Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Tafelberg

Een van 's werelds oudste bergen creëert een iconische achtergrond voor de skyline van Kaapstad. Klim naar de top voor adembenemend uitzicht over de omliggende kust.

Adem de frisse berglucht met volle teugen in wanneer je de top van de Tafelberg bereikt, op meer dan 1 kilometer boven zeeniveau. Kijk uit over de Tafelbaai, met Kaapstad en zijn bochtige kustlijn die zich tot in de verte uitstrekt. Het uitzicht is een van de meest spectaculaire in heel Afrika. Houd er echter wel rekening mee dat het aan de top een stuk kouder kan zijn.

De meeste mensen nemen de Table Mountain Aerial Cableway naar de top. Deze vertrekt elke 10 tot 15 minuten vanaf Tafelberg Road. Kijk hoe het landschap steeds spectaculairder wordt tijdens het vijf minuten durende ritje omhoog. Dankzij de draaiende vloer van de cabine heeft iedereen panoramisch uitzicht.

Voor degenen die van een uitdaging houden, zijn er een aantal wandelroutes naar de top. De Platteklip Gorge- en de Kasteelspoort-route zijn twee van de populairste. Beide wandelingen duren ongeveer vier tot vijf uur. En als je heel erg sportief bent, kun je een van de Hoerikwaggo-routes door het nationale park volgen, die variëren van twee tot zes dagen.

Zodra je de top hebt bereikt, leiden goed aangegeven routes van ongeveer 2 kilometer lang je naar de meest spectaculaire uitkijkpunten op het 3 kilometer grote plateau. Tweemaal per dag wordt er vanaf het bovenste kabelbaanstation een gratis rondleiding gehouden.

Geniet van het uitzicht terwijl je in een van de cafés aan de top een hapje eet. Of koop snacks in het benedenste kabelbaanstation en neem ze mee naar de top voor een picknick.

Het benedenste kabelbaanstation aan Tafelberg Road is ongeveer 15 minuten rijden vanaf het centrum van Kaapstad, en langs Tafelberg Road kun je gratis parkeren. Er rijden ook openbare bussen tussen het stadscentrum en Kloof Nek, vanwaar het heuvelopwaarts ongeveer 1,5 kilometer lopen is naar het benedenste kabelbaanstation.

Bij slechte weersomstandigheden is de kabelbaan gesloten. Als je niet zeker weet of de kabelbaan gaat, kun je dit vóór vertrek op de website controleren. Afgezien van slechte weersomstandigheden is de kabelbaan elke dag van het jaar open en heeft deze in de zomer langere openingstijden. Via sommige van de wandelroutes kun je de top bereiken zonder te hoeven betalen.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Table Mountain

Alle 3.415 accommodaties in de buurt van Table Mountain bekijken
Camissa House
Camissa House

Camissa House

28 Bridle Road, Oranjezicht, Kaapstad, Westkaap
   
  3.5 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in Cape Town City Centre, binnen 3 km afstand van Nationaal Park Tafelberg, Kloof Street en Long Street. Ook Victoria and Alfred Waterfront en Kasteel de Goede Hoop liggen binnen 5 km afstand.

  Atlanticview Cape Town Boutique Hotel € 256
  Atlanticview Cape Town Boutique Hotel

  Atlanticview Cape Town Boutique Hotel

  31 Francolin Rd, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Camps Bay, op 0,1 km van Nationaal Park Tafelberg en binnen 5 km afstand van Camps Bay Beach en Kloof Street. Ook Clifton Bay Beach en Table Mountain Aerial Cableway liggen binnen 5 km afstand.

   The Bay Hotel
   The Bay Hotel

   The Bay Hotel

   69 Victoria Road, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Camps Bay ligt aan het strand, binnen 2 km afstand van Clifton Bay Beach en Camps Bay Beach. Kloof Street ligt op 4,4 km.

    Mannabay Fine Boutique Hotel € 426
    Mannabay Fine Boutique Hotel

    Mannabay Fine Boutique Hotel

    8 Bridle Road, Kaapstad, Westkaap
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Cape Town City Centre, binnen 2 km afstand van Nationaal Park Tafelberg en Kloof Street. Ook Table Mountain en Victoria and Alfred Waterfront liggen binnen 5 km afstand.

     The Cape Bali
     The Cape Bali

     The Cape Bali

     22 Hely Hutchinson Avenue, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Deze luxe villa ligt in Camps Bay, op 0,1 km van Nationaal Park Tafelberg en binnen 5 km afstand van Table Mountain en Camps Bay Beach. Ook Kloof Street en Lions Head liggen binnen 5 km afstand.

      Guest House Michelitsch
      Guest House Michelitsch

      Guest House Michelitsch

      41 Hely Hutchinson Ave, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit pension ligt in Camps Bay, op 0,8 km van Nationaal Park Tafelberg en binnen 5 km afstand van Table Mountain en Camps Bay Beach. Ook Kloof Street en Lions Head liggen binnen 5 km afstand.

       50 On Hely Villa
       50 On Hely Villa

       50 On Hely Villa

       50 Hely Hutchinson Road, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Deze villa ligt in Camps Bay, binnen 5 km afstand van Camps Bay Beach, Kloof Street en Lions Head. Ook Nationaal Park Tafelberg en Clifton Bay Beach liggen binnen 5 km afstand.

        Magic Camps Bay
        Magic Camps Bay

        Magic Camps Bay

        46 Hely Hutchinson Avenue, Camps Bay, Kaapstad, Westkaap
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Camps Bay, binnen 5 km afstand van Camps Bay Beach, Kloof Street en Lions Head. Long Street ligt op 5 km.