Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kaap de Goede Hoop

Geniet van het prachtige landschap en de rijkdom aan inheemse dieren in het wild op wat bijna het meest zuidelijke puntje van Afrika is.

Boven aan de 200 meter hoge klippen van Kaap de Goede Hoop kun je je goed voorstellen hoe angstig de vroege zeevaarders waren die op weg naar India langs deze kust voeren. Kijk omlaag naar de verpletterende golven en kolkende zeestromen. Dit is een ontzagwekkende plek waar wilde struisvogels, bavianen en Kaapse zebra's het ruige landschap van het gebied completeren.

De kaap is niet daadwerkelijk het meest zuidelijke puntje van Afrika; die titel gaat naar een schiereiland dat ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten ervan ligt. Toch is Kaap de Goede Hoop een grote toeristenattractie, en je zult geheid met het iconische houten bord op de foto willen.

De kaap ligt 50 kilometer ten zuiden van Kaapstad, en een bezoekje zal het grootste deel van de dag in beslag nemen. Vanaf de parkeerplaats moet je een klein, steil stukje lopen naar de oude vuurtoren, vanwaar je verreikend uitzicht over de zuidelijke Atlantische Oceaan hebt, met niets dan zee tussen jou en Antarctica. Als je liever niet wilt lopen, kun je met de Flying Dutchman-kabelbaan vliegensvlug naar de top.

Maak er een heel dagje van en geniet van een maaltijd in restaurant Two Oceans. Houd tijdens het eten de oceaan in de gaten om walvissen te spotten die langs dit punt migreren. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je vanaf hier bultruggen, zuidkapers en Brydevinvissen zien.

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn dankzij de honderden vogelsoorten en meer dan 1100 plantensoorten die op de 7750 hectare grote kaap leven. Als je van wandelen houdt, vervolg je dag dan door een van de vele wandelroutes te volgen. Ben je geïnteresseerd in maritieme geschiedenis, volg dan de Shipwreck Trail, waarlangs de locaties van 26 scheepswrakken staan aangegeven.

Kaap de Goede Hoop is elke dag van het jaar open en heeft in de zomer langere openingstijden. Voor toegang moet je een klein bedrag betalen.


Beste hotelaanbiedingen in Kaap de Goede Hoop

Alle 3.008 accommodaties in de buurt van Kaap de Goede Hoop bekijken
Whale View Manor Guesthouse € 125
Whale View Manor Guesthouse

Whale View Manor Guesthouse

402 Main Road, Murdoch Valley, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension in Kaapstad biedt rechtstreeks toegang tot het strand en ligt binnen 2 km afstand van Fishermans Beach en Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 2 km afstand.

  Aqua Terra Boutique Guesthouse
  Aqua Terra Boutique Guesthouse

  Aqua Terra Boutique Guesthouse

  15 Rocklands Fynbos Estate, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Deze bed & breakfast ligt vlak bij het strand, op 1,7 km van Fishermans Beach en op 2,7 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.

   Rocklands Bed and Breakfast € 89
   Rocklands Bed and Breakfast

   Rocklands Bed and Breakfast

   25 Rocklands Road, Kaapstad, Westkaap
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt bij de zee, op 1,4 km van Fishermans Beach en op 2,4 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.

    Crichton House
    Crichton House

    Crichton House

    4 Fynbos Ridge Estate, Rocklands Road, Kaapstad, Westkaap
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt vlak bij het strand, op 1,5 km van Fishermans Beach en op 2,5 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.

     Watercolours Studios
     Watercolours Studios

     Watercolours Studios

     19 Rocklands Road, Kaapstad, Westkaap
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit appartement ligt vlak bij het strand, op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.

      Aqua Terra
      Aqua Terra

      Aqua Terra

      Rocklands Rd, Kaapstad, Westkaap
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt vlak bij het strand, op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.

       Seagetaway
       Seagetaway

       Seagetaway

       57 Afrikander Rd, Murdoch Valley, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit sportieve appartement in Kaapstad ligt binnen 2 km afstand van Fishermans Beach en Simon's Town Country Club. Ook Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop liggen binnen 10 km afstand.

        Rocklands Nest
        Rocklands Nest

        Rocklands Nest

        3 Fern Rd, Murdock Valley, Kaapstad, Westkaap
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit aan het strand gelegen vakantiehuis in Kaapstad ligt op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Cape Floral Region Protected Areas liggen binnen 5 km afstand.