Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kasteel van Wawel

Zie het kroningszwaard van Poolse koningen, weelderige koninklijke appartementen, schilderijen uit de Renaissance en een ondergronds grottensysteem, allemaal bij het grootste kasteel van Krakau. 

Verken de voormalige slaapkamers en staatsiezalen in het Kasteel van Wawel. Bewonder de Vlaamse wandkleden en de schilderijen van Rubens. In de Schatkamer kun je collecties van harnassen en koninklijke sieraden bekijken, en je kunt het verleden van het kasteel leren kennen aan de hand van een tentoonstelling van archeologische vondsten op en rond het terrein. Breng een bezoek aan een grot waar volgens de legende ooit een draak woonde, of maak een ontspannen wandeling door de koninklijke tuinen.

Reeds in de 14e eeuw werd een kasteel gebouwd op de heuvel van Wawel, maar het bouwwerk dat je nu ziet is grotendeels het latere werk van Koning King Sigismund I. In de 16e eeuw bracht bij de beste beeldhouwers, bouwers en ambachtslieden uit Italië en de rest van Europa bij elkaar om een modieus paleis in de stijl van de renaissance te bouwen. Het kasteel, gelegen hoog boven de rivier de Wisła, is nog steeds een van de meest prominente bezienswaardigheden in Krakau.

Begin je verkenning van het kasteel in de Schatkamer. Hier zie je het zwaard dat werd gebruikt voor het inhuldigen van de Poolse koningen, en ook een grote collectie harnassen en koninklijke sieraden. Op de bovenste etage vind je nog meer koninklijke rijkdommen in de verblijven van de koning. Er zijn schilderijen van Rubens en andere schilders uit de Renaissance, originele meubelstukken en portretten van de voormalige bewoners van de kamers. Geniet van het uitzicht over Krakau vanaf de Kippenpoottoren.

Er is een speciale tentoonstelling waar je meer te weten kunt komen over het verleden van het kasteel, met een collectie van archeologische vondsten uit de 10e eeuw en later. In de kathedraal kun je de rijk gedecoreerde tombes van koningen uit het verleden bekijken. Daal af in het doolhof dat bekend staat als de Drakengrot, een grottenstelsel onder het kasteel. De ingang is gemakkelijk te vinden, dankzij de grote bronzen draak die de hele dag door met regelmatige tussenpozen vuur spuwt.

Het Kasteel van Wawel ligt op 10 minuten lopen vanaf het grote plein in het centrum van Krakau. Het is elke dag open. Raadpleeg de officiële website van het kasteel voor de openingstijden, want deze wisselen zo nu en dan. Houd er rekening mee dat per dag slechts een beperkt aantal bezoekers tot het kasteel wordt toegelaten. In de zomer en op openbare feestdagen kun je daarom het beste vroeg op de dag naar het kasteel komen. Voor alle onderdelen van het kasteel, zoals de Drakengrot en de Schatkamer, wordt een aparte toegangsprijs geheven.


Kasteel Wawel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel Wawel

Alle 1.349 accommodaties in de buurt van Kasteel Wawel bekijken
Aparthotel Stare Miasto € 50
Aparthotel Stare Miasto

Aparthotel Stare Miasto

Ul. Golebia 2, Krakow, Lesser Poland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte aparthotel ligt in Oude Stad, vlak bij Kerk en klooster van St. Franciscus van Assisi, Rynek Główny en Lakenhal (Sukiennice). Ook Mariakerk en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

  Galaxy Hotel € 71
  Galaxy Hotel

  Galaxy Hotel

  ul. Gesia 22a, Krakow, Lesser Poland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in het zakendistrict, binnen 15 minuten lopen van Błękitkiem-zakencentrum, Fabryka Oskara Schindlera en Joodse Begraafplaats. Ook Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice) liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 25 minuten lopen.

   PURO Kraków Kazimierz € 59
   PURO Kraków Kazimierz

   PURO Kraków Kazimierz

   ul. Halicka 14a, Krakow
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Kazimierz, binnen 10 minuten lopen van Galicia Joods museum en Joodse Begraafplaats. Ook Fabryka Oskara Schindlera en Rynek Główny liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 23 minuten lopen.

    Hotel Legend € 68
    Hotel Legend

    Hotel Legend

    ul. Sw. Gertrudy 12, Krakow
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Oude Stad, binnen 10 minuten lopen van Kasteel Wawel, Mariakerk en Lakenhal (Sukiennice). Ook Rynek Główny en Smocza Jama liggen binnen 15 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 14 minuten lopen.

     Betmanowska Main Square Residence € 95
     Betmanowska Main Square Residence

     Betmanowska Main Square Residence

     Ul. Rynek Glowny 44, Krakow
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude Stad, vlak bij Ambermuseum, Rynek Główny en Mariakerk. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Barbacane Krakau liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 11 minuten lopen.

      Metropolitan Boutique Hotel € 58
      Metropolitan Boutique Hotel

      Metropolitan Boutique Hotel

      ul. Berka Joselewicza 19, Krakow, Lesser Poland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Oude synagoge en Galicia Joods museum. Ook Rynek Główny en Kasteel Wawel liggen binnen 2 km afstand. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.

       Sheraton Grand Krakow € 85
       Sheraton Grand Krakow

       Sheraton Grand Krakow

       Ul. Powisle 7, Krakow, Lesser Poland
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Scena STU-theater en Standbeeld van Smok Wawelski. Ook Glas-in-loodmuseum en Planty-park liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 24 minuten lopen.

        Radisson Blu Hotel, Krakow € 65
        Radisson Blu Hotel, Krakow

        Radisson Blu Hotel, Krakow

        17, Straszewskiego Street, Krakow, Lesser Poland
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Krakow ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Filharmonisch orkest van Krakau, Rynek Główny en Kasteel Wawel. Ook Lakenhal (Sukiennice) en Mariakerk liggen binnen 10 minuten lopen. Station Krakow Glowny ligt op 18 minuten lopen.