Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Deze gratis bezienswaardigheid bestaat uit maar liefst 20 themagalerijen met 8000 kunstwerken en artefacten.

De Kelvingrove Art Gallery and Museum bestaat uit drie verdiepingen en 22 galerijen. De collectie omvat ongeveer 8000 stukken. De waardevolle collectie Europese kunst, keramiek, wapenuitrustingen, zilver en beelden en de exposities over natuurlijke geschiedenis en sport zijn divers en verrassend. Architectuurliefhebbers kunnen zich vergapen aan het gebouw zelf, dat in Spaanse barokstijl is gebouwd.

In 1854 schonk de lokale tekenaar Archibald McLellan zijn privécollectie van 400 schilderijen aan de stad Glasgow. Deze kostbare werken dienden als basis voor de rest van de collectie. Het museum ging in 1901 open voor het publiek.

Bezoek de tijdelijke exposities op de benedenverdieping en ontdek vervolgens natuurlijke en eeuwenoude artefacten. Bekijk Sir Roger, het beeld van een Aziatische olifant dat eind 19e eeuw vanuit India werd verscheept. Kom meer te weten over een Egyptische sarcofaag die vlak bij de Nijl is gevonden. Aan het plafond hangt een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

De tentoongestelde insecten en dieren in het ontdekkingscentrum zijn leuk voor kinderen. Op het orgel, dat in 1901 voor de Glasgow International Exhibition werd gebouwd, wordt elke dag 30 minuten gespeeld.

Voor werk van Europese kunstenaars moet je naar de eerste verdieping. De galerijen vol oude meesters, Franse impressionisten en Nederlandse renaissancekunstenaars zijn zeer interessant voor kenners. Hoogtepunten zijn De Christus van de Heilige Johannes van het kruis van Salvador Dalí en De annunciatie van Sandro Botticelli. Ga op zoek naar de slagtand van een olifant, waarop een verhaal van een incarnatie van Boeddha is gegraveerd.

Het museum ligt in het Kelvingrove Park, op 10 minuten rijden van het centrum van Glasgow. Parkeren is gratis, maar er is niet veel plek. Het is gemakkelijker om de bus te nemen. Het museum ligt op 30 minuten lopen van het centraal gelegen George Square.

De Kelvingrove Art Gallery and Museum is dagelijks geopend, behalve op 25 en 26 december en 1 en 2 januari. Het museum valt onder het bestuur van de gemeenteraad van Glasgow en de toegang is gratis. Kijk op de website van het museum voor een volledig overzicht van tijdelijke exposities en de tijden van de orgelconcerten.


Kunstgalerie en museum van Kelvingrove Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Kunstgalerie en museum van Kelvingrove

Alle 951 accommodaties in de buurt van Kunstgalerie en museum van Kelvingrove bekijken
citizenM Hotel Glasgow € 82
citizenM Hotel Glasgow

citizenM Hotel Glasgow

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 15 minuten lopen van George Square en Galerie voor Moderne Kunst. Ook Kathedraal van Glasgow en The SSE Hydro liggen binnen 3 km afstand. Cowcaddens Station ligt op 5 minuten lopen en naar Buchanan Street Station is het 6 minuten lopen.

  GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality
  GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality

  GoGlasgow Urban Hotel by Compass Hospitality

    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit hotel in Glasgow ligt binnen 2 km afstand van House for an Art Lover, Ibrox Stadium en Bellahoustonpark. Ook The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre liggen binnen 3 km afstand. Ibrox Station ligt op 7 minuten lopen en naar Cessnock Station is het 8 minuten lopen.

   Hilton Garden Inn Glasgow City Centre € 70
   Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

   Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre. Ook Kunstgalerie en museum van Kelvingrove en Wetenschapscentrum van Glasgow liggen binnen 2 km afstand. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 7 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 13 minuten lopen.

    DoubleTree by Hilton Glasgow Central € 79
    DoubleTree by Hilton Glasgow Central

    DoubleTree by Hilton Glasgow Central

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 15 minuten lopen van George Square en Galerie voor Moderne Kunst. Ook Kathedraal van Glasgow en The SSE Hydro liggen binnen 3 km afstand. Cowcaddens Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Buchanan Street Station is het 9 minuten lopen.

     Radisson RED Glasgow € 78
     Radisson RED Glasgow

     Radisson RED Glasgow

       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van The SSE Hydro en Scottish Exhibition and Conference Centre. Ook Kunstgalerie en museum van Kelvingrove en Wetenschapscentrum van Glasgow liggen binnen 2 km afstand. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 6 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 14 minuten lopen.

      Argyll Hotel € 41
      Argyll Hotel

      Argyll Hotel

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 15 minuten lopen van Kunstgalerie en museum van Kelvingrove, The SSE Hydro en Clyde Auditorium. Scottish Exhibition and Conference Centre ligt op 1,5 km. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 9 minuten lopen en naar Kelvinhall Station is het 13 minuten lopen.

       Regent Comfort Apartments
       Regent Comfort Apartments

       Regent Comfort Apartments

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van Kunstgalerie en museum van Kelvingrove, Universiteit van Glasgow en Kelvingrove Park. Ook Scottish Exhibition and Conference Centre en The SSE Hydro liggen binnen 2 km afstand. Kelvinhall Station ligt op 8 minuten lopen en naar Hillhead Station is het 12 minuten lopen.

        Dakota Glasgow € 112
        Dakota Glasgow

        Dakota Glasgow

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 5 minuten lopen van Sauchiehall Street en Kings Theatre Glasgow. Ook George Square en Royal Concert Hall liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Charing Cross Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Cowcaddens Station is het 8 minuten lopen.