Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kaap de Goede Hoop

Geniet van het prachtige landschap en de rijkdom aan inheemse dieren in het wild op wat bijna het meest zuidelijke puntje van Afrika is.

Boven aan de 200 meter hoge klippen van Kaap de Goede Hoop kun je je goed voorstellen hoe angstig de vroege zeevaarders waren die op weg naar India langs deze kust voeren. Kijk omlaag naar de verpletterende golven en kolkende zeestromen. Dit is een ontzagwekkende plek waar wilde struisvogels, bavianen en Kaapse zebra's het ruige landschap van het gebied completeren.

De kaap is niet daadwerkelijk het meest zuidelijke puntje van Afrika; die titel gaat naar een schiereiland dat ongeveer 150 kilometer ten zuidoosten ervan ligt. Toch is Kaap de Goede Hoop een grote toeristenattractie, en je zult geheid met het iconische houten bord op de foto willen.

De kaap ligt 50 kilometer ten zuiden van Kaapstad, en een bezoekje zal het grootste deel van de dag in beslag nemen. Vanaf de parkeerplaats moet je een klein, steil stukje lopen naar de oude vuurtoren, vanwaar je verreikend uitzicht over de zuidelijke Atlantische Oceaan hebt, met niets dan zee tussen jou en Antarctica. Als je liever niet wilt lopen, kun je met de Flying Dutchman-kabelbaan vliegensvlug naar de top.

Maak er een heel dagje van en geniet van een maaltijd in restaurant Two Oceans. Houd tijdens het eten de oceaan in de gaten om walvissen te spotten die langs dit punt migreren. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je vanaf hier bultruggen, zuidkapers en Brydevinvissen zien.

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn dankzij de honderden vogelsoorten en meer dan 1100 plantensoorten die op de 7750 hectare grote kaap leven. Als je van wandelen houdt, vervolg je dag dan door een van de vele wandelroutes te volgen. Ben je geïnteresseerd in maritieme geschiedenis, volg dan de Shipwreck Trail, waarlangs de locaties van 26 scheepswrakken staan aangegeven.

Kaap de Goede Hoop is elke dag van het jaar open en heeft in de zomer langere openingstijden. Voor toegang moet je een klein bedrag betalen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kaap de Goede Hoop

Alle 2.519 accommodaties in de buurt van Kaap de Goede Hoop bekijken
Aqua Terra Boutique Guesthouse
Aqua Terra Boutique Guesthouse

Aqua Terra Boutique Guesthouse

15 Rocklands Fynbos Estate, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Deze bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,7 km van Fishermans Beach en op 2,7 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

  Crichton House
  Crichton House

  Crichton House

  4 Fynbos Ridge Estate, Rocklands Road, Kaapstad, Westkaap
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,5 km van Fishermans Beach en op 2,5 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

   Rocklands Bed and Breakfast € 104
   Rocklands Bed and Breakfast

   Rocklands Bed and Breakfast

   25 Rocklands Road, Simon's Town, Westkaap
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,4 km van Fishermans Beach en op 2,4 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

    Watercolours Studios € 123
    Watercolours Studios

    Watercolours Studios

    19 Rocklands Road, Kaapstad, Westkaap
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

     Aqua Terra € 157
     Aqua Terra

     Aqua Terra

     Rocklands Rd, Kaapstad, Westkaap
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

      Watercolours House € 111
      Watercolours House

      Watercolours House

      466 Main Road, Murdoch Valley, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Deze bed & breakfast ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 2 km afstand van Fishermans Beach en Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.

       Seagetaway
       Seagetaway

       Seagetaway

       57 Afrikander Rd, Murdoch Valley, Simon's Town, Kaapstad, Westkaap
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit sportieve appartement ligt in Kaapse Schiereiland, binnen 2 km afstand van Fishermans Beach en Simon's Town Country Club. Ook Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop liggen binnen 25 km afstand.

        Rocklands Nest
        Rocklands Nest

        Rocklands Nest

        3 Fern Rd, Murdock Valley, Kaapstad, Westkaap
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit aan het strand gelegen vakantiehuis ligt in Kaapse Schiereiland, op 1,3 km van Fishermans Beach en op 2,3 km van Boulders Beach. Ook Simon's Town Country Club en Warrior Toy Museum liggen binnen 5 km afstand.