Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Park Jordana

Trek je renschoenen aan en jog over één van de fitnesspaden of geniet in Krakau's oudste openbare park op het water in een waterfiets.

Huur een fiets en verken het fietspadnetwerk in Park Jordana. Onderweg zie je waarschijnlijk bloemenperken in volle bloei, luidruchtige kinderen bezig met een voetbalspel, wandelende gezinnen en fitnessliefhebbers die hun oefeningen doen op de openbare fitnesstoestellen. Kijk toe hoe skateboarders spelen met de zwaartekracht op de skatebaan, of neem plaats op de oever van het meer en kijk naar de roeibootjes op het water.

Park Jordana is in 1889 opgericht door Henryk Jordan, dokter, filantroop en sociaal hervormer. Het park werd opgezet ter bevordering van zijn theorie dat lichaamsbeweging net zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen als onderwijs. Het was het eerste openbare park in Polen en het eerste in zijn soort in Europa. Hoewel het park na de Tweede Wereldoorlog grotendeels was vernield, is het nu teruggebracht in zijn oude glorie. Deze groene ruimte van 21 hectare ligt bezaaid met paden, sportvelden en activiteiten om omwonenden en bezoekers te verleiden tot activiteiten.

Blijf rustig even staan om naar een balspel te kijken of vraag of je mee mag doen. Plaatselijke teams en groepen vrienden spelen vaak voetbal, touch rugby of frisbee. Je kunt ook een van de nabijgelegen tennisbanen reserveren voor een partijtje tennis.

Test je fitheid op een van de trimbanen. Ga lekker joggen in de ochtend, of huur een fiets en verken de paden op twee wielen. Er zijn diverse toestellen met instructies voor een volledige bodyworkout. Als je iets minder intensiefs wilt, kun je een roeiboot of kajak huren en wat rondpeddelen op het water.

Bewonder de bloeiende bloemenperken, 100 jaar oude iepen en lindebomen en de uitstekend onderhouden gazons. Speur langs de paden naar de borstbeelden van de prominentste historische Polen. Daag je kinderen uit alle 36 beelden te vinden.

Park Jordana ligt niet ver ten westen van de historische binnenstad van Krakau. Je kunt ernaartoe lopen om al vast te beginnen met je lichaamsbeweging, of neem een bus of tram. Het park is elke dag geopend en de toegang is gratis.


Jordan Park Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Jordan Park

Alle 1.214 accommodaties in de buurt van Jordan Park bekijken
Betmanowska Main Square Residence € 94
Betmanowska Main Square Residence

Betmanowska Main Square Residence

Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

  Radisson Blu Hotel, Krakow € 72
  Radisson Blu Hotel, Krakow

  Radisson Blu Hotel, Krakow

  17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Krakow, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Rynek Główny. Ook Stadhuistoren en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

   Sheraton Grand Krakow € 88
   Sheraton Grand Krakow

   Sheraton Grand Krakow

   Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

    Metropolis Design Hotel € 59
    Metropolis Design Hotel

    Metropolis Design Hotel

    ul. Wygoda 8, Krakow, Lesser Poland
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Kasteel Wawel. Ook Rynek Główny en Stadhuistoren liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 26 minuten lopen.

     Metropolitan Boutique Hotel € 73
     Metropolitan Boutique Hotel

     Metropolitan Boutique Hotel

     ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

      Aparthotel Best Views Luxury € 37
      Aparthotel Best Views Luxury

      Aparthotel Best Views Luxury

      ul. Zwierzyniecka 29, Krakow
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Collegium Maius en Smocza Jama. Ook Kasteel Wawel en Rynek Główny liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

       PURO Kraków Kazimierz € 58
       PURO Kraków Kazimierz

       PURO Kraków Kazimierz

       ul. Halicka 14a, Krakow
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum, Oude synagoge en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Mariakerk liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

        Venetian House Market Square Aparthotel € 54
        Venetian House Market Square Aparthotel

        Venetian House Market Square Aparthotel

        Rynek Glowny 11, Krakow, Lesser Poland
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Oude Stad, vlak bij Sint Wojciechkerk, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Stadhuistoren en Rynek Główny liggen binnen 5 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 13 minuten lopen.