Zuid-AfrikaAfrika en de Indische Oceaan

Image for Table Mountain toont bergen, mist of nevel en een stad

Het zuidelijkste land van Afrika is een land met goudgele stranden, bruisende steden, indrukwekkende bergen en natuurgebieden vol wilde dieren.

Zuid-Afrika is met zijn betoverende mix van gevarieerde steden, adembenemende landschappen en majestueuze dieren een aantrekkelijke vakantiebestemming voor avonturiers, backpackers, mensen op huwelijksreis en gezinnen. Verken badplaatsen en dorpen van traditionele stammen, maak een wandeltocht op de bergpieken, bewonder de grote vijf van Afrika en laat je rondleiden op uitmuntende wijngaarden.

Zuid-Afrika wordt ook wel de Regenboognatie genoemd en kenmerkt zich door invloeden van traditionele stammen en Europese en Indiase kolonisten. Het land heeft maar liefst 11 officiële talen en tientallen dialecten. In de toeristische gebieden kun je onder meer met Engels terecht.

Start in West-Kaap, dat beroemd is vanwege de wijnbouw. Bezoek Kaapstad, de stad van de Tafelberg, districten met Hollandse invloeden en chique buitenwijken aan het strand, zoals Camps Bay en Hout Bay. Neem vanuit het levendige district Victoria & Alfred Waterfront de ferry naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Nadat je Kaapstad hebt leren kennen, kun je langs de westkust van het Kaapse Schiereiland naar Kaap de Goede Hoop reizen, een gebied dat er spectaculair uitziet. Reis langs de oostkust om de grappige capriolen van pinguïns te zien op Boulders Beach, te duiken tussen de haaien in Simonstad en te surfen op de hoge golven van Muizenberg.

In Stellenbosch kom je meer te weten over de wereldberoemde wijnmakerstradities van Zuid-Afrika. Het culinaire hart van het land vind je in Franschhoek. Je kunt ook walvissen gaan spotten in Hermanus of een wandeltocht gaan maken in de bergen bij Montagu.

Volg de Tuinroute met een huurauto, een betoverende kustweg tussen Mosselbaai en de Stormsrivier. Deze route kun je ook volgen met de bus of een luxe trein. Stop in enkele van de badplaatsen, zoals Knysna of Plettenbergbaai.

De Oost-Kaap heeft een paar van de beste surflocaties van Zuid-Afrika te bieden. Met name bij Jeffreysbaai en Port Alfred zijn de golven uitstekend. Kom meer te weten over de gebruiken van de Xhosa in Coffee Bay of wandel door het kale landschap van de Valley of Desolation.

Meer naar het noorden ligt Johannesburg, een uitgestrekte stad met historische architectuur en een voor toeristen geschikte sloppenwijk waar Nelson Mandela ooit heeft gewoond. Maak in Durban kennis met de Indiase invloeden op het land. Deze stad fungeert als uitvalsbasis voor de Drakensbergen. Bezoek Lesotho en Swaziland, twee schilderachtige koninkrijken die worden omsloten door Zuid-Afrika.

Neem deel aan georganiseerde wandeltochten, jeepsafari's en tours op eigen houtje in onvergetelijke wildparken en natuurreservaten. Bekijk bedreigde neushoorns in het Hluhluwe-Imfolozipark en begeef je tussen de olifanten in Addo Elephant National Park. Nationaal Park Tsitsikamma is een heerlijke plek om vogels en dolfijnen te spotten. In Nationaal Park Kruger zie je de grote vijf in hun natuurlijke leefomgeving.

Zuid-Afrika is een zonovergoten bestemming met het hele jaar door een ongelofelijke diversiteit.

Populaire steden in Zuid-Afrika

Victoria and Alfred Waterfront toont een meer of poel
Kaapstad

Staat bekend om Bergen, Zee en Tours

…"

Johannesburg en omgeving toont een wolkenkrabber, cbd en moderne architectuur
Johannesburg en omgeving

Staat bekend om Winkelen, Safari's en Cafés

…"

Port Elizabeth toont vogels en een vijver
Port Elizabeth

Staat bekend om Tours, Safari's en Golf

…"

Knysna bevat landschappen, algemene kustgezichten en vredige uitzichten
Knysna

Staat bekend om Golf, Landschap en Bossen

…"

Durban toont een stad, algemene kustgezichten en nachtleven
Durban

Staat bekend om Stranden, Zee en Rustgevend

…"

Kruger National Park toont gevaarlijke dieren, landdieren en dierentuindieren
Kruger National Park

Staat bekend om Wilde dieren, Safari's en Natuur

…"

Populaire bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Kruger National Park
Image for Kruger National Park

Kruger National Park

In hét nationale park van Zuid-Afrika beleef je uitgestrekte ongetemde savanne, wilde rivieren, oude culturen en de befaamde wilde dieren van Afrika.

Kaap de Goede Hoop
Image for Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Geniet van het prachtige landschap en de rijkdom aan inheemse dieren in het wild op wat bijna het meest zuidelijke puntje van Afrika is.

Table Mountain
Image for Table Mountain

Table Mountain

Een van 's werelds oudste bergen creëert een iconische achtergrond voor de skyline van Kaapstad. Klim naar de top voor adembenemend uitzicht over de omliggende kust.

Boulders Beach
Image for Boulders Beach

Boulders Beach

Bekijk een Afrikaanse pinguïnkolonie van dichtbij, tussen de spectaculaire rotsformaties op dit strand dat ook uitstekende zwemcondities biedt.

Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch
Image for Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch

Nationale Botanische tuinen Kirstenbosch

Ontdek de diversiteit van Zuid-Afrika’s uitzonderlijke flora met een wandeling door de voornaamste botanische tuinen van het land.

Blyde River Canyon
Image for Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

Rijd of wandel door een van de grootste ravijnen ter wereld. Kijk naar adembenemende geologische vormen en onderneem opwindende buitenactiviteiten in de Blyde River Canyon.