Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Nieuwe Joodse Begraafplaats

Breng hulde aan de Joodse families die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog of loop langs de grafstenen van beroemde inwoners van Krakau in de enige joodse begraafplaats van de stad die nog steeds in gebruik is. 

Op de Nieuwe Joodse Begraafplaats staan meer dan 10.000 grafstenen. De begraafplaats werd opgericht in 1800 en heeft sindsdien gediend als laatste rustplaats voor vooraanstaande rabbi's, kunstenaars en politici. Wanneer je langs de grafstenen loopt, word je herinnerd aan de families die hun leven verloren tijdens de Holocaust.

De begraafplaats bestrijkt een gebied van 4,5 hectare. Krakau is de afgelopen twee eeuwen de woonplaats geweest van vele beroemde en voorname Joden, en deze zijn bijna allemaal hier begraven. Je vindt hier de grafsteen van Ozjasz Thon, een rabbi en parlementslid. De romantische schilder Maurycy Gottlieb heeft hier eveneens een grafsteen.

Nadat je door de hoofdpoort naar binnen bent gegaan, zie je een groot monument gewijd aan de slachtoffers van de Holocaust. Verspreid over de begraafplaats zie je diverse grafstenen die zijn gewijd aan complete families die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedood.

Zwerf op je gemak over de smalle paden tussen de oude, afbrokkelende grafstenen. Je zult een groot aantal vrij moderne stijlen opmerken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vernielden Duitse soldaten een groot deel van de oorspronkelijke begraafplaats. De soldaten gebruikten veel van de grafstenen voor het verharden van wegen en verkochten waardevolle materialen. In 1957 is de begraafplaats gerestaureerd. In de muur rond de begraafplaats kun je stukjes van gebroken grafstenen zien die zijn teruggevonden en vervolgens in het cement zijn gezet.

Tijdens de zomermaanden worden de bomen op de begraafplaats bekleed door bladeren en klimplanten. In de winter geeft de sneeuw de begraafplaats een trieste aanblik.

De toegang tot de Nieuwe Joodse Begraafplaats is gratis. De begraafplaats is op zaterdag en op Joodse feestdagen gesloten. Bezoekers zijn verplicht een vorm van hoofdbedekking te dragen. Neem daarom een hoed mee of haal een papieren hoed op bij de ingang. De begraafplaats bevindt zich in de Joodse buurt Kazimierz, ten zuidoosten van het stadscentrum van Krakau. Deze plaats is te bereiken per trein.


Joodse Begraafplaats Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Joodse Begraafplaats

Alle 1.376 accommodaties in de buurt van Joodse Begraafplaats bekijken
Hotel Legend € 85
Hotel Legend

Hotel Legend

ul. Sw. Gertrudy 12, Krakow
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kasteel Wawel, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Smocza Jama liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

  Metropolitan Boutique Hotel € 59
  Metropolitan Boutique Hotel

  Metropolitan Boutique Hotel

  ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

   Galaxy Hotel € 93
   Galaxy Hotel

   Galaxy Hotel

   ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in het zakendistrict, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats. Ook Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

    Privilege Suites € 74
    Privilege Suites

    Privilege Suites

    Kupa 6, Krakow
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Kazimierz, vlak bij Izaak-synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Kasteel Wawel en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 21 minuten lopen.

     INX Design Hotel € 73
     INX Design Hotel

     INX Design Hotel

     Ul. Starowislna 91, Krakow
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

      PURO Kraków Kazimierz € 67
      PURO Kraków Kazimierz

      PURO Kraków Kazimierz

      ul. Halicka 14a, Krakow
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

       Betmanowska Main Square Residence € 99
       Betmanowska Main Square Residence

       Betmanowska Main Square Residence

       Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

        Aparthotel Rakowicka Residence € 59
        Aparthotel Rakowicka Residence

        Aparthotel Rakowicka Residence

        Rakowicka 6, Krakow
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Deze residentie ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Barbacane Krakau, Museum Czartoryski en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op maar 4 minuten lopen.