Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

WestkaapZuid-Afrika

Spectaculaire berglandschappen, ruige kustlijnen, Europees erfgoed, golvende wijngaarden en wildsafari's maken dit tot een van de meestbezochte regio's van Zuid-Afrika.

De West-Kaap van Zuid-Afrika lokt haar bezoekers met dramatische bergen, natuurreservaten en een overvloed aan wild. Geniet van de uitgestrekte kustlijn van surfplaatsen en vissersdorpjes en van de rijke eet- en wijncultuur. De provincie grenst aan de Indische Oceaan en de Zuidelijke Atlantische Oceaan en strekt zich uit over de zuidwestpunt van Afrika.

Begin je reis in Kaapstad, de 'Moederstad', met de iconische Tafelberg en de Twaalf Apostelen. Bezoek wijken met zowel Britse als Nederlandse invloeden alsmede bars en restaurants aan de Victoria and Alfred Waterfront. Bekijk de mooie strandplaatsjes Kampsbaai en Houtbaai en rijd over de slingerende Chapman’s Peak Drive om steile klippen en hoog oprijzende bergen te zien. Ontspan je in de Kirstenbosch National Botanical Garden of loop de natuurroutes bij Kaap de Goede Hoop.

Bezoek schilderachtige dorpjes en bekijk het overvloedige zeeleven langs de kust van Valsbaai. Bij Boulders Beach kun je tussen de pinguïns zwemmen en bij Simonstad kun je kooiduiken met haaien. Bekijk de galerieën en antiekwinkels in Kalkbaai of bezoek vanuit St. James het Silvermine Nature Reserve. Leer surfen in Strand en Gordon’s Bay of stort je in de grote golven bij Muizenberg.

Trek landinwaarts naar het Kaapse Wynland, volgens sommigen het mooiste wijngebied van Zuid-Afrika. Bewonder de koloniale architectuur van Stellenbosch en maak een fietstocht langs wijngaarden in de buurt. Geniet van gerechten uit de Franse keuken in Franschhoek, het fijnproevershart van het land, en wandel naar het Mont Rochelle Nature Reserve voor panoramische uitzichten.

In de regio Overberg vind je zowel historie als wilde dieren. Spot zuidkapers in Hermanus, bekijk een stuk Europees erfgoed in Swellendam of laat je lichaam heerlijk verwennen in de warmwaterbronnen van Caledon. Bezoek Oudtshoorn, de zelfverkozen struisvogelhoofdstad van de wereld, of wandel naar de uitzichtspunten in de bergen bij Montagu.

Je verplaatst je eenvoudig via de toeristvriendelijke bussen en treinen. De kustwegen en bergpassen worden tot de mooiste landschapsroutes ter wereld gerekend.

Vergeet ook niet een tocht te maken over de beroemde Garden Route. Wandel tussen de olifanten bij Knysna, doe avonturensporten in Plettenbergbaai of ontdek afgelegen meren en stranden in het Wilderness National Park.

Populaire steden in Westkaap

Plettenbergbaai inclusief een zandstrand, surfen en algemene kustgezichten
Plettenbergbaai
Staat bekend om Zee, Dolfijnen en Bossen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Strand van Plettenberg Bay
  Strand van Plettenberg Bay
 • Robberg Nature Reserve
  Robberg Nature Reserve
 • Nationaal park Tuinroute
  Nationaal park Tuinroute
Wilderness National Park inclusief vredige uitzichten en een meer of poel
Wilderness
Staat bekend om Stranden, Wilde dieren en Kanoën

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Wilderness National Park
  Wilderness National Park
 • Victoria Bay Beach
  Victoria Bay Beach
 • Nationaal park Tuinroute
  Nationaal park Tuinroute
Redberry Farm en ook een gezin
George
Staat bekend om Golf, Zandstranden en Surfen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Redberry Farm
  Redberry Farm
 • Nationaal park Tuinroute
  Nationaal park Tuinroute
Oudtshoorn bevat vredige uitzichten, landschappen en bergen
Oudtshoorn
Staat bekend om Wilde dieren, Natuur en Tours

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Cape Floral Region Protected Areas
  Cape Floral Region Protected Areas
Hermanus toont een zonsondergang, varen en een baai of haven
Hermanus
Staat bekend om Walvissen spotten, Haaien en Dolfijnen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Hemel-en-Aarde Valley
  Hemel-en-Aarde Valley
Cederberg
Staat bekend om Tuinen, Bergen en Landschap

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Cape Floral Region Protected Areas
  Cape Floral Region Protected Areas