Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Quartier Latin - Panthéon, 5e arrondissement

Het 5e arrondissement van Parijs is een gebied met bars, cafés, grote religieuze bouwwerken en een natuurhistorisch museum.

Ontdek het Panthéon, een schitterend voorbeeld van vroege neoclassicistische architectuur in het Quartier Latin van Parijs. Op deze historische plek kun je uitkijken over de hele stad. Het Panthéon is oorspronkelijk gebouwd als kerk, maar is tegenwoordig een werelds mausoleum met de stoffelijke resten van vooraanstaande Franse burgers. Bezoek dit beroemde gebouw in het 5e arrondissement van Parijs.

Volg een gratis rondleiding in het Quartier Latin. Deze wijk staat bekend als inspiratiebron voor grote kunstenaars en schrijvers uit het begin van de 20e eeuw, onder wie Pablo Picasso en Ernest Hemingway. Neem even pauze in een van de artistieke bars, exclusieve cafés en gelegenheden die vaak werden bezocht door deze gerenommeerde creatieve figuren.

Bekijk in de Jardin des Plantes decoratieve planten, een alpentuin en honderden rozensoorten. Deze magnifieke tuin ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Seine. In de Jardin des Plantes vind je ook het Muséum National d'Histoire Naturelle, een natuurhistorisch museum, en een kleine dierentuin, La Ménagerie. Je vindt in de dierentuin bedreigde diersoorten, waaronder de kleine of rode panda en de orang-oetan.

In het museum over de middeleeuwen, het Musée National du Moyen Âge, vind je een uitgebreide verzameling middeleeuwse kunst en voorwerpen. Ontdek de originele koppen van de voorgevel van de Notre-Dame, die tevoorschijn kwamen tijdens opgravingen aan het eind van de 20e eeuw. Bekijk wandtapijten, waaronder de middeleeuwse wandtapijtenserie genaamd De Dame en de Eenhoorn, die wordt beschouwd als een van de grootste kunstwerken uit de middeleeuwen.

Koop wijn, vers fruit en verse groenten in de Rue Mouffetard. Enkele wijnhandelaars houden proeverijen en staan erom bekend dat ze kwalitatief goede wijn voor een lage prijs verkopen.

Het 5e arrondissement is een van de wijken van Parijs die zeer centraal ligt. De wijk ligt aan de oostelijke oever van de Seine en is gemakkelijk bereikbaar met de metro of de bus. Het Panthéon ligt op 5 minuten wandelen van het metrostation Cardinal Lemoine.

Het Quartier Latin is een gezellige wijk met studenten waar je heerlijk kunt rondwandelen en de echte Parijse levensstijl kunt ondervinden.


Latin Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Latin

Alle 213 accommodaties in Latin bekijken
Hotel Les Bulles de Paris € 106
Hotel Les Bulles de Paris

Hotel Les Bulles de Paris

32 Rue Des Ecoles, Paris
   
  4,2
  / 5, op basis van 270 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.

  Le Lapin Blanc € 124
  Le Lapin Blanc

  Le Lapin Blanc

  41 Boulevard Saint-Michel, Paris
    
   4,7
   / 5, op basis van 726 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Jardin du Luxembourg en Palais du Luxembourg. Ook Notre-Dame-kathedraal en Pont Neuf liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Cluny - La Sorbonne en Station Paris Luxembourg liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Europe Saint Severin Paris € 72
   Hotel Europe Saint Severin Paris

   Hotel Europe Saint Severin Paris

   38-40 Rue Saint Séverin, Paris
     
    4,3
    / 5, op basis van 876 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Jardin du Luxembourg. Ook Musée Georges Pompidou en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

    Hôtel Saint Jacques € 102
    Hôtel Saint Jacques

    Hôtel Saint Jacques

    35 Rue Des Ecoles, Paris
      
     4,2
     / 5, op basis van 402 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal. Ook Grande Galerie de l'Evolution en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station de Métro Cardinal Lemoine is het 5 minuten lopen.

     Hotel Monge € 155
     Hotel Monge

     Hotel Monge

     55 Rue Monge, Paris
       
      4,9
      / 5, op basis van 363 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Grande Galerie de l'Evolution en Jardin des Plantes. Ook Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 15 minuten lopen. Station de Métro Cardinal Lemoine en Metrostation Place Monge liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Royal Saint Michel € 118
      Hotel Royal Saint Michel

      Hotel Royal Saint Michel

      3 Boulevard Saint Michel, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 370 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal, Pont Neuf en Université de la Sorbonne. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

       Hôtel Excelsior Latin € 112
       Hôtel Excelsior Latin

       Hôtel Excelsior Latin

       20 rue Cujas, Paris
         
        4,2
        / 5, op basis van 220 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Jardin du Luxembourg. Ook Notre-Dame-kathedraal en Grande Galerie de l'Evolution liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Luxembourg en Metrostation Cluny - La Sorbonne liggen op 5 minuten lopen.

        Villa Pantheon € 86
        Villa Pantheon

        Villa Pantheon

        41 Rue Des Ecoles, Paris
          
         4,3
         / 5, op basis van 163 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne en Notre-Dame-kathedraal. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Maubert-Mutualité ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 6 minuten lopen.