Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kelvingrove Art Gallery and Museum

Deze gratis bezienswaardigheid bestaat uit maar liefst 20 themagalerijen met 8000 kunstwerken en artefacten.

De Kelvingrove Art Gallery and Museum bestaat uit drie verdiepingen en 22 galerijen. De collectie omvat ongeveer 8000 stukken. De waardevolle collectie Europese kunst, keramiek, wapenuitrustingen, zilver en beelden en de exposities over natuurlijke geschiedenis en sport zijn divers en verrassend. Architectuurliefhebbers kunnen zich vergapen aan het gebouw zelf, dat in Spaanse barokstijl is gebouwd.

In 1854 schonk de lokale tekenaar Archibald McLellan zijn privécollectie van 400 schilderijen aan de stad Glasgow. Deze kostbare werken dienden als basis voor de rest van de collectie. Het museum ging in 1901 open voor het publiek.

Bezoek de tijdelijke exposities op de benedenverdieping en ontdek vervolgens natuurlijke en eeuwenoude artefacten. Bekijk Sir Roger, het beeld van een Aziatische olifant dat eind 19e eeuw vanuit India werd verscheept. Kom meer te weten over een Egyptische sarcofaag die vlak bij de Nijl is gevonden. Aan het plafond hangt een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

De tentoongestelde insecten en dieren in het ontdekkingscentrum zijn leuk voor kinderen. Op het orgel, dat in 1901 voor de Glasgow International Exhibition werd gebouwd, wordt elke dag 30 minuten gespeeld.

Voor werk van Europese kunstenaars moet je naar de eerste verdieping. De galerijen vol oude meesters, Franse impressionisten en Nederlandse renaissancekunstenaars zijn zeer interessant voor kenners. Hoogtepunten zijn De Christus van de Heilige Johannes van het kruis van Salvador Dalí en De annunciatie van Sandro Botticelli. Ga op zoek naar de slagtand van een olifant, waarop een verhaal van een incarnatie van Boeddha is gegraveerd.

Het museum ligt in het Kelvingrove Park, op 10 minuten rijden van het centrum van Glasgow. Parkeren is gratis, maar er is niet veel plek. Het is gemakkelijker om de bus te nemen. Het museum ligt op 30 minuten lopen van het centraal gelegen George Square.

De Kelvingrove Art Gallery and Museum is dagelijks geopend, behalve op 25 en 26 december en 1 en 2 januari. Het museum valt onder het bestuur van de gemeenteraad van Glasgow en de toegang is gratis. Kijk op de website van het museum voor een volledig overzicht van tijdelijke exposities en de tijden van de orgelconcerten.


Kunstgalerie en museum van Kelvingrove Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kunstgalerie en museum van Kelvingrove

Alle 832 accommodaties in de buurt van Kunstgalerie en museum van Kelvingrove bekijken
Motel One Glasgow € 82
Motel One Glasgow

Motel One Glasgow

   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 10 minuten lopen van Merchant City, Galerie voor Moderne Kunst en Buchanan Street. Ook George Square en Sauchiehall Street liggen binnen 15 minuten lopen. St Enoch Station en Centraal Station Glasgow liggen op 5 minuten lopen.

  DoubleTree by Hilton Glasgow Central € 65
  DoubleTree by Hilton Glasgow Central

  DoubleTree by Hilton Glasgow Central

    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 15 minuten lopen van George Square en Galerie voor Moderne Kunst. Ook Kathedraal van Glasgow en The SSE Hydro liggen binnen 3 km afstand. Cowcaddens Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Buchanan Street Station is het 9 minuten lopen.

   Jurys Inn Glasgow € 52
   Jurys Inn Glasgow

   Jurys Inn Glasgow

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Glasgow, vlak bij St. Enoch Centre en Merchant City. Ook Galerie voor Moderne Kunst en Buchanan Street liggen binnen 10 minuten lopen. St Enoch Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Bridge Street Station is het 6 minuten lopen.

    Hallmark Hotel Glasgow € 58
    Hallmark Hotel Glasgow

    Hallmark Hotel Glasgow

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 15 minuten lopen van Kerk St. Vincent Street, The SSE Hydro en Sauchiehall Street. Ook Kings Theatre Glasgow en Merchant City liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Anderston Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Glasgow Charing Cross Station is het 9 minuten lopen.

     Hilton Glasgow € 89
     Hilton Glasgow

     Hilton Glasgow

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Glasgow, binnen 2 km afstand van Buchanan Street, The SSE Hydro en Argyll Arcade. Ook George Square en Scottish Exhibition and Conference Centre liggen binnen 2 km afstand. Glasgow Charing Cross Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Glasgow Anderston Station is het 5 minuten lopen.

      Novotel Glasgow Centre € 49
      Novotel Glasgow Centre

      Novotel Glasgow Centre

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Glasgow ligt in de uitgaansbuurt, binnen 5 minuten lopen van Sauchiehall Street en Kings Theatre Glasgow. Ook George Square en Galerie voor Moderne Kunst liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Charing Cross Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Cowcaddens Station is het 8 minuten lopen.

       Hilton Glasgow Grosvenor Hotel € 84
       Hilton Glasgow Grosvenor Hotel

       Hilton Glasgow Grosvenor Hotel

         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 10 minuten lopen van Botanische tuinen en Universiteit van Glasgow. Ook Kunstgalerie en museum van Kelvingrove en Riverside Museum liggen binnen 2 km afstand. Hillhead Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Kelvinbridge Station is het 12 minuten lopen.

        Hilton Garden Inn Glasgow City Centre € 65
        Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

        Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Glasgow Westend, binnen 5 minuten lopen van The SSE Hydro en Clyde Auditorium. Ook Scottish Exhibition and Conference Centre en Wetenschapscentrum van Glasgow liggen binnen 15 minuten lopen. Glasgow Exhibition Centre Station ligt op 7 minuten lopen en naar Kinning Park Station is het 13 minuten lopen.