodse begraafplaats van de stad die nog steeds in gebruik is. 

Op de Nieuwe Joodse Begraafplaats staan meer dan 10.000 grafstenen. De begraafplaats werd opgericht in 1800 en heeft sindsdien gediend als laatste rustplaats voor vooraanstaande rabbi's, kunstenaars en politici. Wanneer je langs de grafstenen loopt, word je herinnerd aan de families die hun leven verloren tijdens de Holocaust.

De begraafplaats bestrijkt een gebied van 4,5 hectare. Krakau is de afgelopen twee eeuwen de woonplaats geweest van vele beroemde en voorname Joden, en deze zijn bijna allemaal hier begraven. Je vindt hier de grafsteen van Ozjasz Thon, een rabbi en parlementslid. De romantische schilder Maurycy Gottlieb heeft hier eveneens een grafsteen.

Nadat je door de hoofdpoort naar binnen bent gegaan, zie je een groot monument gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust. Verspreid over de begraafplaats zie je diverse grafstenen die zijn gewijd aan complete families die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedood.

Zwerf op je gemak over de smalle paden tussen de oude, afbrokkelende grafstenen. Je zult een groot aantal vrij moderne stijlen opmerken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielden Duitse soldaten een groot deel van de oorspronkelijke begraafplaats. De soldaten gebruikten veel van de grafstenen voor het verharden van wegen en verkochten waardevolle materialen. In 1957 is de begraafplaats gerestaureerd. In de muur rond de begraafplaats kun je stukjes van gebroken grafstenen zien die zijn teruggevonden en vervolgens in het cement zijn gezet.

Tijdens de zomermaanden worden de bomen op de begraafplaats bekleed door bladeren en klimplanten. In de winter geeft de sneeuw de begraafplaats een trieste aanblik.

De toegang tot de Nieuwe Joodse Begraafplaats is gratis. De begraafplaats is op zaterdag en op Joodse feestdagen gesloten. Bezoekers zijn verplicht een vorm van hoofdbedekking te dragen. Neem daarom een hoed mee of haal een papieren hoed op bij de ingang. De begraafplaats bevindt zich in de Joodse buurt Kazimierz, ten zuidoosten van het stadscentrum van Krakau. Deze plaats is te bereiken per trein.


Joodse Begraafplaats Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Joodse Begraafplaats

Alle 1.218 accommodaties in de buurt van Joodse Begraafplaats bekijken
Betmanowska Main Square Residence € 94
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

  Metropolitan Boutique Hotel € 61
  Metropolitan Boutique Hotel

  Metropolitan Boutique Hotel

  ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

   PURO Kraków Kazimierz € 60
   PURO Kraków Kazimierz

   PURO Kraków Kazimierz

   ul. Halicka 14a, Krakow
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Mariakerk liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

    Radisson Blu Hotel, Krakow € 72
    Radisson Blu Hotel, Krakow

    Radisson Blu Hotel, Krakow

    17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Rynek Główny. Ook Stadhuistoren en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

     Galaxy Hotel € 78
     Galaxy Hotel

     Galaxy Hotel

     ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

      Sheraton Grand Krakow € 70
      Sheraton Grand Krakow

      Sheraton Grand Krakow

      Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

       INX Design Hotel € 63
       INX Design Hotel

       INX Design Hotel

       Ul. Starowislna 91, Krakow
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Kazimierz, vlak bij Galicia Joods museum en Oude synagoge. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

        Privilege Suites € 60
        Privilege Suites

        Privilege Suites

        Kupa 6, Krakow
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Kazimierz, vlak bij Izaak-synagoge, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Galicia Joods museum en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 21 minuten lopen.