In Zuid-Afrika zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht, waaronder zelfquarantaine, als gevolg van Covid-19.

Zuid-AfrikaAfrika en de Indische Oceaan

Het zuidelijkste land van Afrika is een land met goudgele stranden, bruisende steden, indrukwekkende bergen en natuurgebieden vol wilde dieren.

Zuid-Afrika is met zijn betoverende mix van gevarieerde steden, adembenemende landschappen en majestueuze dieren een aantrekkelijke vakantiebestemming voor avonturiers, backpackers, mensen op huwelijksreis en gezinnen. Verken badplaatsen en dorpen van traditionele stammen, maak een wandeltocht op de bergpieken, bewonder de grote vijf van Afrika en laat je rondleiden op uitmuntende wijngaarden.

Zuid-Afrika wordt ook wel de Regenboognatie genoemd en kenmerkt zich door invloeden van traditionele stammen en Europese en Indiase kolonisten. Het land heeft maar liefst 11 officiële talen en tientallen dialecten. In de toeristische gebieden kun je onder meer met Engels terecht.

Start in West-Kaap, dat beroemd is vanwege de wijnbouw. Bezoek Kaapstad, de stad van de Tafelberg, districten met Hollandse invloeden en chique buitenwijken aan het strand, zoals Camps Bay en Hout Bay. Neem vanuit het levendige district Victoria & Alfred Waterfront de ferry naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Nadat je Kaapstad hebt leren kennen, kun je langs de westkust van het Kaapse Schiereiland naar Kaap de Goede Hoop reizen, een gebied dat er spectaculair uitziet. Reis langs de oostkust om de grappige capriolen van pinguïns te zien op Boulders Beach, te duiken tussen de haaien in Simonstad en te surfen op de hoge golven van Muizenberg.

In Stellenbosch kom je meer te weten over de wereldberoemde wijnmakerstradities van Zuid-Afrika. Het culinaire hart van het land vind je in Franschhoek. Je kunt ook walvissen gaan spotten in Hermanus of een wandeltocht gaan maken in de bergen bij Montagu.

Volg de Tuinroute met een huurauto, een betoverende kustweg tussen Mosselbaai en de Stormsrivier. Deze route kun je ook volgen met de bus of een luxe trein. Stop in enkele van de badplaatsen, zoals Knysna of Plettenbergbaai.

De Oost-Kaap heeft een paar van de beste surflocaties van Zuid-Afrika te bieden. Met name bij Jeffreysbaai en Port Alfred zijn de golven uitstekend. Kom meer te weten over de gebruiken van de Xhosa in Coffee Bay of wandel door het kale landschap van de Valley of Desolation.

Meer naar het noorden ligt Johannesburg, een uitgestrekte stad met historische architectuur en een voor toeristen geschikte sloppenwijk waar Nelson Mandela ooit heeft gewoond. Maak in Durban kennis met de Indiase invloeden op het land. Deze stad fungeert als uitvalsbasis voor de Drakensbergen. Bezoek Lesotho en Swaziland, twee schilderachtige koninkrijken die worden omsloten door Zuid-Afrika.

Neem deel aan georganiseerde wandeltochten, jeepsafari's en tours op eigen houtje in onvergetelijke wildparken en natuurreservaten. Bekijk bedreigde neushoorns in het Hluhluwe-Imfolozipark en begeef je tussen de olifanten in Addo Elephant National Park. Nationaal Park Tsitsikamma is een heerlijke plek om vogels en dolfijnen te spotten. In Nationaal Park Kruger zie je de grote vijf in hun natuurlijke leefomgeving.

Zuid-Afrika is een zonovergoten bestemming met het hele jaar door een ongelofelijke diversiteit.

Populaire steden in Zuid-Afrika

Johannesburg en omgeving toont een wolkenkrabber, cbd en moderne architectuur
Johannesburg en omgeving
Staat bekend om Winkelen, Safari en Café

…"

Redenen voor een bezoekje

 • SAB World of Beer
 • Stadhuis van Johannesburg
 • Kunstgalerie Johannesburg
Victoria and Alfred Waterfront toont een meer of poel
Kaapstad
Staat bekend om Berg, Zee en Tour

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Long Street
 • Kasteel de Goede Hoop
 • Strand van Hout Bay
Durban toont een stad, algemene kustgezichten en nachtleven
Durban
Staat bekend om Beach View, Zee en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Golden Mile
 • Durban Beach
 • uShaka Marine World
Port Elizabeth toont vogels en een vijver
Port Elizabeth
Staat bekend om Tour, Safari en Golf

…"

Redenen voor een bezoekje

 • King's Beach
 • Hobie Beach
 • Kragga Kamma Game Park
Kruger National Park toont gevaarlijke dieren, landdieren en dierentuindieren
Kruger National Park
Staat bekend om Wild dier, Safari en Natuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Sabi Sands Game Reserve
 • Ingang Paul Kruger Gate
 • Klaserie Nature Reserve
Bloemfontein
Bloemfontein
Staat bekend om Dierentuin, Tuin en Universiteit

…"

Populaire plekken om te bezoeken in Zuid-Afrika

0

Zuid-Afrika

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: